Ilie Cioara – Pacea: Semn al implinirii

Pacea sau linistea sufletului este o stare de seninătate naturala sau de armonie a întregii fiinţe. In această fericită ipostază, în care orice activitate a gândirii lipseşte cu desăvârşire şi nu există nici un fel de aşteptare, corpul funcţionează nestingherit la întreaga sa capacitate, privind asimilarea, respiraţia, circuitul sanguin, eliminarea etc. De asemenea el îşi reglează singur eventualele disfuncţii şi oferă condiţii optime de auto vindecare, chiar a unor maladii apreciate de către specialişti ca incurabile.

In ceea ce priveşte latura psihologică, această armonie interioară reprezintă o adevărată binecuvântare ce oferă tot atâtea prilejuri de transformări radicale, prin eliminarea energiilor deficitare ale condiţionării tempo-spaţiale.

Realizarea acestui echilibru psiho-somatic nu se obţine prin nici un fel de activitate a minţii, ca împlinire a unui scop sau ideal. Asta face, de fapt, omenirea din vremuri foarte îndepărtate, urmărind pacea sufletului prin diferite metode, concepte, teorii, crezuri, rostiri de formule etc.

“Cunoaşterea de sine” nu are nici un fel de asemănare cu nici una dintre aceste practici. Ea ne oferă pacea încă de la început, chiar din prima clipă de aplicare.

Şi iată cum: Cu ajutorul Atenţiei lucide, globale şi spontane ne întâlnim cu ceea ce nu este liniştea, adică tulburarea ca gând, imagine, dorinţă, teamă etc. Simplitatea întâlnirii le spulberă instantaneu. Iar în “golul psihologic” sau starea de negândire, întreaga noastră fiinţă se uneşte, formând un Tot funcţional – corp, minte şi spirit – Una – in uniune perfectă cu Viul în perpetua Lui mişcare. De-acum, mişcându-ne împreună cu Viaţa, toate problemele legate de existenţă sunt înţelese şi rezolvate pe loc şi în chip fericit.

Mişcându-ne cu Viul în perfect consens, de la o clipă la alta într-o succesivă împrospătare, deşeurile trecutului care ne-au adus la reincarnare sunt eliminate, fără să intervenim în vreun fel oarecare.

Un asemenea trăitor, prin însăşi existenţa lui, reprezintă un bun exemplu şi un bun îndrumător pentru restul semenilor.

Datorită acestui mod de abordare a Vieţii, asociată cu trăirea la nivel universal, practicantul respectiv pune temelie unei alte lumi, cu totul diferită de cea actuală (mărginită şi dirijată de către un centru egoist).

Cunoaşterea prin experienţă directă a acestei seninătăţi interioare şi obţinerea ei de fiecare dată cu ajutorul Atenţiei, ne oferă starea de Pură Conştiinţă şi Pură Iubire ce operează transformări radicale, în întreaga noastră fiinţă.

Iar într-o bună zi, nimeni nu poate preciza când anume, vom întâlni fenomenul surpriză: Iluminarea sau Eliberarea. Grăbirea sau întârzierea inestimabilei realizări depinde de râvna fiecărui practicant în parte, ca şi de conglomeratul rezidurilor ancestrale ce ne-au adus la reîncarnare.

 
Cartile lui Ilie Cioara se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Avem nevoie de tine. Susține-ne cu o donație! Generozitatea și interesul atâtor oameni pentru aceste informatii face posibila existenta acestui website. Fiind un spaţiu 100% independent, ne bazăm pe donaţiile vizitatorilor, fără de care acest website poate nu ar fi existat.


Hide picture