Articole,  Text Audio

Ilie Cioara – Perfectiunea

Getting your Trinity Audio player ready...

Perfecţiunea este o starea de “a fi” a fiinţei umane lucid atentă, la care se întâlnesc în mod natural: pasivitatea gândirii, puritatea conştiinţei şi Iubirea fără obiect. Cuvintele prin care încerc să o definesc prin întâlnire cu ea, nu au altă însemnătate decât aceea de a indica direcţia de investigare personală a celor interesaţi de descoperirea ei.

Nimeni din afara fiinţei noastre nu ne-o poate da cu împrumut, oferi gratuit sau negocia în schimbul altei valori. Mai mult decât atât. Nici noi înşine nu vom avea acces la cunoaşterea acestui fenomen, cât timp vom funcţiona la nivel de minte condiţionată.

Deci, nu poate fi imaginată, făcând din ea un ideal spre care apoi să tindem neîncetat, sperând să o realizăm progresiv prin eforturi de voinţă susţinute cu perseverenţă. Orice tentativă dirijată în acest sens va conduce în mod fatal la înregistrări amăgitoare. Această afirmare categorică nu trebuie să ne surprindă, fiindcă perfecţiunea face parte din sfera Infinitului. Or, în această ipostază nu este posibil ca nemărginirea să se lase a fi cuprinsă în mica măsură a fiinţei noastre lumeşti!

Desigur că, la nivel de intelect, se pot afirma sau nega o mulţime de lucruri, pornind de la cele concrete, până la cele mai abstracte. Dar, în tema noastră, nu este vorba de aşa ceva. Aici, noi încercăm să descoperim modalitatea de a ne întâlni în mod direct cu această realitate. Şi nu o putem face decât mişcându-ne, de la bun început, cu inactivitatea gândirii. Aşadar, mai întâi trebuie să tacă gândirea. Dar, nu oricum! Adică, nu obligând-o să tacă, ci să tacă de la sine, în mod firesc, pentru că îşi vede neputinţa în faţa Necuprinsului.

Smerenia gândirii nu apare decât în lumina atenţiei care, de fapt, are capacitatea de a spulbera printr-o simplă sclipire întreaga activitate a sinelui. In clipa care urmează, adică a vidului gândirii, are loc integritatea fiinţei noastre – corp şi psihic constituind o desăvârşită unitate.

In acest tot unitar, dispunem de o energie pură, în care perfecţiunea îşi impune calitatea ce o defineşte. In fapt, noi suntem această energie şi perfecţiune absolută integrată în divinitate.

La acest nivel de funcţionare, erorile sunt excluse. Tot ce întâmpinăm în acest climat de luciditate, putem îmbrăca în cuvinte, cât mai potrivite, pe înţelesul tuturora. Şi asta numai în măsura în care necesităţile celorlalţi semeni o solicită. Altfel, fericitul trăitor consumă doar clipe în totală tăcere; cu influenţe benefice pentru întregul Univers.

 
Cartile lui Ilie Cioara se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "Mulțumesc" printr-o Donație:


Hide picture