Articole

Ilie Cioara – Viata celui iluminat

Viaţa oamenilor pe plan fizic, aşa cum se petrece ea zi de zi, este privită în ansamblul desfăşurării Ei ca fiind asemănătoare. Fiecare ins în parte, urmărindu-şi înainte de toate propriul interes, este obligat să se încadreze într-o colectivitate, oferindu-şi munca şi priceperea pentru realizarea interesului general al grupului respectiv.

Aşadar societatea în care ne încadrăm ne obligă să cooperăm în scopul general al unor împliniri de nevoi, impuse de existenţă. Munca diversificată este tuturor folositoare – insul şi gloata se află în mod implicit într-o contantă întrajutorare.

Prin urmare, la acest nivel fiecare pământean, fiind impulsionat de satisfacerea propriului interes egoist, este obligat să facă ceva şi în folosul celorlalţi semeni. De pildă: agricultorul oferă cereale pentru pâinea zilnică, în schimb meseriaşul îi procură uneltele de lucru etc. Altfel exprimat, pe acest plan totul se desfăşoară sub umbrela intereselor individuale reciproce, conjugate cu interesul general al colectivităţii.

După această privire de ansamblu, să încercam a descifra atitudinea şi comportarea unui Iluminat. El, la fel ca orice muritor de rând, se îmbracă şi se hrăneşte fără nici o deosebire faţă de toţi ceilalţi oameni. Pentru a-şi căştiga cele necesare existenţei, el este încadrat în câmpul muncii potrivit meseriei sale, îndeplinindu-şi îndatoririle cu multă conştiinciozitate.

Munca lui pe acest plan se rezumă la procurarea mijloacelor financiare, pentru satisfacerea celor trei necesităţi impuse de Viaţă: hrana, pentru nevoile cerute de corpul fizic; îmbrăcămintea pentru a-l feri de intemperii şi o locuinţă, ca adăpost pentru odihna şi protecţie împotriva vitregiei climatice.

Privindu-l deci din exterior, el nu se deosebeşte cu nimic faţă de ceilalţi semeni. Nici o distincţiune nu-l divulgă în comportamentul său zilnic.

Diferenţa dintre el şi restul oamenilor se află înregistrată în fondul său interior. Iluminatul a suferit o operaţie radicală la nivelul structurii sale psihologice, O dată cu fericitul fenomen al Eliberării, el şi-a pierdut structura “ego”-ului care, de fapt, condiţionează omul obişnuit, impunându-i o evidentă mentalitate subiectiv-egoistă. Desprins de înlănţuirea “sinelui personal”, el acţionează ca un întreg: corp, minte – spirit – un Tot funcţional prin impulsuri intuitive dirijate de Iubire.

Deoarece funcţionează ca un întreg în stare de Pură Conştiinţă sau starea de “a fi” – prezent la prezent – el pune temelie unei alte lumi în care pacea, echilibrul, armonia conduc la armonizarea tuturor relaţiilor inter-umane. Practic, el nu urmăreşte nimic din toate acestea, întrucât nu este idealist, ci- doar un trăitor integrat în mişcarea eternă a Viului – ca noutate şi prospeţime succesivă de la o clipă la alta.

In concluzie, acest fericit Iluminat este un Autentic trăitor prin gânduri, vorbe şi fapte. Simpla Lui prezenţă influenţează benefic întregul climat psihologic al planetei – fără să-şi imagineze vreo anume autoritate spirituală. Şi afirmă despre el însuşi că nu este decât un simplu instrument prin care Divinitatea – existentă peste tot şi în toate – îşi desfăşoară opera de veşnică prospeţime creatoare.

 
Cartile lui Ilie Cioara se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Ajuta-ma sa traduc din text in voce audio cat mai multe articole postate.

(Doriti un anumit articol sa fie tradus din text in voce audio, trimite-ti un mesaj de cerere traducere)

Dacă informatiile găsite aici ti-au fost de folos, spune "mulțumesc" printr-o donație de sustinere:


Hide picture