Articole

Rav Michael Laitman, PhD – Ce este creatorul?

Creatorul este ceea ce persoana percepe a fi Gradul Superior. Termenul ebraic Boreh (Creator), indică invitaţia de „a veni” şi „a vedea” (Bo înseamnă „vino”, Re’eh înseamnă „vezi”). Acela ce atinge gradul cel mai înalt, se află în starea de adeziune cu Creatorul. Înainte de a atinge stadiul cel mai înalt, întotdeauna va apare o imperfecţiune în această adeziune, deşi aceasta nu este cu adevărat o imperfecţiune ce a ieşit la iveală în acea persoană. Aceste dorinţe apar astfel încât să le corectăm şi prin intermediul corecţiei să intensificăm adeziunea noastră cu Creatorul.

Pentru fiecare nouă dorinţă care apare, Creatorul pare mai înălţat decât înainte. Pe măsură ce persoana descoperă opoziţia dintre Gradul Superior şi nivelul său de altruism, persoana trebuie să îşi mobilizeze tăria de a se ridica la acest grad. De aceea, anterior stadiului Ein Sof, în care toate finalurile ajung împreună, nu există un Creator absolut. Singura definiţie pe care o putem da termenului „Creator” este (până atingem Ein Sof) „mai înalt” decât sunt eu. Gradul Superior construieşte, creează, generează, corectează şi umple gradul inferior.

Creatorul apare ca un amestec de calităţi superioare acelora pe care persoana le posedă în prezent. Reshimot care se trezesc, determină persoana să vadă de fiecare dată, un grad mai înalt. Cu toate acestea, descrierea Creatorului este întotdeauna proiecţia calităţilor prezente ale persoanei, asupra Luminii Abstracte. Presiunea Luminii Abstracte este constantă; schimbările şi mişcările au loc doar în interior. Deşi doar Reshimot se schimbă în interiorul nostru, ni se pare ca şi cum Acela care se schimbă, este Creatorul.

O persoana care nu este cabalistă, realizează involuntar aducerea la suprafaţă a Reshimot. O asemenea persoană reacţionează în concordanţă cu condiţiile în care se află: educaţie, mediu înconjurător, forţe interne, sănătate şi aşa mai departe. În acest mod, persoana este „adusă” prin variate emoţii şi impresii şi în final ajunge la dorinţa pentru spiritualitate.

În timp ce progresează, „în ciuda sinelui”, persoana acumulează impresii din bucuriile şi supărările vieţii, colecţionând discernăminte şi folosindu-le de-a lungul drumului. Aceasta este o fază pregătitoare în care persoana acumulează impresii numeroase în legătură cu propria voinţă de a primi şi experimentează în interior, realizarea Reshimot.

Deşi nu suntem conştienţi de acest lucru, toate impresiile rămân în creier, şi când un anumit Reshimo iese la suprafaţă, Reshimot care sunt necesare pentru asta, sunt deasemeni trezite. Noi nu putem controla acest proces; evenimente pe care le-am experimentat cu mulţi ani înainte, ies la suprafaţă brusc şi nu putem înţelege motivul.

Mai mult, deoarece sufletele sunt interconectate într-un singur sistem, fiecare impresie „personală” a cuiva sau a unui grup de persoane, afectează fiecare alt suflet. Procese ce se dezvăluie într-un anumit loc pe Pământ, afectează toţi locuitorii planetei, chiar dacă ei nu sunt conştienţi de acest lucru. În prezent suntem incapabili să înţelegem cum este transmisă această informaţie, dar devine foarte clar după atingerea stadiului Ein Sof. Noi accelerăm apariţia acestor Reshimot, deoarece suntem părţi ale unui singur sistem.

Raportat la Lumina Superioară, noi toţi existăm ca şi o singură creatură; fiecare dintre noi este cuprins în toţi ceilalţi. Fiecare este ca şi un singur Kli pe care Creatorul l-a creat ca o hologramă şi fiecare persoană este cuprinsă de „sine” şi de încorporarea sau existenţa sa în toate celelalte suflete. Încorporarea unei persoane în toate celelalte suflete, este bidirecţională, adică persoana este în interiorul celorlalte suflete şi toate sufletele sunt în interiorul acelei persoane. Acesta este motivul pentru care voinţa de a primi conţine atât de multe discernăminte şi schimbări.

Întotdeauna există contact între Lumina Superioară şi individ, dar conectarea cuiva la acest contact, variază. Lumina Superioară străluceste deasupra dorinţei din interiorul nostru, evocând o senzaţie pe care noi o numim „tabloul lumii mele”, chiar dacă este vorba de această lume sau de lumea spirituală. Această senzaţie se schimbă constant, atât sub influenţa propriului Reshimo, cât şi a integrării personale în Reshimot ale altor suflete. Suma acestor schimbări, creează dinamica tabloului persoanei, asupra vieţii.

 
Cartile lui Michael Laitman se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

 

Sustine traducerea audio a mai multor articole: Doneaza!

(Doriti un anumit articol sa fie tradus din text in voce audio, trimite-ti un mesaj de cerere traducere)

Dacă informatiile găsite aici ti-au fost de folos, spune "mulțumesc" printr-o donație de sustinere:


Hide picture