Rav Michael Laitman, PhD – Controland lumea materiala

Cabaliştii cercetători ai realităţii, au descoperit că realitatea constă din lumea noastră şi din lumile superioare. Cea mai joasă dintre toate lumile, este lumea noastră materială; toate celelalte sunt lumi spirituale. În lumile spirituale, nu există ceva precum materia fizică, în forma în care ea există în lumea noastră materială.

Substanţa lumilor spirituale constă doar din dorinţe, forţe şi gânduri. Noi credem că putem controla materia lumii noastre, dar când ne ridicăm pe un nivel mai înalt, imediat ne dăm seama că materia este doar o consecinţă. Materia este operată de către Forţele Superioare, Lumile Superioare. Deoarece noi încă nu ne aflăm în aceste lumi, nu suntem în stare să le controlăm.

Dacă dorim să schimbăm măcar ceva, trebuie să ne ridicăm la un grad aflat deasupra celui al nostru, unde pregătirile au fost făcute înainte de a fi implantate în noi. Doar la acel nivel vom obţine un anumit nivel de înţelegere şi abilitatea de a schimba ceva. Viaţa ne dovedeşte în mod repetat că noi nu controlăm nimic, şi mai mult de atât, noi ne aflăm în anii noştri de aur, înainte de a ne da seama că viaţa deja a trecut.

În ciuda progresului tehnologic, umanitatea este complet zăpăcită în legătură cu progresul său viitor. Suntem într-un stadiu teribil, deoarece ne aflăm cât putem de departe de echilibru, şi până să găsim cunoaşterea şi puterea de a schimba ceva la un nivel mai înalt decât materia, nu vom avea nici o clipă de linişte. Doar când ne ridicăm la gradele şi forţele care operează în lumea noastră, vom găsi mult doritul echilibru.

DESCHIZÂNDU-NE OCHII

Toată realitatea este un singur şi neschimbat gând de dăruire. Cabaliştii se referă la acest gând, prin numele „Gândul Creaţiei”. Ei spun că Esenţa sa este voinţa Creatorului de a fi bun cu Creaţia Sa. Dacă nu ne raportăm în mod similar la gândul de compasiune al realităţii, atunci ne aflăm în dezechilibru cu acesta, şi acest lucru îl experimentăm ca şi suferinţă.

Bineînţeles că nu o simţim în mod natural. Şi chiar şi după ce o facem, ni se pare greu de înţeles. Dacă am vedea că acesta este modul în care realitatea operează, atunci ne-am schimba drumurile. De aceea, singurul nostru ţel ar trebui să fie deschiderea ochilor noştri, pentru a vedea că aceasta este situaţia. Înţelepciunea Cabalei ne ajută să vedem aceasta; când vom vedea, atunci cu siguranţă ne vom schimba.

Dacă am văzut că ceva îmi poate îmbunătăţi situaţia, o să fac tot ce este posibil să obţin acel lucru. Şi dacă ar fi trebuit să dau ceva pentru a induce îmbunătăţirea, aş fi dat, atâta timp cât starea existenţei mele ar fi mai bună. De aceea, prima dificultate este să ne deschidem ochii şi să vedem ce ne este în prezent ascuns. Toate stadiile noastre evolutive sunt prehotărâte în Gândul Creaţiei, dar modul şi ritmul în care le traversăm depind în întregime de noi. Într-adevăr, am putea păşi pe acest drum chiar şi astăzi, şi să echivalăm cu Gândul Creatorului.

 
Cartile lui Michael Laitman se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

 


O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate. Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, acest blog nu ar exista!


Hide picture