Rav Michael Laitman, PhD – Realitatea exterioara

În minutul în care începem să simţim Forţa Superioară şi să construim o relaţie cu Ea, începem să simţim realitatea exterioară. Cabaliştii spun că nu există nimic în jurul nostru înafara Forţei Superioare, că ne aflăm într-un câmp care umple întreaga realitate. Când începem să simţim acest câmp, corpurile noastre devin complet insignifiante. Începem să simţim unde existăm noi permanent, nesfârşit, cu sau fără corpurile noastre. Într-un asemenea stadiu, nu mai depindem de senzaţiile pe care le primim prin intermediul celor cinci simţuri ale noastre.

Începem să percepem realitatea exterioară de dincolo de cele cinci simţuri, suplimentar faţă de percepţia noastră senzorială naturală. Când aceasta se întâmplă, viaţa fizică sau moartea nu mai contează. Acest stadiu este deasupra senzaţiei de viaţă pe care o experimentăm în timp ce ne aflăm în „cutia” noastră; devenim conectaţi la viaţa fără margini ce ne înconjoară. Deşi noi continuăm să existăm în această lume, noi ne trăim vieţile simultan în toate lumile, pentru totdeauna.

O asemenea senzaţie este evocată prin perceperea celor două forme a realităţii: realitatea percepută prin intermediul celor cinci simţuri, şi realitatea exterioară. De fapt, senzaţia unei realităţi exterioare umbreşte senzaţia realităţii percepute cu cele cinci simţuri, deoarece este mult mai intensă, nemărginită şi nesfârşită.

Când Forţa Superioară apare unei persoane ca fiind iubitoare şi evocă Forma de Dăruire în acea persoană, aceasta „trece bariera” şi intră în „lumea spirituală”. Acest proces este foarte similar modului în care sa dezvoltat fotografia. Când eram copii, am fi făcut poze pe un film, am fi introdus filmul în substanţe chimice pentru a developa fotografia.

Când filmul ar fi fost scufundat în substanţe chimice, am fi văzut cum poza devenea gradat din ce în ce mai clară. Suntem obişnuiţi să privim lumea ca pe o realitate în care oamenii, organizaţiile şi instituţiile publice influenţează cursul vieţilor noastre, cum ar fi vecinii noştri, angajatorii noştri şi guvernul nostru. Încet şi gradat, prin acţiuni menite să descopere Forţa Superioară, noi începem să simţim ce stă cu adevărat în spatele a tot ceea ce se întâmplă în lume.

Vom începe să vedem cum operează această forţă asupra oamenilor, ca asupra unor păpuşi pe sfoară, şi vom înţelege ce vrea Ea de la noi. Încet, prin intermediul experienţelor noastre de viaţă, vom începe să vedem că totul vine de la o singură atitudine a cuiva, a acestei Forţe Superioare care operează asupra noastră.

Acesta este un punct în care înţelepciunea Cabalei, începe cu adevărat. Tot ceea ce se întâmplă anterior acestuia, se numeşte „perioada de pregătire”, înaintea trecerii barierei. Din momentul în care persoana începe să simtă Forţa Superioară şi vine în contact cu aceasta, începe să înţeleagă instrucţiunile din cărţile Cabalei, care sunt scrise special pentru cititori. Aceste cărţi, spun cabaliştilor ce ar trebui să îi preocupe, ce să facă şi la ce reacţii să se aştepte.

Acest proces este similar cu modul în care adulţii îi învaţă pe copii să se poarte. Deoarece copii nu cunosc regulile de comportament în această lume, noi îi avertizăm despre lucruri care ar putea să-i facă să eşueze şi le sugerăm cum să se poarte. Cabaliştii au scris instrucţiunile lor, în exact aceeaşi manieră. Cărţile de Cabala sunt de fapt manuale ce ne informează cum putem avansa mai repede şi cum să ne îmbunătăţim relaţiile cu Forţa Superioară, o relaţie pe care o numim „lumea spirituală”.

 


Cartile lui Michael Laitman se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

 


Vrei sa multumesti pentru informatiile publicate? Susține-ne prin o mica donație!