Rav Michael Laitman, PhD – Realitatea virtuala

Numeroase teorii pretind că există interminabile realităţi simultan. Cabala afirmă că este una singură. Această realitate este numită Malchut de Ein Sof, adică Malchut a lumii Ein Sof. Nimic altceva nu există. Termenul Malchut de Ein Sof, descrie creatura în stadiul ei perfect şi etern. Orice altceva înafară de Malchut de Ein Sof, este numită „realitate virtuală”.


Realitatea virtuală este constituită din variate imagini care apar înaintea Malchut de Ein Sof şi care sunt împărţite în diferite grade ale conştienţei. În consecinţă, Malchut de Ein Sof simte din ce în ce mai puţin din sinele său şi din umplerea sa.

Procesul pierderii conştienţei se intensifică până când Malchut de Ein Sof atinge punctul său cel mai de jos, stadiul cel mai confuz şi detaşat, numit „această lume”. În acest stadiu, Malchut de Ein Sof ia forma sufletelor umane care se simt deconectate unul faţă de celălalt. Aceasta este din tabloul realităţii în care trebuie să tindem să ne întoarcem către stadiul Malchut de Ein Sof.

Când spunem că realitatea noastră este virtuală, ne referim la discernământul pe care l-am făcut când am descoperit că aşa stau lucrurile. Perceperea unei asemenea realităţi ca fiind virtuală, nu ne împiedică de a lucra cu ea; trebuie doar să înţelegem că aceasta este una din fazele pe care trebuie să le experimentăm.

Aceasta poate fi comparată cu un copil care are multe fantezii. Fanteziile nu anulează lumea copilului şi ştim că aceste fantezii sunt corespunzătoare stadiului de dezvoltare al copilului. În mod similar, când intrăm într-o realitate superioară, ne raportăm la realitatea anterioară, ca şi cum ar fi fost ficţiune, deşi aceasta este foarte reală pentru cei care se află încă la acel nivel. Există un fel de barieră între realitatea spirituală şi cea corporală. Nu putem vedea Forţele din spatele acestei lumi, pînă când nu trecem bariera, dar aceste Forţe descriu tabloul lumii din interiorul nostru, întrun mod asemănător în care vectorii electrici creează imaginile la TV sau pe ecranul calculatorului.

Când privim la ecran, vedem un tablou tridimensional colorat, dar de fapt nu este nimic decât o combinaţie de forţe electrice care pot fi procesate, transferate şi depozitate. Adevărul este că noi, deasemeni existăm într-un tablou asemănător, cu diferenţa că ecranul este în interiorul nostru.

Aceia care se ridică până la nivelul acestor Forţe, văd cum sunt ei cu adevărat , în timp ce tabloul pe care îl creează, este imaginar. Aceste Forţe creează în mod constant diferite imagini, chiar dacă Forţele în sine rămân aceleaşi.

În total sunt 125 grade de realizare. Cu cât mai sus de ridicăm, cu atât mai corect şi mai adevărat vom percepe modul în care aceste forţe se conectează. La sfârşitul acestei scări, percepem fuzionarea acestor Forţe, numita Ein Sof.

Principiul care se observă de aici este că putem defini o noţiune, doar atunci când o atingem şi o percepem. Din acest motiv, toţi cabaliştii sunt de acord cu o lege fixă rostită de Baal HaSulam “Ceea ce nu putem atinge, nu definim prin cuvinte”

 
Cartile lui Michael Laitman se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

 


Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, poate acest blog nu ar exista! O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate.


Hide picture