Rav Michael Laitman, PhD – Sufletul colectiv

Noi toţi suntem creaţi ca un singur Kli (vas) numit Adam ha Rishon (Primul Om). Suntem legaţi împreuna în acest Kli, ca părţi ale unui singur sistem. Pentru a-i permite Kli-ului să se corecteze, structura spirituală a lui Adam ha Rishon a fost sfărâmată în numeroase particule. Aceste particule sunt sufletele individuale care îmbracă corpurile noastre în această lume. Rezultatul sfărâmării este acela că fiecare persoană este limitată la dorinţa sa egoistă, fiind oarbă la alţii şi simţindu-se doar pe sine.


Astăzi, după o lungă perioadă evoluţionară, oamenii încep să simtă punctele din inimile lor, punctele ce îi conduc spre reconectarea cu Forţa Superioară, spre căutarea spiritualităţii. În acest stadiu, noi trebuie să obţinem puterea de a depăşi egoismul nostru şi de a-l transcende, din moment ce vom fi capabili de a ne conecta cu Forţa Superioară şi de a fi atraşi lângă ea, doar în situaţia în care egalizăm cu Ea.

Modul în care noi putem să ne conectăm cu Forţa Superioară, este că aceia care împărtăşesc aceleaşi scopuri spirituale, să se unească. Deşi fiecare dintre ei este subjugat voinţei proprii de a primi, ei toţi doresc să o depăşească. Un asemenea mediu înconjurător social este definit ca un „mediu înconjurător spiritual”. Cu ajutorul acestuia, persoana poate sparge zidul care o separă de ceilalţi.

În timp ce aceia aflaţi într-un „mediu înconjurător spiritual” pot fi încă egoişti, ei fac totuşi tot ce pot ei mai bine, pentru a crea o structură similară cu cea a structurii corectate a sufletului Adam ha Rishon. Nu putem reuşi cu această sarcină de unii singuri, deoarece aceasta contrazice natura umană. Ceea ce putem face este să dobândim o dorinţă intensă şi să ne unim cu ceilalţi.

Aici este punctul în care intervine înţelepciunea Cabalei. Cărţile de Cabala descriu stadiul corectat al sufletelor şi diferenţa dintre acestea şi stadiile corupte. Diferenţa cheie este intenţia cu care ne folosim propria natură. Corecţia presupune să ne schimbăm scopul pentru care ne folosim dorinţa – de la inducerea auto mulţumirii, către beneficiul altora.

Când studiem în mod corect Cabala autentică, descriem propriul stadiu corectat. Această descriere ne arată Lumina care deja umple stadiul nostru corectat, pentru a corecta sufletul nostru.

Nu există timp în lumea spirituală, nici spaţiu şi nici mişcare. Lumile Superioare nu se află deasupra noastră în sensul fizic al acestui cuvânt. „Ascensiunea” înseamnă de fapt „redobândirea conştienţei”.

Studiul Cabalei, ne cere să dăm deoparte hainele corporale ale senzaţiilor şi percepţiilor lumeşti, şi să penetrăm prin materie, în forţa din spatele acesteia. In spiritualitate, ne întoarcem de la observarea tabloului realităţii, către cunoaşterea Forţelor ce îl pictează. Începem să înţelegem cum este făcută realitatea, să dobândim abilitatea de a ne conecta cu Forţele care au creat tabloul şi în final să le guvernăm. Cabala este cheia noastră către „Camera de control” a realităţii.

 
Cartile lui Michael Laitman se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

 


Vrei sa multumesti pentru informatiile publicate? Susține-ne prin o mica donație!