Articole,  Protejate

The God Question – Exista Dumnezeu?

Filmul se bazeaza pe nuvela originală a lui Stan Freeman. „The God Question”, este o nuvelă științifico-fantastică. O descoperire uimitoare în inteligența artificială la MIT ce produce primul computer super-inteligent capabil să gândească independent, așa cum fac oamenii. Cu un „IQ” care este incalculabil, este fluent în toate limbile și poate citi o carte într-o fracțiune de secundă. Stephen Kendrick, care conduce un supercomputer guvernamental la Universitatea din Massachusetts din Amherst, a predat anterior la MIT și a fost unul dintre scriitorii cheie de cod pentru proiect. Auzind acest lucru, un filozof de la Yale, Jane Hurst, îi sugerează următoarele: hrănește computerul cu fiecare carte, articol de știri, lucrare de cercetare și postare pe Internet – în esență toată cunoștințele umane – apoi pune-i întrebarea supremă. Există dovezi pentru Dumnezeu, pentru un cadru spiritual al vieții? “Acest computer este mai inteligent decât oricare dintre noi, decât noi toți împreună. Poate că poate face o interpretare nouă a experienței umane, ceva la care nimeni nu s-a gândit vreodată, să spună dacă ideea unui zeu are sens”. Kendrick îi spune că întrebarea este una dintre primele pe care echipa MIT plănuiește să le pună. „Această întrebare este exact genul de lucru pe care l-ar putea aborda. Nu gândește ca noi. Poate vedea totul deodată. Totul”. Apoi iese știri că computerul MIT ia fost permis să acceseze internetul și a închis prompt sute de site-uri web pe care le-a considerat ofensatoare. Drept urmare, oficialii federali au oprit rapid computerul, lacăt pe laboratorul MIT și interzic orice utilizare a programului până când acesta poate fi studiat. Cu toate acestea, Kendrick are o copie a software-ului – singura copie care există în afara MIT. Deoarece are un supercomputer capabil să-l ruleze, el decide să sfideze interdicția federală și să pună el însuși întrebarea, ajutat de un coleg, Alan Moss. Moss, totuși, se concentrează mai mult pe faima și bogăția pe care efortul ar putea să i-o aducă, în cazul în care computerul primește vreun răspuns – da, nu sau ceva între ele. Cei doi decid să încerce într-un weekend, când supercomputerul lui Kendrick este inactiv. Povestea este despre eforturile lor de a smulge răspunsul din computerul lor colosal de inteligent, dar temperamental, în timp ce FBI și un panel al Congresului lucrează pentru a împiedica orice utilizare a software-ului MIT.

 


Pentru a viziona acest articol este nevoie de user si parola de acces, pe care le ofer tuturor celor care au facut o donatie pentru sustinerea acestui website, nu conteaza suma pe care o donezi, poate fi oricat doresti, pe urma trebuie doar sa trimiteti un mesaj e-mail de la rubrica Contact cu specificatia ca ati facut o donatie si doriti acces la articolele protejate. Userul si Parola o veti primi pe adresa de e-mail specificata in formularul din mesajul trimis.


Daca ai primit userul si parola de acces apasa pe butonul de mai jos:Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "mulțumesc" printr-o donație:


Hide picture