Articole

Adyashanti – Greutatile pot avea un efect profund

Nu suntem învăţaţi că greutăţile pot avea un efect profund şi însemnat, modelator asupra noastră. Ştii, poate că am fost învăţaţi într-un fel că s-ar putea ca cineva să spună asta. Dar ce fac eu? Ce fac eu când sufăr? Ce fac atunci când mă simt copleşit? Cum lucrez cu subtilităţile experienţei mele, astfel încât să fie transformatoare, şi nu doar un alt episod de suferinţă într-o viaţă de chin?

Primul lucru: trebuie să fii deschis la ea în mod necondiţionat. Şi să-ţi asumi responsabilitatea. Cum m-am trezit în situaţia asta? Sunt dispus să aflu asta? Ar fi cineva de învinuit pentru starea mea actuală, oricare ar fi asta?

Apoi gata, am terminat. N-am nicio speranţă. Dacă vina e a lor, n-am cum să mă întorc şi să schimb ce-a fost. Sunt blocat. Deznădăjduit.

Dar când înţeleg că aş putea influenţa modul în care trăiesc acest moment, apare o legătură. De obicei, e vorba despre lucruri pe care nu vrem să ni le asumăm. E dificil, dar odată ce începi, îţi dai seama că e eliberator.

Deoarece cheile fericirii tale nu mai sunt în buzunarele cuiva din trecut. Sunt într-ale tale. Şi asta… te întăreşte.

Şi vorbesc despre oameni pe care i-am văzut făcând asta, care au un trecut îngrozitor, extraordinar de traumatizant, violent, care au ajuns cu adevărat să vadă cum susţin trauma.

Cum mă traumatizez? Cum continui? Nu în sensul de a fi vinovat pentru ea. Dar dacă trecutul nu este aici, acum, cum de-l ţin în viaţă? Care e dinamica? Ce se întâmplă de fapt?

Ca om, am o istorie. Dar ca esenţă, înţeleg că nu am istorie. Eternitatea nu cunoaşte istorie. Eternitatea este prezenţa veşnică. Deci, când tu sau eu devenim cu totul prezenţi – pentru că eternitatea este întotdeauna acum, când suntem cu totul prezenţi -, dintr-odată în acel moment, atât cât durează, nu există „ieri“, nici „acum zece ani“. Nici măcar un minut în urmă. Totul s-a dus. Tot ce ştie este această clipă prezentă.

 
Cartile lui Oprah Winfrey se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "Mulțumesc" printr-o Donație:


Hide picture