Articole

Caroline Myss – Daca am vedea totul in viata ca invatare, ca lectie

CAROLINE MYSS: Dacă am vedea totul în viaţă ca învăţare, ca lecţie… „Caut adevărul”, „Asta mă seacă de puteri?”, „Sunt îndreptăţită?” Cu fiecare alegere, decid fie să cinstesc, fie să nu cinstesc pe cineva, fie să acord putere, fie să o iau înapoi. Dacă oamenii ar înţelege că, la fiecare alegere, pot spune: „învăţ ceva din asta sau nu”.

OPRAH: Fiecare alegere pe care o facem are darul de a îmbogăţi spiritul sau de a-l sărăci?

CAROUNE: Nu e nimic între.

OPRAH: Un altfel de a spune că fie mergi în direcţia iubirii, fie te îndepărtezi de ea. Te duci către frică, aşa-i?

CAROLINE: De-a dreptul; iar acolo nu ai alegeri de făcut. Chiar şi când eşti la magazin şi te gândeşti dacă să cumperi ceva sau nu. Intuiţia îţi spune că nu poţi mânca aşa ceva, dar decizi să nu-i asculţi vocea. Chiar acolo, cu alegerea aceea măruntă, te-ai îndreptat către frică, pentru că ţi-ai blocat vocea intuiţiei.

OPRAH: Deci, în fiecare zi, în feluri mărunte sau măreţe, fie ne dăm putere, fie ne-o îndepărtăm.

CAROUNE: Aşa e.

OPRAH: Şi cum ştii că eşti pe calea cea bună? Care e visul tău, care e soţul tău, care e serviciul tău?

CAROLINE: Iată care e indiciul. Nu eşti în poziţia de a te trăda singur, nu te mai trădezi. Nu mai eşti în postura în care simţi că trebuie să-ţi negociezi integritatea, ceea ce este un act de trădare. Nu mai simţi că trebuie să faci compromisuri pentru cine eşti.

OPRAH: Inţeleg. E ca şi când ai fi la serviciu şi ştii că eşti talentat şi capabil. Ei nu te plătesc pentru ceea ce preţuieşti tu la tine. Şi zilnic te duci la serviciu şi îţi spui că nu eşti preţuit cu adevărat, că nu eşti respectat pentru ceea ce faci. Sau şeful e nedrept ori cine ştie ce, nu eşti în largul tău. Iar când ai mai mult respect faţa de tine, când te pui în postura în care te simţi valorizat şi respectat, lucrurile iau altă întorsătură. Şi aşa ştii.

CAROLINE: Ştii pentru că simţi că asta n-o să te coste puterea. N-o să te coste psihicul, sufletul, nu mai eşti profund confuz. Nu mai eşti secat de puteri. Poţi să fii epuizat după o zi de muncă, dar nu epuizat psihic şi nu simţi că-ţi ratezi viaţa.

 


Cartile lui Caroline Myss se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 
 
Cartile lui Oprah Winfrey se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Ajuta-ma sa traduc din text in voce audio cat mai multe articole postate.

(Doriti un anumit articol sa fie tradus din text in voce audio, trimite-ti un mesaj de cerere traducere)

Dacă informatiile găsite aici ti-au fost de folos, spune "mulțumesc" printr-o donație de sustinere:


Hide picture