Articole

Michael Singer – Trezirea Spirituala

MICHAEL SINGER: E ceva de care ascultăm în mod curent. Problema este că noi credem că e vorba despre noi. De exemplu, te uiţi la o vază şi îţi spui: „Doamne, are o formă foarte interesantă, dar nu-mi place culoarea prea mult, îmi aminteşte de vaza bunicii mele“. Şi deodată apare cineva care povesteşte şi discută în capul nostru. Acela nu eşti tu, corect?

OPRAH: Corect, acelea sunt gândurile despre vaza.

MICHAEL: Şi din ce în ce mai mult, pe măsură ce remarcam asta, mi-am dat seama că această voce nu tace niciodată, discută despre orice, judecă orice, se gândeşte la orice.

OPRAH: Asa este. Si ati devenit conştient de aceste gânduri care vă umblau prin cap într-o pauza de conversaţie cu un prieten, aşa-i? Spuneţi că v-aţi dat seama că vocea aceea de neoprit, care exprima îngrijorări si îndoieli, si anxietăţi nu vă reprezinta cu adevărat pe dumneavoastră, care deveniserăţi observatorul acelei voci. Când aţi înţeles că acest dialog interior era expresia psihicului, nu a sufletului, acela a fost momentul trezirii spirituale?

MICHAEL: Da, acela a fost începutul căii mele.

OPRAH: Puteţi să ne descrieţi ce s-a întâmplat de fapt în acel moment? Eckhart Tolle a spus că perceperea, vocea, distingerea gândurilor sau a vocii din mintea cuiva sunt lăcaşul conştiinţei, iar asta ne defineşte cu adevărat. Aşadar, acolo aţi ajuns?

MICHAEL: Da.

OPRAH: Aceasta a fost poarta deschisă către calea înţelegerii dumneavoastră ca fiinţă spirituală înăuntrul unui trup.

MICHAEL: Cu o minte. Aşa este.

OPRAH: Şi nu este acesta cel mai important lucru dintotdeauna…

MICHAEL: Punct. Este cel mai important lucru.

OPRAH: Parcursul către calea spirituală este să înţelegi că eşti o fiinţă spirituală. Şi calea de a înţelege acest lucru este să conştientizezi că nu eşti suma acelor gânduri.

MICHAEL: Da, pentru că, până acum, noi nu putem spune ce eşti, fiindcă acesta este un gând. Şi stai acolo, asistând la aceste gânduri. Uneori, oamenii mă întreabă: „Dar care dintre ele sunt eu?“ Niciunul dintre ele. Eşti cel care le observă.

OPRAH: OK, am înţeles asta foarte bine când am vizitat India si acolo era un yoghin care mă ghida în meditaţie. Eram doar noi doi şi mi-a spus: „închide ochii, am să numesc diferite obiecte”. Unul dintre ele era un triunghi roşu, unul era luna, iar al treilea era un gărduleţ alb.

Şi mi-a zis: „Păstrează fiecare obiect în minte şi când numesc următorul obiect, eliberează-l”. Ce mi-am dat seama, în acel moment conştient, era că asta se întâmplă tot timpul. Apar triunghiuri roşii, gărduleţe albe, scaune şi gânduri despre orice. “Nu sunt destul de bună, mi-am pierdut slujba, nu-mi vine să cred că m-a părăsit, nu pot să cred că fiul meu a făcut asta. “ Sunt gănduri.

MICHAEL: Sunt gânduri. Nu sunt persoana care le percepe.

OPRAH: Nu. Aşadar, cum începem să ne, separăm de gânduri? Aceasta-i întrebarea.

MICHAEL: Da. Şi asta e cheia. Ce-mi place este că aţi spus că acesta este cu adevărat începutul spiritualităţii.

OPRAH: Este!

MICHAEL: Pentru că ramai dezorientat, dacă nu separi ceea ce nu eşti de ceea ce eşti. Sinele este spiritual. A observa este poarta către spiritualitate, deci dacă tu continui să te implici în mintea ta, în gânduri, adevărata cale spirituală nu se deschide.

 


Cartile lui Oprah Winfrey se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 
 
Cartile lui Michael A. Singer se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Dacă informatiile găsite aici ti-au fost de folos, spune "mulțumesc" printr-o donație de sustinere:


Hide picture