Daniel Pink – Care este propozitia mea?

DANIEL PINK: Folosim un exerciţiu în două părţi. Prima, să te întrebi: „Care este propoziţia mea?“ Aceasta vine dintr-o poveste faimoasă despre Clare Boothe Luce, care i-a spus preşedintelui Kennedy: „Hei, un om extraordinar este o propoziţie. Nu ai o propoziţie, ai un paragraf, şi asta nu funcţionează”.

Şi, dacă vrei cu adevărat să fii măreţ, Lincoln avea o singură propoziţie: A păstrat Uniunea şi i-a eliberat pe sclavi. Bună propoziţie.

Roosevelt a avut o propoziţie: Ne-a scos din criza economică şi ne-a ajutat să câştigăm un război mondial. Uimitoare propoziţie.

Şi Clare s-a dus la Kennedy şi i-a spus: „Un om extraordinar este o propoziţie”. Consider că acest lucru este foarte util pentru a ne orienta viaţa spre scop şi pentru a ne întreba: „Care este propoziţia mea?” Şi cred că asta ‘ luminează cu adevărat oamenii.

OPRAH: Ştiţi care e a mea? Mă gândeam noaptea trecută. Mă gândeam că mi-ar plăcea să fie asta: „I-a învăţat pe oameni să-şi trăiască cele mai bune versiuni ale vieţii lor cu exemplul propriei vieţi”

DANIEL: Aceasta este o propoziţie bună.

OPRAH: Şi care e a dumneavoastră?

DANIEL: A mea ar fi: „A scris cărţi care ajută oamenii să înţeleagă lumea ceva mai clar şi să-şi trăiască viaţa mai cu rost”.

OPRAH: Oh, e bine.

DANIEL: A doua întrebare este foarte importantă, pentru că ne ajută să ne îmbunătăţim şi să ne îndreptăm spre mai bine, zi de zi.

Intrebaţi-vă la sfârşitul zilei: „A fost mai bine astăzi decât ieri?” Pentru că asta e tot ce putem cere. Şi ce aflu când mă întreb asta? De multe ori, răspunsul este nu.

Dar am constatat că rar răspunsul e nu, două zile la rând. Dacă răspunsul e nu, când mă culc, sunt doar puţin abătut şi vreau să mă trezesc a doua zi mai hotărât. „N-a fost mai bine astăzi decât ieri. A fost o risipă. Să nu se mai repete.” Şi aşa progresăm. O facem încet, pas cu pas.

 


Cartile lui Daniel Pink se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 
 
Cartile lui Oprah Winfrey se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Atâta timp cât noi (creatura) suntem egoişti, nu vom fi capabili să simţim Creatorul şi nici plăcerea care vine de la El. În această lume, dorinţa de a primi lucrează înspre interior, şi în lumea spirituală, lucrează înspre exterior, dăruind, precum Creatorul. Cu alte cuvinte, lumea spirituală şi termenul „spiritualitate” se referă la stadii în care noi suntem similari cu Creatorul. În stadiul nostru prezent, noi suntem egoişti, şi ne aflăm în opoziţie cu Creatorul.


Hide picture