Articole

DeVon Franklin – Daca ne privim viata ca pe un film (teatru)

OPRAH: Unul dintre lucrurile pe care le-ati spus şi care m-a lovit de-a dreptul a fost acela că dacă ne privim viata ca pe un film al cărui regizor este Dumnezeu, atunci ne folosim credinţa pentru a progresa, având încredere în regizor, corect?

DEVON FRANKLIN: Da. Absolut. Pentru că am înţeles că, uneori, noi, în cele mai grele momente ale poveştii noastre, începem să ne pierdem credinţa.

OPRAH: Şi începem să credem că putem controla lucrurile. Dar totul o ia razna şi ne amintim instantaneu că nu e aşa. Iată ce îmi place. Spuneţi: “Adevărul este că putem deţine controlul asupra a două lucruri cum ne pregătim pentru ce s-ar putea întâmpla şi cum reacţionăm la ceea ce tocmai s-a întâmplat. Momentul în care lucrurile se întâmpla Ii aparţine lui Dumnezeu”.

DEVON: Amin.

OPRAH: Remarcabil Remarcabil.

DEVON: E adevărat. Iată că nu controlam momentele în care ni se întâmplă lucruri în viaţă. Intr-o clipă, viaţa ni se poate schimba în bine sau în ceea ce pare a fi mai rău. Misiunea noastră este să ne pregătim.

OPRAH: Să ne pregătim pentru doua lucruri.

DEVON: Corect.

OPRAH: Pregătire pentru ce s-ar putea întâmpla. Şi apoi, pentru cum să reacţionăm la ce s-a întâmplat.

DEVON: Aşa-i. Pentru că de multe ori, ceea ce ne tine în acea prăpastie a depresiei, în acea râpă a frustrării, este reacţia noastră la un moment şi nu recunoaşterea sa ca atare. E o clipă. E o scenă dintr-un film. Şi scenele de confruntare intensă sunt cele care fac filmele bune.

OPRAH: OK. Mai spuneţi:„Secretul este să îţi aminteşti povestea. Călătoria spirituală este formată din paşii pe care-i faci pentru a duce filmul de la ideea iniţiala către lansarea sa în cinematografe “.

DEVON: Da.

OPRAH: Aşadar, primul pas este sămânţa unei idei, de la care porneşte acel proces numit evoluţie sau producţie. Iar evoluţia începe când ai prima viziune a ceea ce poţi fi, corect?

DEVON: Nu poţi să scrii scenariul unui film, dacă nu ştii despre ce ar trebui să fie filmul. Asta este evoluţia. Uneori, în viaţă, devenim frustraţi, dar trebuie să ne ducem înapoi şi să ne spunem: „Stai puţin. Inţeleg care ar trebui să fie marea idee a vieţii mele?“. Dacă viaţa mea e o poveste, atunci trebuie să-i ştiu mesajul, esenţa. Uneori, când începem să lucrăm la un film, producătorii pot avea o viziune asupra a cum ar trebui să fie filmul, studioul are o cu totul altă viziune, şi filmul nu se mai face din lipsa clarităţii. Aşa e şi cu viaţa noastră, avem nevoie de claritate asupra a ceea ce avem de făcut. Care credem că ne este chemarea în această viaţă? In felul acesta, putem să dăm o formă întregului proces de evoluţie personală.

OPRAH: Mi s-a făcut pielea de găina. Ştiţi de ce?

DEVON: De ce?

OPRAH: Pentru că ştiu că prin felul în care am primit acest mesaj şi prin felul cum l-am ascultat – şi oricine are urechi de auzit să vă audă – , i-am simţit miezul, acel „Dacă nu controlezi evoluţia propriei vieţi sau nu eşti conştient că viaţa ta are nevoie să evolueze şi doar te trezeşti în fiecare dimineaţă, te duci la serviciu, faci diverse lucruri, îţi iei salariul înseamnă că eşti un spectru umblător“.

DEVON: Da.

OPRAH: Că nu ai control. Nu ajuţi la împlinirea vieţii tale.

DEVON: Trebuie să-ţi defineşti succesul. Eu îmi definesc succesul drept pace.

OPRAH: Şi eu. Suntem din aceeaşi ligă.

 
Cartile lui Oprah Winfrey se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "mulțumesc" printr-o donație:


Hide picture