Articole

Samael Aun Weor – Drogurile

Dedublarea psihologicã a omului ne permite sã scoatem în evidențã cruda realitate a unui nivel superior în fiecare dintre noi. Când cineva a putut sã verifice prin sine însuși, în mod direct, faptul concret cã existã doi oameni într-unul singur, cel inferior la nivelul normal, obișnuit și cel superior pe o octavã mai elevatã, atunci totul se schimbã și încearcã, în acest caz, sã acționeze în viațã în acord cu principiile fundamentale pe care le poartã în adâncul FIINȚEI sale.

La fel cum existã o viațã exterioarã, tot așa existã și o viațã interioarã. Omul exterior nu este totul, dedublarea psihologicã ne aratã realitatea omului interior.

Omul exterior are modul sãu de a fi, este ceva cu atitudini multiple și reacții tipice în viațã, o marionetã pusã în mișcare de fire invizibile.

Omul interior este FIINȚA autenticã, se bazeazã pe alte legi foarte diferite, niciodatã nu ar putea sã fie transformat într-un robot. Omul exterior nu face nimic spontan, simte cã a avut parte de nerecunoștințe, își plânge de milã, se autoconsiderã din cale-afarã; dacã este soldat, aspirã sã fie general, dacã este
muncitor într-o fabricã, protesteazã când nu este promovat, vrea ca meritele sale sã fie recunoscute cum se cuvine etc.

Nimeni nu ar putea ajunge la cea de-a DOUA naștere, sã se mai nascã o datã, așa cum spune Evanghelia Domnului, atâta timp cât continuã sã trãiascã cu psihologia omului inferior obișnuit.

Atunci când cineva își recunoaște propria-i nulitate și mizerie interioarã, când are curajul sã-și revizuiascã viața, fãrã îndoialã își va da singur seama cã în nici un caz nu are nici un merit.

„Fericiți cei sãraci cu duhul, cãci a lor va fi împãrãția cerurilor.”

Sãraci cu duhul sau sãrmani cu duhul, sunt în realitate aceia care-și recunosc propria nulitate, insolențã și mizerie interioarã. Ființele de acest fel, fãrã îndoialã, primesc iluminarea.

„Mai ușor trece o cãmilã prin urechea unui ac, decât intrã un bogat în împãrãția cerurilor.”

Este evident cã mintea îmbogãțitã de atâtea merite, decorații și medalii, distinse virtuți sociale și complicate teorii academice, nu este sãracã cu duhul și în consecințã niciodatã nu ar putea sã intre în împãrãția cerurilor. Pentru a intra în Împãrãție se cere sã avem numaidecât comoara credinței.

Câtã vreme nu s-a produs în fiecare dintre noi dedublarea psihologicã, CREDINȚA se dovedește mai mult decât imposibilã. CREDINȚA este cunoașterea purã, înțelepciunea experimentalã directã.

CREDINȚA a fost întotdeauna confundatã cu credințele vane. Gnosticii, nu trebuie sã cãdem niciodatã într-o greșealã atât de gravã. CREDINȚA este experimentare directã a realului; trãire minunatã a omului interior; cunoaștere divinã autenticã.

Este de la sine înțeles cã omul interior, cunoscând prin experiențã misticã directã propriile sale lumi interne, cunoaște de asemenea, lumile interne ale tuturor
persoanelor ce populeazã fața pãmântului.

Nimeni nu ar putea cunoaște lumile interne ale planetei Pãmânt, ale sistemului solar și ale galaxiei în care trãim, dacã mai întâi nu și-a cunoscut propriile lumi interne. Acest fapt e asemãnãtor cu sinucigașul ce scapã de viațã printr-o portițã greșitã.

Percepțiile extrasenzoriale ale drogatului își au propria rãdãcinã în abominabilul organ KUNDARTIGUADOR (șarpele tentator din Eden). Conștiința îmbuteliatã în multiplele elemente ce constituie Egoul, se desfãșoarã în virtutea propriei sale îmbutelieri.

Conștiința egoicã ajunge atunci sã fie într-o stare de comã, cu halucinații hipnotice foarte asemãnãtoare oricãrui subiect ce s-ar afla sub influența vreunui drog sau altul.

Putem pune aceastã problemã în felul urmãtor: halucinațiile conștiinței egoice sunt la fel cu halucinațiile provocate de droguri.

Evident aceste douã tipuri de halucinații își au cauzele originare în abominabilul organ KUNDARTIGUADOR. (A se vedea Capitolul 16 al acestei cãrți.) Fãrã îndoialã, drogurile anihileazã razele alfa și atunci, indiscutabil, se pierde conexiunea intrinsecã dintre minte și creier; acest lucru se dovedește de fapt a fi un eșec total.

Drogatul transformã viciul în religie și, derutat, se gândește sã experimenteze realul sub influența drogurilor, ignorând faptul cã percepțiile extrasenzoriale produse de marijuana, L.S.D., morfinã, ciupercile halucinogene, cocainã, heroinã, hașiș, excesul de pastile tranchilizante, amfetamine, barbiturice etc. etc. etc., nu sunt decât simple halucinații elaborate de abominabilul organ KUNDARTIGUADOR.

Drogații, involuând, degenerând cu timpul, se cufundã în cele din urmã, în mod definitiv, în lumile infernale.


Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "mulțumesc" printr-o donație:


Hide picture