Samael Aun Weor – Tara psihologica

Indiscutabil, așa cum existã țara Exterioarã în care trãim, tot așa, în intimitatea noastrã, existã țara psihologicã. Oamenii nu ignorã niciodatã orașul sau județul în care trãiesc, din nefericire se întâmplã cã nu cunosc locul psihologic în care se aflã situați. Într-un anumit moment, oricine știe în ce cartier se aflã, dar pe terenul psihologic nu se întâmplã același lucru; în mod normal oamenii nu bãnuiesc câtuși de puțin locul din țara lor psihologicã în care se gãsesc la un moment dat. Așa cum în lumea fizicã existã cartiere de oameni decenți și culți, tot la fel se întâmplã și în ținutul psihologic al fiecãruia dintre noi; nu încape îndoialã cã existã cartiere foarte elegante și frumoase.


La fel cum în lumea fizicã existã cartiere cu strãduțe foarte periculoase, pline de atacatori, tot așa se întâmplã și în ținutul psihologic din interiorul nostru. Totul depinde de genul de persoane care ne însoțesc; dacã avem prieteni bețivi, vom ajunge într-o crâșmã, iar dacã aceștia sunt pramatii, destinația noastrã va fi bordelul.

În țara noastrã psihologicã fiecare își are tovarãșii sãi, EURILE sale; acestea o vor duce pe persoanã acolo unde trebuie sã o ducã în acord cu caracteristicile sale psihologice.

O doamnã virtuoasã și onorabilã, soție minunatã, cu o conduitã exemplarã, locuind într-o frumoasã casã în lumea fizicã, din cauza EURILOR ei desfrânate s-ar putea afla, în țara sa psihologicã, în caverne de prostituție.

Un domn onorabil, de o cinste ireproșabilã, cetãțean magnific, în ținutul sãu psihologic s-ar putea afla cufundat într-un cuib de hoți, din cauza proștilor sãi tovarãși, EURI ale hoției, cufundate foarte adânc în inconștient.

Un anahoret și penitent, posibil un cãlugãr „spiritual” ducând o viațã austerã în chilia lui, în vreo mãnãstire, la nivel psihologic ar putea sã se afle situat într-un cartier de asasini, bandiți, agresori, drogați, tocmai din cauza EURILOR infraconștiente sau inconștiente, cufundate profund în ascunzișurile cele mai complicate ale psihicului sãu.

Nu degeaba ni s-a spus cã existã multã virtute în cei rãi și multã rãutate în cei virtuoși. Mulți sfinți canonizați încã mai trãiesc în cavernele psihologice ale hoției sau în case de prostituție.

Ceea ce afirmãm aici în mod subliniat i-ar putea scandaliza pe ipocriți, pe pietiști, pe ignoranții cultivați, pe modelele de înțelepciune, dar niciodatã pe adevãrații psihologi.

Chiar dacã ar pãrea incredibil, pânã și în tãmâia rugãciunii se ascunde delictul, între cadențele versurilor de asemenea se ascunde delictul, sub cupola sacrã a sanctuarelor cele mai divine delictul îmbracã tunica sfințeniei și a cuvântului sublim.

În profunzimile adânci ale celor mai venerabili sfinți, trãiesc EURILE prostituției, ale hoției, ale crimei etc. Tovarãși infraumani ascunși în profunzimile insondabile ale inconștientului.

Mult au suferit din acest motiv diverșii sfinți ai istoriei; sã ne amintim de ispitirile Sfântului Anton, toate acele abominațiuni împotriva cãrora a trebuit sã lupte fratele nostru Francisc de Assisi. Totuși, acei sfinți n-au spus totul, iar cei mai mulți dintre ei au tãcut.

Ne mirãm gândindu-ne cã unii anahoreți penitenți și foarte sfinți ar putea trãi în cartierele psihologice ale prostituției și hoției. Totuși sunt sfinți, iar dacã încã nu au descoperit acele lucruri înspãimântãtoare din psihicul lor, când le vor descoperi își vor tortura trupul, vor posti, poate se vor biciui și o vor ruga pe divina lor mamã KUNDALINI sã le elimine din psihicul lor acei rãi tovarãși pe care îi adãpostesc în acele vãgãuni tenebroase ale propriei lor țãri psihologice.

Multe au spus diferitele religii despre viața de dupã moarte și despre viața de dincolo. Ca sã nu-și mai batã capul bieții oameni cu ceea ce este acolo, de cealaltã parte, dincolo de mormânt.

Indiscutabil, dupã moarte fiecare continuã sã trãiascã în cartierul psihologic dintotdeauna. Hoțul va continua în vãgãunile hoților; desfrânatul va continua în casele de rendez-vous ca o fantomã sinistrã; mâniosul, furiosul va continua sã trãiascã pe strãduțele periculoase ale viciului și mâniei, acolo unde sclipește pumnalul și totodatã rãsunã focurile de armã.

Esența în ea însãși este foarte frumoasã, a venit de sus, de la stele și din pãcate este închisã înãuntrul tuturor acestor euri pe care le purtãm în interior. Prin împotrivire, esența poate face cale întoarsã, sã revinã la punctul de plecare originar, sã se întoarcã la stele, însã trebuie sã se elibereze mai întâi de rãii sãi însoțitori, care o țin vârâtã în suburbiile pierzaniei.

Când Francisc de Assisi și Anton de Padova, însemnați maeștri cristificați, au descoperit în interiorul lor eurile pierzaniei, au suferit nespus și nu încape îndoialã cã pe baza unor munci conștiente și suferințe voluntare, au reușit sã reducã la praf cosmic tot acel ansamblu de elemente inumane care trãiau în interiorul lor.

Indiscutabil, acei Sfinți s-au Cristificat și s-au reîntors la punctul de plecare originar dupã ce au suferit mult. Înainte de toate este necesar, este urgent, de neamânat, ca centrul magnetic pe care l-am stabilit în mod anormal în falsa noastrã personalitate, sã fie transferat în Esențã; așa își va putea întreprinde omul
complet cãlãtoria de la personalitate pânã la stele, urcând în mod didactic, progresiv, grad cu grad, pe muntele FIINȚEI.

Atâta timp cât centrul magnetic continuã sã fie stabilit în personalitatea noastrã iluzorie, vom trãi în vãgãunile psihologice cele mai abominabile, chiar dacã în viața practicã am fi niște cetãțeni minunați.

Fiecare are un centru magnetic ce îl caracterizeazã; comerciantul are centrul magnetic al comerțului și de aceea se desfãșoarã în piețe și atrage ceea ce este afin cu el, cumpãrãtori și vânzãtori.

Omul de științã are în personalitatea sa centrul magnetic al științei și din acest motiv atrage spre sine toate lucrurile științifice, cãrți, laboratoare etc.

Esoteristul are în el însuși centrul magnetic al esoterismului și, întrucât acest gen de centru diferã de chestiunile personalitãții, fãrã îndoialã se produce din acest motiv transferul.

Când centrul magnetic se stabilește în conștiințã, adicã în esențã, atunci se începe reîntoarcerea omului total spre stele.


Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, poate acest blog nu ar exista! O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate.


Hide picture