Femeia cu 7 personalități (2004) – Despre personalitate multiplă si dezvoltarea a 7 alter-ego-uri


Helen suferă de tulburare de identitate disociativă, o boală numită și personalitate multiplă, care cauzează dezvoltarea a șapte alter-ego-uri în cazul ei: Alex, un băiat de cinci ani căruia îi place să se joace cu pistoale de jucărie; William, un băiat de șase ani care îl adoră pe Mr. Men; Adam, un băiat de zece ani căruia nu îi este permis să iasă afară la joacă; Brenda, o fetiță de 13 ani foarte vorbăreață și energică; Karl, un băiat de 16 ani dezinvolt și impertinent; Jamie și Elizabeth. Helen obișnuiește să schimbe frecvent aceste personalități fără a-și aduce aminte cum se comportă când devine unul dintre alter-ego-uri. Când este Brenda sau Karl, Helen bea și se droghează. Ea a consumat aceste substanțe de peste 100 de ori până acum. Ruth a decis să afle ce a cauzat apariția acestor personalități în cazul lui Helen și a fost îngrozită când femeia i-a mărturisit că a fost abuzata în copilărie și că a creat aceste alter ego-uri pentru a se distanța de amintirile oribile. Karl și Brenda reprezintă un refugiu prin suferința fizică și automutilare, care blochează trauma emoțională, în timp ce personalitățile mai tinere o ajută să se refugieze în anii frumoși ai copilăriei. Personalitatea multiplă sau tulburarea de identitate disociativă este o tulburare cronică ce constă în prezența a două sau mai multe personalități distincte, fiecare având un set specific de atitudini și comportamente. Persoanele care se presupune că suferă de personalitate multiplă dezvoltă de la 2 până la câteva sute de caractere, preluând de la fiecare câte ceva în funcție de anumiți factori declanșatori.

 


Pentru a viziona acest articol este nevoie de user si parola de acces, pe care le ofer tuturor celor care au facut o donatie pentru sustinerea acestui website, nu conteaza suma pe care o donezi, poate fi oricat doresti, pe urma trebuie doar sa ne trimiteti un mesaj e-mail de la rubrica Contact cu specificatia ca ati facut o donatie si doriti acces la articolele protejate. Userul si Parola o veti primi pe adresa de e-mail specificata in formularul din mesajul trimis, sa rugam sa verificati si rubrica "SPAM" la casuta voastra de e-mail in caz ca nu observati e-mailul de raspuns!


Daca ai primit userul si parola de acces apasa pe butonul de mai jos:


Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, poate acest blog nu ar exista! O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate.


Hide picture