Dezvaluiri

Blade Runner 2049 – Despre diferențe între replicanți fara suflet și oamenii cu suflet

În ultima zi a creaţiei, Dumnezeu a spus: “Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră” (Geneza 1:26). Astfel, El sau Ei Şi-a finalizat lucrarea cu o “atingere personală”. Dumnezeu a făcut omul din materie şi i-a dăruit viaţă, suflet suflând peste el din suflarea Lui (Geneza 2:7). Astfel, omul este unic între toate fiinţele create de Dumnezeu, fiind format atât din parte materială (trup) cât şi din parte imaterială (suflet / spirit). Astăzi, pe Glob, sunt peste 7 miliarde de oameni. Totul ar fi pornit de la primii doi dintre aceștia, Adam, bărbatul, și Eva, femeia. Din felul de prezentare biblic, reiese ca Adam a fost creat întâi, iar Eva mai târziu, dintr-o coastă a lui Adam. Ambii au fost plăsmuiți de Dumnezeu „după chipul și asemănarea sa”.

Vezi clip cu traducere din filmul Blade Runner 2049 (2017):

A suflat Elohim, Dumnezeu peste copii lui Adam si Eva acelasi duh de viata din el sau duhul de viata din Adam si Eva a fost suflat peste copii lor, sau ei nu au suflet, ei au doar viata!

Vechii egipteni sau cei mai spirituali dintre ei spuneau că nu toți oamenii au suflet. Unii dintre ei au, ceilalți sunt ca niște cochilii goale.

Despre aceștia se știe că ar fi avut doi băieți, pe Cain și pe Abel, iar Cain l-ar fi ucis pe Abel. Totuși, mulți își pun întrebarea, pe drept: „Cum s-a înmulțit omenirea, dacă Adam și Eva au avut doar doi băieți, pe Cain și pe Abel?”.

Un zeu nu poate să aibă o naştere obişnuită. Zeii se pot naşte pe pământ numai prin miracole şi de regulă, dintr-o fecioară.

Cea mai cunoscută „fecioară” din mitologie este zeiţa egipteană Isis, cea care l-a adus pe lume pe Horus. Este greu de precizat când a apărut legenda, dar imaginea lui Isis cu pruncul este bogat reprezentată în arta egipteană.

Naşterile miraculoase sunt însă prezente în toate mitologiile…

Pentru a identifica replicanții sau clonele se foloseste in film cele trei diferențe principale cu oamenii: Replicanți nu sunt sensibili la viața animalelor și nu simt nimic atunci când un animal este ucis, atunci când oamenii sunt foarte atașați de ele.

In general, nu au nicio formă de empatie între ei și față de ceilalți replicanti. Aceasta este chiar principala caracteristică detectată de testul Voight-Kampff. Astfel, ei nu fac nimic pentru a-i ajuta pe unul dintre ei și sunt deseori distrusi atunci când un vanator de recompense îi găsește. Această lipsă de empatie este totuși uneori pusă la îndoială, așa cum poate fi văzut de tristețea lui Roy când descoperă Taken întins pe jos;

Au o măduvă osoasă diferită de cea a oamenilor, deoarece genomul lor a fost creat artificial, ceea ce permite verificarea post-mortem .

Se poate descoperi un Replicant prin efectuarea unui test Voight-Kampff de empatie, care constă în detectarea reacțiilor fiziologice involuntare ale subiectului în timpul unei situații ( în ceea ce privește atașamentul mamei, stres emoțional sau moral etc.) printr – o serie de întrebări. O mașină poate fi, de asemenea, utilizată pentru a detecta mai ușor reacțiile fiziologice ale pacientului. Reacțiile posibile, mai puțin vizibile la replicanții de ultimă generație, sunt, de exemplu, o schimbare a ritmului respirației sau a inimii sau o mișcare mică în ochi.

În 1945, în Nag Hammadi, în Egiptul de Sus, lângă Khenoboskhion, au fost găsite suluri scrise în limba coptă. Acestea datează din secolul al II-lea.

Acestea conțin secretele lui Iisus Nazarineanul, adică misterioasa Evanghelie a Sfântului Toma, Filip, Maria și alte scrieri gnostice, care reprezintă tradiția creștină originală. Această credință se bazează pe trei grade ale unei realități divine unice cu propria dinamică, la fel ca și percepția egipteană.

Aceste scrieri au fost interzise de Biserică, dar într-un fel sau altul au fost salvate de la distrugere.

Dintre scrierile gnostice recuperate este bine-cunoscuta „Evanghelie a celor trei naturi”. Aceasta împarte ființa umană în trei naturi:

  • Anvelopele, care sunt spirit,
  • sufletul
  • și în cele din urmă materia, ceea ce reprezintă corpul nostru.

În urma dezbaterilor, s-a ajuns la concluzia că nu toți oamenii trebuie să fie întruchipați de cele 3 naturi.

Dar cum se poate distinge un om cu suflet, de o cochilie goală? Răspunsul este „un câmp electromagnetic”. Probabil că este același câmp electromagnetic care a fost descoperit în interiorul „mormântului Vizitatorului”, care pare a fi mormântul zeului Osiris.

Cei care au descoperit acest mormânt au simțit un fel de energie respingătoare, care probabil avea menirea să țină sufletul prins între cei patru pereți.

Se mai spune că sufletul nu poate fi fixat pe orice fel de persoană, ci doar pe oamenii care posedă anumite calități genetice.

Zeii antici în căutarea sufletului

Într-o perioadă arhaică, cu 10.000 de ani în urmă, pe vremea când zeii șarpelui stăpâneau Egiptul, sufletul era la mare căutare. Se spune că energia numită „MRHN” s-a transformat într-o lumină puternică, după ce a fost „procesată” într-o cameră în care a interacționat cu un Zed.

Nu întâmplător numele Khufu în egiptean înseamnă „deținător al unei puteri mari și necunoscute”. Cu toate acestea, este ciudat să observăm că de la acest faraon nu există nicio statuie. Singura mărturie a domniei sale, care a durat 23 de ani, este reprezentată de o statuetă mică de câțiva centimetri înălțime.

Legenda egipteană ne spune că zeii care avea suflet își găseau viața veșnică. Se speculează că aceștia au venit pe Pământ în căutarea sufletelor.

Se poate ca aceasta să fie numai o simplă legendă, care să sublinieze importanța sufletului. Dar este cert faptul că cei mai mari faraoni egipteni aveau puteri nebănuite, dincolo de înțelegerea oamenilor.

Este posibil ca aceste puteri să se fi născut din energia sufletelor pe care le dețineau. Oare în ziua de astăzi de ce nu mai există astfel de oameni? Probabil că majoritatea dintre noi sunt doar cochilii goale, așa cum credeau anticii.

Și atunci, este legitim să ne întrebăm dacă avem suflet cu adevărat sau totul este o iluzie? Dacă ne comparam cu oamenii, despre care s-a scris că au fost speciali, atunci este limpede că nu avem suflet. Sau poate el există într-o stare latentă și așteaptă să fie activat.


Dacă informatiile găsite aici ti-au fost de folos, spune "mulțumesc" printr-o donație de sustinere:


Hide picture