Dezvaluiri

Freud (2020) – Transformându-l pe Freud, părintele psihanalizei, într-un detectiv!

Nu e un punct rău de plecare pentru un personaj și sentimentul este că seria va face o treabă bună transformându-l pe Freud, părintele psihanalizei, într-un detectiv”. Dornic să își facă un nume în Viena secolului al XIX-lea, tânărul Sigmund Freud va face echipă cu o clarvăzătoare și cu un detectiv, începând să rezolve o serie de crime misterioase. Thrillerul psihologic este plasat în Viena anului 1880, cu un Sigmund Freud (Robert Finster) în vârstă de vreo 20 și ceva de ani lucrând la spital, la ani distanță de la publicarea oricăreia dintre lucrările lui, cele care l-au transformat în fondatorul psihanalizei.

Vezi reclama la serialul Freud (2020) cu traducere:

(Serialul se poate vedea pe Netflix sau la linkul de mai sus)

Sezonul 1 e mai mult impregnat cu sânge și horror decât ancorat în elementul istoric, deși tensiunile cu imperiul Austro-ungar sunt fondul pe care se desfășoară povestea. Acestă îndepărtare de la ideea de film biografic ar putea fi apreciată dacă serialul nu l-ar trata pe Freud ca pe un iubitor de cocaină și doctor în devenire, plus ca pe un simplu martor la crimele și haosul din jur”.

În primul episod îl vedem pe tânărul Freud (Robert Finster) că hipnotizează o femeie care nu a vorbit de 30 de ani, de când fiica ei și-a pierdut viața într-un accident. Acesta reușește să o ducă pe femeie înapoi în timp în acel moment traumatizant din trecut și să o facă să țipe. Imediat înțelegem că aceasta nu este decât o repetiție pentru o prezentare în care Freud va pretinde ca o hipnotizează pe menajera sa, Lenore (Brigitte Kren). El are nevoie ca această sesiune de hipnoză să meargă bine; Freud urmează să își prezinte reușitele în hipnoză la 30 dintre cei mai renumiți medici vienezi, în speranța de a primi o bursă. Însă, pentru că hipnoza este ceva dificil, se hotărăște să o simuleze până când reușește.

Freud se luptă să ajungă un nume cunoscut în lumea medicală, dar situația lui este că nu reușește să plătească chiria la timp, nu prea mănâncă nici nu prea doarme și prizează cocaină oricând are ocazia. Astfel se pregătește de marea prezentare. Tocmai în acest moment este întrerupt de către doi polițiști, Alfred Kiss (Georg Friedrich) și Franz Poschacher (Christoph F. Krutzler), care au fost la locul unei crime dintr-un cămin de nefamiliști, de unde au ridicat trupul însângerat al victimei, o tânără. Fata a început să respire din nou. Cum Freud este doctorul cel mai apropiat, o aduc în apartamentul acestuia, unde fata moare, până la urmă.

La scurt timp, prietenul său îl duce la o sindrofie din înalta societate, în realitate o ședință de spiritism. Mediumul, o femeie pe nume Fleur Salome (Ella Rumpf), care face aceste demonstrații alături de mama ei, și-a ales o țintă, dar în realitate „canalizează” pe soțul defunct al țintei, având un vis în care o urmărește pe fiica defunctei afară din cameră. Când se trezește, este în mijlocul unei crize de convulsie. Freud este fascinat de cum femeia a ajuns în acea stare, și începe să creadă că o atingere fizică lucrează mai bine decât un pendul când vine vorba de hipnotism.

A doua zi, ipoteza lui dă roade: atinge mâinile lui Lenore în timpul demonstrație și își dă seama, mai târziu, că i-a implantat în minte o amintire falsă în timpul hipnozei. Deși doctorii din comisie râd pe seama lui, Freud își dă seama că a descoperit ceva. Prietenul său îl duce, din nou, la o altă serată mondenă unde o întâlnește din nou pe Fleur și pe mama ei. Atunci când o vede pe Fleur el singură, o hipnotizează cu o atingere readucând-o în starea de transă din seara precedentă. Ceea ce se întâmplă mai departe îl va șoca.


Dacă informatiile gasite aici te-au ajutat, spune "mulțumesc" printr-o donație:


Hide picture