Viata eterna pentru cine isi va permite si controlul etern asupra celor care nu isi permit

În calitate de fizician, Max Tegmark vede oamenii ca fiind „alimente, reamenajate”. Intrebări complicate de genul “Ce este conștiința?” simplu: Este doar matematica. De ce? Deoarece contează tiparele, nu particulele. Conștiința (termenul “conștiință” este derivat din termenul latin “con scientia” care înseamnă “cunoaștere”) este sentimentul înțelegerii existenței personale și a integrării ei în univers. Este forma cea mai evoluată, proprie omului, de reflectare psihică a realității obiective prin intermediul senzațiilor, percepțiilor și gândirii, sub formă de reprezentări, noțiuni, judecăți, raționamente, inclusiv procese afective și voliționale. De asemenea, conștiința poate fi considerată și ca un sentiment pe care omul îl are asupra moralității acțiunilor sale. Este una dintre cele mai importante nivele de organizare a vietii psihice a individului, cand afirmata cand negata cu vehementa. Din punct de vedere filozofic , Kant este cel care dezvoltă conceptul de “conștiență de sine“. El distinge in conștiența de sine atât o conștiință a intelectului cât și o conștiință a simțului intern. Din punct de vedere teologic, conștiința a fost identificată de catre Augustin ca avand o funcție de întemeiere a adevarului în interiorul ființei umane. Din punct de vedere psihologic, conștiința este un mijloc de cunoaștere a lumii exterioare si interioare.

Vezi clip video cu traducere din serialul Altered Cardon ( Netflix):

Un suflet, în anumite tradiții spirituale, filozofice și psihologice, reprezintă esența imaterială (muritoare sau uneori nemuritoare) a unei persoane sau lucru viu. Multe sisteme filozofice și spirituale învață că oamenii au suflete; unele atribuie suflete tuturor lucrurilor vii și chiar obiectelor fără viață (cum ar fi râurile); această credință este în mod curent numită animism. Se crede adesea că sufletul iese din corp și continuă să trăiască după moartea unei persoane, iar unele religii afirmă că Dumnezeu este cel care creează suflete. Sufletul este adesea considerat parte integrală și esențială pentru conștiință și personalitate, poate funcționa ca un sinonim pentru spirit, minte sau sine, deși despre termenul de suflet s-a spus că funcționează într-un mod suficient de diferit de spirit și psihic încât să nu fie folosit interschimbabil. Sufletul poate fi considerat ca o entitate independentă sau ca întreaga ființă vie (om sau animal). Din punct de vedere științific existența sufletului nu a fost dovedită niciodată, acesta fiind doar un concept fictiv.


Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, poate acest blog nu ar exista! O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate.


Hide picture