Articole

Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Ce intelegi prin iubire?

Iubirea nu poate fi cunoscută. Ea este realizată doar atunci când cunoscutul este înțeles și transcens. Doar atunci când mintea s-a eliberat de cunoscut, doar atunci va exista iubirea. Deci, iubirea trebuie să fie abordată prin negație, nu prin afirmație.

Ce este iubirea pentru majoritatea dintre noi?

Atunci când iubim, nu există posesivitate, dominare, servilism. Din posesivitate se naște gelozia și frica pierderii, și astfel am legalizat acest instinct al posesivității. Din posesivitate se naște gelozia și nenumăratele conflicte cu care fiecare este familiarizat. Atunci, posesivitatea nu este iubire. Și nici iubire sentimentală. A fi sentimental, a fi emoțional, exclude iubirea. Sensibilitatea și emoțiile sunt doar senzații.

Doar iubirea poate transforma nebunia, confuzia și conflictul. Nici un sistem, nici o teorie, de stânga sau de dreapta nu poate aduce pacea și fericirea omului. Atunci când există iubire nu există posesivitate nici invidie. Atunci când există mila și compasiunea, nu în teorie ci în realitate – pentru soția și copiii tăi, pentru aproapele tău, pentru subordonații tăi.

Iubirea este singura care poate aduce compasiunea și frumusețea, ordinea și pacea.

Iubirea cu fericirea sa există atunci când ”Eu-l” încetează a mai fi. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dacă informatiile găsite aici ti-au fost de folos, spune "mulțumesc" printr-o donație de sustinere:


Hide picture