Articole

Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Devii credincios pentru a scapa de suferinta

JidduKrishnamurti2

Durerea fizica este o reactie nervoasa, dar durerea psihologica apare atunci cand sunt atasat de lucruri care imi dau satisfactie, pentru ca atunci mi-e teama de ceva sau cineva care ar putea sa mi le ia.

Acumularile psihologice previn durerea psihologica atata timp cat acestea nu sunt deranjate; cum ar fi, eu sunt un pachet de experiente acumulate, care impiedica orice forma de tulburare grava – si nu vreau sa fiu deranjat.

Prin urmare ma tem de oricine care le tulbura. Astfel, frica mea este cunoscuta; mi-e teama de acumulari – fizice sau psihologice – pe care le-am adunat ca un mijloc de a taia elanul durerii sau prevenirea tristetii.

Dar intristarea face parte din procesul acumularii pentru a indeparta durerea psihologica.  Cunoasterea, de asemenea, ajuta la prevenirea durerii.

Si cunostintele medicale ajuta la prevenirea durerii fizice, prin urmare, credintele ajuta la prevenirea durerii psihologice; si de aceea mi-e teama de pierderea convingerilor mele, desi nu am o cunoastere perfecta sau o dovada concreta a realitatii acestor convingeri.

Pot sa resping unele dintre credintele traditionale care mi-au fost inoculate pentru ca propria mea experienta imi da putere, incredere, intelegere, dar astfel de credinte si cunostinte pe care le-am dobandit sunt in esenta aceleasi – un mijloc de a taia elanul durerii.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "mulțumesc" printr-o donație:


Hide picture