Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Doar in singuratate exista inocenta

krishnamurti3

Cei mai multi dintre noi nu sunt niciodata singuri. Va puteti retrage in munti si sa traiti ca un pustnic, dar atunci cand sunteti fizic de unul singur, veti avea cu voi toate ideile, experientele voastre, traditiile si cunostintele voastre.

Calugarul crestin intr-o chilie de manastire nu este singur. El este cu Iisus, cu teologia sa, cu conceptele si dogmele sale, cu credintele si conditionarile sale particulare.

In mod similar sannyasii din India care se retrag din lume si traiesc in izolare nu sunt singuri, deoarece ei traiesc deasemenea cu amintirile lor.

Vorbesc despre o singuratate in care mintea este complet libera de trecut, si doar o astfel de minte este virtuoasa, deoarece doar in aceasta singuratate exista inocenta.

Poate vei spune: “Ne ceri prea mult. Nu se poate trai asa in aceasta lume haotica, in care cineva sa mearga zilnic la birou pentru a putea trai, pentru a-si creste copiii, a suporta cicalirea sotului sau sotiei, si tot restul.”

Dar cred ca ceea ce se spune acum este legat direct de activitatii vietii zilnice, in caz contrar, aceasta nu are absolut nici o valoare.

Vedeti, din aceasta singuratate vine virtutea, care este energica si care aduce o extraordinara puritate si blandete.

Nu conteaza daca cineva face greseli; asta are o importanta foarte mica.

Ceea ce conteaza este a avea acest sentiment de a fi complet singur, necontaminat, deoarece doar o astfel de minte poate cunoaste sau poate fi constienta de ceea ce este dincolo de cuvant, dincolo de nume, dincolo de toate proiectiile imaginatiei.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Sustine acest website!