Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Cunoasterea distrage mintea

Intelegerea cuvintelor

Ai doar un instrument, care este mintea, iar mintea este de asemenea creierul. Prin urmare, pentru a descoperi adevarul in aceasta chestiune, trebuiesc intelese caile mintii – trebuie, nu-i asa?

Daca mintea este stramba, intortocheata, nu vei avea niciodata o perceptie corecta; daca mintea este limitata, perceptia nu poate fi nelimitata.

Mintea este instrumentul perceptiei si pentru a percepe ceea ce este adevarat, mintea trebuie sa fie justa, sincera, curatata de toate conditionarile, de orice frica.

Mintea trebuie sa fie de asemenea libera de cunoastere deoarece cunoasterea distrage mintea si face lucruri intortocheate.

Imensa capacitate a mintii de a inventa, de a imagina, de a specula, de a credenu trebuie ca aceasta capacitate sa fie abandonata astfel incat mintea sa fie foarte clara si foarte simpla?

Deoarece doar mintea inocenta, mintea care a experimentat mult si totusi este libera de cunoastere si de experienta, doar o astfel de minte poate descoperi mai mult decat creierul si o minte comuna.

In caz contrar, ceea ce va descoperi va fi colorat de ceea ce deja ati experimentat, iar experienta este rezultatul conditionarilor noastre.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Atâta timp cât noi (creatura) suntem egoişti, nu vom fi capabili să simţim Creatorul şi nici plăcerea care vine de la El. În această lume, dorinţa de a primi lucrează înspre interior, şi în lumea spirituală, lucrează înspre exterior, dăruind, precum Creatorul. Cu alte cuvinte, lumea spirituală şi termenul „spiritualitate” se referă la stadii în care noi suntem similari cu Creatorul. În stadiul nostru prezent, noi suntem egoişti, şi ne aflăm în opoziţie cu Creatorul.


Hide picture