Articole

Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Unitatea mintii si a inimii

1301127669_J_krishnamurthi

Antrenarea intelectului nu duce la inteligenta. Mai degraba inteligenta vine in fiinta atunci cand actionam in armonie perfecta atat intelectual, cat si emotional.

Este o mare deosebire intre intelect si inteligenta. Intelectul este doar gandirea care functioneaza independent de emotie. Atunci cand intelectul, independent de emotie, este instruit in orice directie speciala, putem avea un intelect mare, dar nu inteligenta, deoarece inteligenta este capacitatea inerenta de a simti, precum si ratiune, intelepciune; in inteligenta ambele calitati sunt la fel de prezente, intens si armonios.

Acum, educatia moderna dezvolta intelectul, oferind tot mai multe explicatii vietii, tot mai multe teorii lipsite de calitatea armonioasa a afectiunii.

Prin urmare, ne-am dezvoltat mintea vicleana pentru a scapa de conflict; deci suntem multumiti cu explicatiile pe care oamenii de stiinta si filosofii ni le dau.

Mintea – intelectul – este satisfacuta de aceste numeroase explicatii, dar inteligenta nu; trebuie sa intelegem ca este necesar sa existe o unitate totala a mintii si a inimii in actiune. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "mulțumesc" printr-o donație:


Hide picture