Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Dumnezeul tau nu este Dumnezeu

krishnamurti-spiritual-quotes

Un om care crede intr-un Dumnezeu niciodata nu-l va gasi pe Dumnezeu. Daca sunteti deschisi realitatii nu poate exista credinta in realitate. Daca sunteti deschisi fata de necunoscut, nu poate exista credinta fata de acesta.

Pana la urma credinta este o forma de auto-protectie, si doar o minte meschina poate crede intr-un Zeu sau Dumnezeu. Priviti credinta aviatorilor in timpul razboiului care spuneau ca erau insotiti de Dumnezeu atunci cand lansau bombele!

Tu crezi in Dumnezeu atunci cand ucizi, atunci cand exploatezi oameni.

Te inchini lui Dumnezeu si mergi sa storci cat mai multi bani fara mila, sustii armata dar spui ca tu crezi in mila, compasiune, bunatate.

Cat timp exista credinta, nu poate exista necunoscutul; nu poti gandi cu privire la necunoscut, gandirea nu-l poate evalua.

Mintea este un produs al trecutului, rezultatul lui ieri, si o astfel de minte poate fi deschisa spre necunoscut?

Aceasta poate proiecta doar o imagine, doar ca proiectia nu este realitatea; deci Dumnezeu nu este Dumnezeu – este o imagine personala creata de tine, o imagine pentru propria-ti satisfactie.

Realitatea poate exista doar atunci cand mintea isi intelege intregul proces de sine si ajunge la final.

Atunci vand mintea este complet goala, abia atunci este capabila de a percepe necunoscutul.

Mintea nu este purificata pana cand nu intelege esenta relatiei – relatia sa cu proprietatea, cu oamenii – pana cand nu stabileste o relatie corecta cu totul.

Pana cand nu intelege intregul proces al conflictului in relatie, mintea nu poate fi libera.

Numai atunci cand mintea este in intregime tacuta, complet inactiva, fara nici un fel de proiectii, cand nu mai cauta si nu mai urmareste nimic fiind complet linistita – doar atunci ceea ce este etern si atemporal vine in fiinta. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Sustine acest website!