Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Fericirea poate fi gasita prin ceva?

krishnamurti-spiritual-quotes

Noi cautam fericirea prin lucruri, prin relatii, prin ganduri, idei. Deci, lucrurile, relatiile si ideile devin foarte importante, si nu fericirea.

Cand cautam fericirea prin ceva, atunci acel ceva capata o valoare mai mare decat fericirea in sine. Cand afirmam in acest mod problema pare simpla, si este simpla.

Cautam fericirea in proprietati, in familie, in renume; apoi averea, familia, ideea, devin foarte importante, pentru ca atunci fericirea este cautata printr-un mijloc, iar apoi mijloacele se naruie in final.

Poate fi gasita fericirea prin orice mijloace, prin orice este facut de mana omului sau prin minte? Lucrurile, relatiile si ideile sunt atat de trecatoare, in mod evident, acestea ne aduc intotdeauna nefericirea.

Lucrurile sunt trecatoare, ele se uzeaza si se pierd; relatiile sunt un conflict constant si moartea pandeste; ideile si credintele nu au stabilitate, nu sunt permanente.

Cautam fericirea in ele si nu realizam inca impermanenta lor. Deci durerea devine insotitorul nostru constant si depasirea ei – problema noastra.

Pentru a afla adevaratul sens al fericirii, trebuie sa ne exploram prin auto-cunoastere. Cunoasterea de sine nu este un scop in sine. Exista o sursa a unui rau? Fiecare picatura de apa de la izvor si pana la sfarsit formeaza raul.

Sa ne imaginam ca vom gasi fericirea la sursa este o greseala. Fericirea poate fi gasita doar atunci cand va aflati pe raul auto-cunoasterii.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Daca doresti sa multumesti pentru informatiile publicate, o poti face prin o donatie de sustinere!