Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Intervalul dintre ganduri

Mentineti un sentiment si observati ce se intampla

Acum, eu spun ca este cu siguranta posibil ca mintea sa fie libera de orice conditionare – nu trebuie sa acceptati autoritatea mea. Daca acceptati vreo autoritate, niciodata nu veti descoperi, va fi doar un alt substitut care nu va avea nici o importanta.

Intelegerea acestui intreg proces de conditionare nu se realizeaza prin analiza sau introspectie, deoarece atunci cand ai un analizator care el insusi face parte din fundal, analiza sa nu are nici o semnificatie.

Cum este posibil ca mintea sa fie libera? Pentru a fi libera, mintea trebuie sa observe si sa inteleaga nu doar oscilarea, pendularea sa continua intre trecut si viitor, dar deasemenea, sa fie constienta de intervalul dintre ganduri.

Daca priviti foarte atent veti vedea ca, desi reactia, miscarea gandirii, pare atat de rapida, exista goluri, exista intervale intre ganduri. Intre doua ganduri exista o perioada de liniste, care nu are legatura cu procesul de gandire.

Daca observati, veti vedea ca aceasta perioada de liniste, acest interval, nu este timp, si descoperind acest interval experimentand pe deplin acest interval,  vei deveni liber de conditionare – sau mai degraba aceasta nu te elibereaza pe “tine”, ci este eliberarea de conditionare… aceasta are loc doar atunci cand mintea nu are continuitate in gandire, atunci cand aceasta este intr-o liniste continua care nu este indusa, care nu are nici o cauzalitate – aceasta are loc doar atunci cand exista libertate fata de context.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Daca apreciezi informatiile publicate si dorești sa ajuți acest blog:


Descarcă aplicaţia TrezireaInteligentei


Hide picture