Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Relatia

Krishnamurtivopii

Relația bazată pe necesitatea reciprocă aduce numai conflicte. Cu toate aceste inter-dependențe, suntem fiecare părți separate, ne folosim unii pe alții pentru un scop, pentru un țel. Când avem în vedere un scop, nu există relație. Vă puteți folosi de mine și eu mă pot folosi de voi. Prin această folosință vom pierde contactul, legătura.

O societate bazată pe folosință reciprocă este fundamentul violenței. Când ne folosim de un altul avem doar imaginea scopului care trebuie dobândit. Scopul, câștigul, împiedică relația, comuniunea.

În folosirea celuilalt, oricât de plăcut și reconfortant ar fi, există întotdeauna frica. Pentru evitarea acestei frici, trebuie să existe posesiunea. Din această posesiune se naște invidia, suspiciunea și un constant conflict.

O astfel de relație nu poate aduce fericirea.

O societate a cărei structură se bazează doar pe simpla nevoie, indiferent dacă este fiziologică sau psihologică, va produce obligatoriu conflict, confuzie și mizerie.

Societatea este proiecția ta în relație cu un altul, în care necesitatea și folosința sunt predominante. Când utilizezi pe cineva pentru nevoia ta fizică sau psihică, în realitate nu există nici o relație; nu aveți cu adevărat nici un contact, nici o comuniune cu ceilalți.

Cum poți avea comuniune cu celălalt atunci când celălalt este utilizat ca o piesă de mobilier, pentru propria dumneavoastră comoditate și pentru propriul confort?

Deci, este esențial să înțelegem semnificația relației în viața zilnică.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate. Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, acest blog nu ar exista!


Hide picture