Articole

Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Simpla constientizare

1301127669_J_krishnamurthi

Desigur, orice forma de acumulare de cunostinte sau experienta, orice ideal, orice proiectie a mintii, orice practica determinata care sa-ti modeleze mintea – ceea ce ar trebui sa fie dar nu este – toate acestea, evident paralizeaza procesul de investigare si descoperire.

Deci, eu cred ca nu ar trebui sa cercetam cum sa rezolvam problemele noastre imediate, ci mai degraba sa investigam daca mintea constienta, precum si mintea profund inconstienta, in care sunt stocate toate amintirile, toata traditia si mostenirea rasiala – daca toate acestea pot fi date la o parte, abandonate.

Cred ca se poate doar in cazul in care mintea are capacitatea de a fi constienta, fara nici un sentiment de necesitate, fara nici o presiune, doar sa fie constienta.

Cred ca este unul dintre cele mai dificile lucruri – a fi atat de constient – deoarece suntem prinsi de problemele imediate si in solutiile imediate, astfel vietile noastre devenind superficiale.

Cu toate ca putem merge la toti analistii, putem citi oricate carti pentru a dobandi mai multe cunostinte, putem practica diverse discipline, cu toate acestea, evident, vietile noastre sunt foarte superficiale deoarece nu cunoastem in profunzime.

Cred ca intelegerea, modalitatea de patrundere care sa mearga foarte, foarte profund, consta in constientizare – doar a fi constient de gandurile si sentimentele noastre, fara a condamna, fara a compara, doar a observa.

Veti vedea daca veti experimenta ca este extraordinar de dificil pentru ca intreaga noastra educatie si pregatire este de a condamna, de a accepta, de a compara. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dacă informatiile găsite aici ti-au fost de folos, spune "mulțumesc" printr-o donație de sustinere:


Hide picture