Articole

Meditații zilnice cu Krișhnamurti – Conștientizarea nu se poate disciplina

JidduKrishnamurti2

Dacă conștientizarea este practicată, făcând din aceasta un obicei, atunci ea devine plictisitoare și obositoare. Conștientizarea nu se poate disciplina. Ceea ce se practică nu mai este conștientizare, practica implică crearea unui obicei, exercitarea efortului și a voinței. Efortul distorsionează.

Nu există doar conștientizarea exteriorului – zborul păsărilor și umbrele acestora în marea agitată, copacii și vântul, cerșetorul și mașinile de lux care trec pe lângă el – dar, de asemenea, există conștientizarea procesului psihologic, a tensiunilor și conflictelor interioare.

Nu veți judecă o pasăre în zbor, o veți observa, veți vedea frumusețea ei. Dar, atunci când veți analiza propriile conflicte interioare, pe acestea le veți condamna sau justifica. Sunteți incapabili de a observa acest conflict interior, fără preferințe sau justificări.

Trebuie să devenim conștienți de gândurile și sentimentle noastre fără identificare sau negare, fără ca acest proces să devină plictisitor și obositor, fără urmărirea unui rezultat sau în scopul de a dobândi ceva, fără conflictul și oboseala cauzate de lupta.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "mulțumesc" printr-o donație:


Hide picture