Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Tehnici goale

kris

Nu te poti impaca cu creativitatea realizarilor tehnice. Poti canta perfect la pian si sa nu fii creativ; Poti canta la pian in cel mai stralucit mod. Poti manevra culorile pentru a picta ingenios, si sa nu fii un pictor creativ.

Poti creea o figura, o imagine intr-o piatra, deoarece ati invatat tehnica si sa nu fiti un maestru creator.

Creativitatea este pe primul loc, nu tehnica, si din aceasta cauza suntem nefericiti toata viata.

Avem nevoie de tehnica – pentru a ridica o casa, pentru a construi un pod, pentru a putea asambla un motor, pentru a educa copiii intr-un sistem – invatam toate aceste tehnici, dar inimile si  mintile noastre raman goale.

Suntem masini de prima clasa; functionam foarte frumos dar nu ne place ceva viu.

Puteti fi un bun inginer, ati putea fi un pianist bun sau un bun scriitor, dar creativitatea nu se dobandeste prin intermediul tehnicii.

Daca ai ceva de spus, iti creezi propriul stil, dar cand nu ai nimic de spus, chiar daca ai un stil frumos, ceea ce scrii este doar rutina traditionala, o repetare in cuvinte noi a acelorasi lucruri vechi.

Deci, dupa ce s-a terminat cantecul, noi urmam cantaretul.

Invatam de la cantaret tehnica cantecului, dar asta nu este melodia; dar eu spun ca bucuria de a canta este esentiala, melodia este esentiala.

Atunci cand exista bucurie, tehnica nu inseamna nimic; veti inventa propria tehnica, nu va trebui sa studiati oratoria sau stilul.

Cand aveti creativitate, veti vedea ca frumusetea este cu adevarat o arta.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Avem nevoie de tine. Susține-ne cu o donație! Generozitatea și interesul atâtor oameni pentru aceste informatii face posibila existenta acestui website. Fiind un spaţiu 100% independent, ne bazăm pe donaţiile vizitatorilor, fără de care acest website poate nu ar fi existat.


Hide picture