Omraam Mikhael Aivanhov – Inchideti usa Entitatilor inferioare

Slabiciunile voastre sunt ca niste usi prin care Entitatile care vor sa ne dauneze încearca sa se strecoare. Când cedam anumitor slabiciuni, le dam dreptul de a se introduce în noi pentru a ne chinui. Daca le rezistam, daca nu cedam, ele nu au nici o putere asupra noastra. Entitatile negative nu au decât puterea pe care le-o acordam noi. Daca nu vreti sa aveti de a face cu ele, nu le deschideti usa. Ele nu va forteaza, ele va fac doar sugestii, voi sunteti cei care le accepta. Majoritatea oamenilor îsi imagineaza ca necazurile lor vin asa.., din senin, deodata. Nu, ei sunt cei care le-au pregatit, care le-au chemat, care le-au deschis usa. Cum? Lasându-se prada poftelor, slabiciunilor, încalcarilor: În chiar acele momente Diavolii gasesc usa deschisa si intra. Deci, atentie, tineti usa bine închisa pentru ei.

Spuneti ca depuneti eforturi pentru a va transforma si ca nu reusiti, ca toate bunele voastre hotarâri nu servesc la nimic? Nu va descurajati, unele transformari profunde nu se produc instantaneu, ele cer timp. Daca va mentineti permanent bunele hotarâri luate, mai devreme sau mai târziu, veti ajunge sa actionati dupa cum doriti.

Priviti un sarpe: când vrea sa se strecoare într-o gaura, el începe prin a-si introduce capul si, indiferent cât de lung îi este corpul, coada este silita sa-l urmeze.

Cum el înainteaza printr-o miscare ce descrie o sinusoida, coada poate crea impresia ca se deplaseaza în sens invers deplasarii capului, dar, în realitate, ea sfârseste prin a trece tot pe acolo, pe unde a trecut si capul, caci ele nu sunt separate, iar coada urmeaza întotdeauna capul. În mod simbolic, capul reprezinta facultatea de a rationa, de a cântari, de a lua o orientare sau alta si, în mod obligatoriu, restul corpului, adica executia, punerea în fapt îi urmeaza. Iata avantajul de a gândi mereu corect; chiar daca, pentru moment, nu actionati conform ideilor pe care le aveti, insistând, pastrând cel putin o atitudine mentala corecta, veti
sfârsi prin a antrena toate fortele care opun rezistenta în voi prin a actiona dupa cum dicteaza Spiritul.

Înca nu sunteti constienti de importanta unei filosofii corecte. Multi îsi imagineaza ca pot lasa sa intre în mintea lor orice fel de idei, fara ca acestea sa împieteze asupra comportamentului lor. Nu, ei înca nau înteles ca, întotdeauna, coada urmeaza capul. Deci, atentie, fiecare este dator sa-si supravegheze zilnic gândurile pe care le lasa sa-i treaca prin minte: daca sunt anarhice, imorale, într-o buna zi, comportamentul lui va fi tot anarhic si imoral. Legea actioneaza atât în bine, cât si în rau.

Ceea ce conteaza pentru Cer nu sunt succesele pe care le reputati, ci eforturile pe care le faceti, caci numai ele va mentin pe drumul cel bun, în timp ce succesul va poate tenta sa renuntati la vigilenta. Chiar daca nu ati reusit, chiar daca nu ati ajuns la un rezultat, nu face nimic: cel putin ati lucrat.

Deci nu cereti succesul, el nu depinde de voi, ci de Cer, care vi-l va da atunci când va socoti de cuviinta ca sunteti cu adevarat pregatiti sa-l primiti. Ceea ce depinde de voi este efortul, caci Cerul nu-l poate face în locul vostru. Tot asa cum nimeni nu poate mânca în locul vostru, Cerul nu poate mânca în locul vostru, adica sa faca eforturi pentru voi; voi sunteti cei care trebuie sa le faceti. Iar succesul, Cerul este cel care îl determina, atunci când îl vrea si asa cum îl vrea, dupa cum considera el ca este preferabil pentru evolutia voastra.

Dealtfel, eforturile poarta în ele însele recompensa. Dupa fiecare efort, dupa fiecare exercitiu, de gândire, viata ne apare în alta culoare, cu un alt gust. Deci lucrati asta este important, fara sa va fixati termene pentru realizarea aspiratiilor spirituale. Daca va fixati un termen pentru obtinerea unui anumit rezultat interior, sau a victoriei asupra unui anumit defect, nu veti reusi decât sa va crispati, iar dezvoltarea voastra nu va mai fi la fel de armonioasa. Trebuie sa lucrati sa va perfectionati fara sa fixati un termen, gândindu-va ca, de fapt, aveti în fata eternitatea si ca, într-o zi sau alta, veti ajunge sa atingeti perfectiunea pe care o cautati.

Fixati-va doar asupra frumusetii lucrului pe care l-ati întreprins si spuneti-va: “Din moment ce este atât de frumos, nu ma intereseaza câte secole sau milenii îmi vor trebui pentru a ajunge acolo!”

Cel care simte ca nu reuseste sa manifeste calitatile asupra carora lucreaza, nu trebuie sa se descurajeze sau sa se revolte. În fata esecurilor trebuie sa fim umili, o alta atitudine dovedind ca rationamentul nostru nu este cel corect. Cauza este întotdeauna natura inferioara, care a reusit sa se strecoare într-un moment când a gasit conditii prielnice. Un esec este ca si cum Cerul ar fi spus unor persoane sau unor circumstante: “Ia duceti-va si muscati-l putin, spuneti-i câteva vorbe sa vedem cum reactioneaza”. Si, ceea ce se întâmpla, este o harababura care dovedeste ca nu erati înca pregatit pentru a înfrunta încercarea. Esecurile nu trebuie nici sa va întristeze, nici sa va descurajeze, altfel înseamna ca nu sunteti decât un pretentios care doreste lucruri înca nerealizabile; daca nu sunteti capabili sa va
depasiti deceptia, veti sfârsi prin a va distruge. Aveti voie sa va întristati, dar numai pentru insuccesele sau necazurile celorlalti, nu pentru propiile voastre dorinte, ambitii sau pretentii neândeplinite.

Daca vedeti ca nu reusiti înca sa manifestati o calitate, sa învingeti un defect, sa înlaturati un obicei prost, în loc sa va revoltati sau sa va descurajati, spuneti-va: “Asta provine din faptul ca în trecut nu mi-am îndeplinit sarcinile asa cum trebuia si acum totul îmi este mai dificil”. Iata ce trebuie sa va spuneti si sa va puneti imediat din nou pe lucru. Da, si chiar daca nu mai aveti decât un an de trait, un singur an, trebuie sa continuati, sa continuati… veti remarca toate schimbarile care vor urma.

Caci purtam cu noi toate achizitiile spirituale pe care le-am facut, daca am cautat sincer sa ne perfectionam.

Deseori, vazând cât este de greu sa-ti corectezi defectele, te simti nefericit, descurajat. În realitate, în loc sa ne împotmolim în slabiciunile noastre, care sunt rezultatul dezordinilor în voia carora ne-am lasat în trecut, este de preferat sa ne preocupam de ceea ce putem face pentru viitor si sa ne spunem: “Acum, voi repara totul, voi reconstrui totul” si, în fiecare zi, cu o credinta de nestramutat, o convingere absoluta, sa lucram în acest sens, adica sa folosim toate elementele pe care ni le-a daruit Dumnezeu: Imaginatia, gândirea, sentimentele si sa ne recream, sa ne remodelam asa cum dorim sa fim. Imaginati-va înconjurati de Lumina (atentie: doar Lumina Alba daca nu cunoasteti inca celelalte nuante coloristice care se regasesc si in aura), sustinând cu iubirea si generozitatea voastra pe toti cei care au nevoie, rezistând tuturor dificultatilor si tentatiilor… Putin câte putin, imaginile pe care le formati despre aceste calitati prind viata, ele lucreaza asupra voastra, va transforma si, în acelas timp, atrag din Univers elemente corespunzatoare pentru a le introduce în voi.

Bineînţeles, este necesara munca pentru a ajunge la un rezultat, dar, în ziua în care îl veti obtine, nu veti mai avea nici un fel de îndoiala. Veti simti deasupra voastra o Entitate care va protejeaza, va instruieste, va purifica, va lumineaza, iar în cazurile dificile va aduce sprijinul de care aveti nevoie. Dupa ce ati format în plan mental, multa vreme, aceasta imagine a perfectiunii, încetul cu încetul ea va coborâ în planul fizic pentru a se concretiza.

Învatati sa utilizati muzica pentru a face o activitate spirituala: ea va va ajuta în realizarea celor mai bune dorinte. (Muzica spirituala, muzica clasica, sau acel gen de muzica inregistrata din impletirea sunetelor naturii: susur de ape, cant de pasari, etc)

De obicei, aveti foarte multe dorinte bune, dar nu stiti ce trebuie sa faceti pentru a le aduce la îndeplinire. Ori, muzica constituie un ajutor foarte puternic pentru realizarea lor. Ascultând muzica, în loc sa va lasati gândurile sa vagabondeze, concentrati-va asupra ceea ce va doriti mai mult. Daca va doriti sanatate, imaginati-va într-o forma foarte buna: indiferent de ce faceti, va plimbati, vorbiti sau mâncati va imaginati într-o stare de sanatate înfloritoare, pe care o transmiteti tuturor celor din jurul vostru. Daca ceea ce va doriti este Lumina, Inteligenta, utilizati muzica pentru a va imagina ca învatati, întelegeti ca Lumina patrunde în voi, si chiar o propagati, o dati altora. Daca va doriti armonie, forta, vointa sau stabilitate, procedati în mod similar. Lucrati astfel în toate domeniile în care simtiti ca aveti lacune.

Câti nu sunt aceia care simt ca nu sunt pe drumul cel bun: sufletul lor, constiinta lor se revolta si se hotarasc sa-si schimbe modul de a trai. Ei reusesc câte putin, dar apoi se ratacesc din nou. Atunci regreta, se roaga, iau din nou decizi, dar nici de data aceasta nu dureaza. Bineînţeles ca este deja un pas în a recunoaste ca nu esti pe drumul cel bun, dar nu este suficient, trebuie sa ajungi sa perseverezi în deciziile bune. De aceea, o colectivitate spirituala este atât de necesara, indispensabila, pentru binele nostru, ea creeaza conditiile optime pentru a ne mentine pe drumul cel bun. Astfel, când se întâmpla sa ne simtim obositi si avem chef sa lasam totul balta, vazându-i pe ceilalti cum persevereaza suntem încurajati si antrenati.

Cu exceptia unor foarte rare situatii, oamenii au în general nevoie sa fie sustinuti, stimulati, caci apare, întotdeauna, un moment în care elanul lor spiritual slabeste. Cand nu exista o colectivitate spirituala incercati sa identificati in jurul vostru oameni care au aceleasi preocupari spirituale ca ale voastre. Veti replica, poate, ca nu doriti sa fiti influentati în nici un fel, ca vreti sa fiti liberi sa faceti ceea ce va place si, de aceea, nu doriti sa intrati într-o colectivitate în care v-ati simti limitati. Ei bine, în acest caz nu sunteti inteligenti. Cine da dovada de inteligenta întelege ca are nevoie de protectie si se va pune în situatia în care va fi împiedicat de a face nebunii, ba, din contra, unde va fi liber de a se lansa în actiuni benefice, luminoase.

Din moment ce activitatea voastra este benefica si dezinteresata, trebuie sa aveti încredere în Legile divine: eforturile voastre vor fi într-o zi recompensate. Spuneti un cuvânt, faceti un gest, aveti o dorinta, un gând: ele sunt imediat înregistrate si, într-o zi, ele vor da rezultate. Pe aceste Legi trebuiesa va bazati: totul în jurul vostru poate sa se schimbe, mai putin aceste Legi. Prietenii va pot trada, familia voastra poate fi preocupata de cu totul altceva si sa uite de voi, dar aceste Legi vor fi întotdeauna prezente pentru a va trimite exact ceea ce meritati, dupa modul în care ati lucrat. Deci, nu contati pe nimic altceva decât pe activitatea voastra.

Veti spune: “Dar Domnul, Îngerii, Sfintii, nu putem conta pe ei?” Ba da, desigur, dar numai cu conditia sa fi lucrat. Daca nu ati plantat nici o samânta, chiar daca îl chemati pe Domnul în ajutor, tot nu va creste nimic. Domnul a facut Legi pe care oamenii trebuie sa le cunoasca si daca ei le ignora, El nu va rasturna ordinea Universului pentru a face pe placul ignorantilor. Plantati o samânta, si toate Legile Naturii vor contribui pentru ca planta sa creasca. Aceasta însemneaza ca, mai întâi, trebuie sa ne bazam pe activitatea noastra proprie si apoi pe Dumnezeu, adica pe Legile pe care El le-a stabilit în Univers.

 
Cartile lui Omraam Mikhael Aivanhov se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, poate acest blog nu ar exista! O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate.


Hide picture