Articole

Amy Reichelt – Acesta este creierul tău pe zahăr

Ca neurolog, Amy este fascinată de modul în care creierul nostru ne controlează comportamentele în lumea noastră dinamică și în schimbare. Lucrurile pe care le mâncăm, cum ar fi junk food, ne afectează și creierul. Dopamina este eliberată atunci când mâncăm alimente nedorite, acest lucru ne face să ne simțim bine și să poftim mai mult, dar riscăm să devenim dependenți de zahăr. Amy este cercetător lector la Universitatea RMIT. Cercetările sale urmăresc să exploreze modul în care creierul ne controlează comportamentul și înțelege mecanismele prin care experiențele noastre din mediu ne pot modela răspunsurile la evenimente. Un accent major al cercetării sale este modul în care dietele noastre moderne, pline de băuturi răcoritoare și alimente nedorite, ne pot schimba creierul, pe lângă faptul că ne fac doar supraponderali. Creierul nostru nu numai că ne face să dorim să mâncăm mai mult din aceste alimente, dar aceste alimente sunt dăunătoare pentru formarea amintirilor și controlului comportamental. Amy încearcă să explice aceste descoperiri de neuroștiințe la radio, TV și tipărit, precum și publicului general la evenimente de comunicare științifică, cum ar fi Săptămâna Națională a Științei.

Vezi online cu traducere:


Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "Mulțumesc" printr-o Donație:


Hide picture