Ariel Garten – Cunoaste-te pe tine insuti, cu un scaner pentru creier

Imaginează-ţi un joc video controlat de mintea ta. Acum imaginează-ţi că acel joc te şi învaţă despre propriile tale modele de stress, relaxare sau focus. La TEDx Toronto, Ariel Garten ne arată o nouă semnificaţie a dictonului antic “cunoaşte-te pe tine însuţi”, privindu-ţi propria activitate cerebrală.

Vezi online cu traducere:

 

“Gandirea corecta vine prin cunoasterea de sine. Fara intelegerea de sine, nu ai nici o baza de gandire; fara cunoasterea de sine gandirea ta nu este corecta, nu reflecta adevarul.

Tu si lumea nu sunteti doua entitati diferite, cu probleme separate.

Puteti fi rezultatul anumitor tendinte, a influentelor de mediu, dar fundamental nu sunteti diferiti de ceilalti.

Launtric suntem foarte asemanatori, toti suntem condusi de lacomie, rea vointa, frica, ambitie si asa mai departe.

Credintele noastre, sperantele, aspiratiile au o baza comuna.

Suntem una, suntem umanitatea, desi frontierele artificiale ale economiei si politicii aduc prejudecati, separare, divizare intre voi.

Daca ucizi pe cineva, te distrugi pe tine. Sunteti centrul unui intreg si fara intelegerea de sine, nu poti intelege realitatea.

Noi avem cunoasterea intelectuala a acestei unitati, dar ne pastram cunoasterea si sentimentele in locuri separate, in compartimente diferite, si prin urmare, niciodata nu experimentam extraordinara unitate a fiintei umane.” – Jiddu Krishnamurti


O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate. Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, acest blog nu ar exista!


Hide picture