Dezvaluiri

Sfarsitul “Semnalului” – Scopul de a integra voința ființelor umane (sufletul) cu A.I (tehnologia extraterestra)

Sfârșitul semnalului a fost literalmente în afara acestei lumi – iată explicat orașul de testare extraterestru. The Signal este un thriller SF din 2014, cu Brenton Thwaites și Laurence Fishburne (Hannibal). Povestea se învârte în jurul a trei studenți MIT care încearcă să dea de urma unui hacker rival, doar pentru a ajunge într-o unitate misterioasă condusă de Dr. Damon (Fishburne). Aparent, cei trei studenți au fost expuși unui semnal de origine extraterestră, dar revine personajul principal Nic să descopere adevărul din spatele semnalului și de ce este ținut.

Vezi clip online cu traducere din filmul The Signal (2014):

The Signal este un film științifico-fantastic cu buget redus, care prezintă câteva performanțe grozave, o poveste emoționantă și un final șocant. Întreaga poveste se construiește spre dezvăluirea finală și este satisfăcător să revezi filmul și să vezi toate indiciile care au fost însămânțate pe tot parcursul. În ciuda bugetului modest, The Signal are, de asemenea, câteva imagini impresionante și efecte speciale.

Cea mai mare parte din The Signal se desfășoară ca un mister, Nic ajungând în cele din urmă să creadă că este ținut în Zona 51. Logica lui este susținută odată ce își dă seama că picioarele i-au fost amputate și înlocuite cu membre artificiale din tehnologie extraterestră. În cele din urmă, Nic se rupe pe sine și pe prietena lui Haley, interpretată de Olivia Cooke din Ready Player One, folosind noile sale puteri. Cei doi sunt urmăriți prin deșert și întâlnesc o serie de personaje ciudate în lumea exterioară, dar scena finală îl găsește pe Nic încolțit de Damon și oamenii lui pe un drum. Haley este luată, iar un Nic furios își folosește noile membre extraterestre pentru a alerga chiar pe lângă barajul lui Damon – doar pentru a sparge o barieră de sticlă.

Momentele finale din The Signal îl găsesc pe Nic într-o zonă ciudată, în stilul unui depozit, iar el se uită înapoi pentru a-l vedea pe Damon scoțându-și casca cu materii nocive pentru a dezvălui că este un fel de extraterestru care poartă o față umană. Nic se uită apoi pe fereastra din fața lui pentru a vedea că se află în spațiul cosmic, realizând că a fost răpit de extratereștri cu scopul de a integra voința ființelor umane cu tehnologia lor. Poza finală dezvăluie că se află în interiorul unui oraș de testare extraterestru, construit pentru a arăta ca Pământul, care face parte dintr-o navă spațială mai mare.

Turnarea semnalului amintește de Dark City din 1998, care prezenta o premisă similară, care implică extratereștrii construind un oraș pentru a-l folosi ca mediu de testare pentru ființe umane. Unii critici au considerat că dezvăluirea este prea abruptă și amintește de The Twilight Zone, dar, retrospectiv, povestea s-a îndreptat către această dezvăluire tot timpul și folosește conceptul pentru a-și concretiza temele de depășire a logicii emoției. De asemenea, filmul scoate în mod regulat covorul de la spectatori, așa că are sens să se încheie cu cea mai mare tragere de covor dintre toate.


Dacă informatiile găsite aici ti-au fost de folos, spune "mulțumesc" printr-o donație de sustinere:


Hide picture