Articole

Brene Brown – Prețul invulnerabilității

Brene Brown, doctor in asistenta sociala, este profesor cercetator la Graduate College of Social Work din cadrul Universitatii din Houston, program finantat de Fundatia Huffington. Si-a petrecut ultimii 20 de ani studiind curajul, vulnerabilitatea, rusinea si empatia. Este autoarea a cinci carti, dintre care ultimele patru au fost cotate bestselleruri de catre cotidianul The New York Times : The Gifts of Imperfection , Daring Greatly (Curajul de a fi vulnerabil, Curtea Veche Publishing, 2019), Rising Strong , Braving the Wilderness (Curajul in salbaticie, Curtea Veche Publishing, 2019) si Dare to Lead (Indrazneste sa conduci, Curtea Veche Publishing, 2019).

Vezi online cu traducere:

Prețul invulnerabilității

În lumea noastră agitată, ne protejăm adesea blocând acele perioade din viața noastră care ne fac să ne simțim extrem de vulnerabili. Invulnerabilitatea însă are un preț: când vrem, cu bună știință sau fără să ne dăm seama, să nu simțim nimic față de ceea ce ne amenință, sacrificăm un instrument esențial pentru navigarea în timpuri nesigure – bucuria. În prezentarea ei, Dr. Brené Brown explorează cum și de ce frica și lipsurile colective pot avea consecințe extrem de periculoase asupra modului în care trăim, iubim, ne educăm copiii, lucrăm și ne implicăm în relații, și cum niște simple acțiuni pot reface scopul și menirea noastră.

 

Puterea invulnerabilității

Brené Brown studiază legăturile umane – capacitatea de empatie, sentimentul de apartenență, capacitatea de a iubi. Într-o prezentare incisivă şi amuzantă, susţinută la TEDxHouston, ne detaliază studiul care a determinat-o să pornească într-o aventură de autocunoaştere şi de înţelegere a umanităţii. Un discurs de transmis şi altora.

 

 

Ascultand rusinea

Ruşinea este o epidemie de care nimeni nu vorbeşte, secretul din spatele multor forme de comportament deviat. Brené Brown, a cărei prelegere precedentă a devenit virală, explorează ceea ce se poate întâmpla când oamenii se confruntă cu ruşinea lor. Umorul, umanitatea şi vulnerabilitatea ei strălucesc prin fiecare cuvânt.

 

 


Cartile lui Brene Brown se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Dacă informatiile găsite aici ti-au fost de folos, spune "mulțumesc" printr-o donație de sustinere:


Hide picture