Despre Intinerire si Raportul Alcalin – Acid

Viata este o lupta, dar nu impotriva pacatului, nu impotriva puterii banului, nu impotriva unor forte energetice malefice, ci impotriva ionilor de hidrogen. (H.L. Mencken)

Iata o afirmatie extraordinara facuta acum aproape 100 de ani (mai precis in 1919) de doctorul si scriitorul american H.L. Mencken. „Viata este o lupta, dar nu impotriva.., ci impotriva ionilor de hidrogen”. Avem deci o dovada ca inca de atunci oamenii de stiinta descoperisera importanta unui raport alcalin-acid corect si a pH-ului echilibrat in organism.

Din pacate, dupa anii ’30, odata cu infiintarea Food and Drug Administration (celebrul FDA) in SUA, multe din descoperirile importante referitoare la sanatate au fost “pierdute” pentru mult timp – incluzand aici tehnologia RIFE, argintul coloidal, orgonul si nu in ultimul rand cercetarile asupra importantei pH-ului.

Conceptul raportului alcalin-acid nu este unul nou. Una din primele personalitati ce l-a adus in discutie a fost renumitul ‘profet’ Edgar Cayce, in anii ’40. El vorbea continuu despre detoxifierea corpului prin ierburi, clisme, post, masaj, bai de abur si hrana potrivita in scopul alcalinizarii corpului.

Mai recent, doctorul Theodore A. Barody (autorul celebrei carti “Alkalize or die” – “Alcalinizeaza-te sau vei muri”) afirma : “Nenumaratele denumiri ale bolilor nu conteaza cu adevarat. Ceea ce conteaza cu adevarat este ca toate au aceeasi cauza esentiala : prea multe deseuri acide in organism !”

Si mai recent, un alt cunoscut promotor al alcalinizarii, doctorul Robert Young afirma, in extraordinara sa carte “Miracolul pH-ului” : “Cei ce doresc sa cerceteze cu
sinceritate vor fi rasplatiti cu secretul sanatatii permanente. Ne putem vindeca singuri schimband mediul din inetriorul corpului. Potentialii invadatori nu vor mai avea posibilitatea sa se dezvolte si vor deveni inofensivi”. El urma astfel o idee pe care dr. Charles Bernard, contemporan cu celebrul Louis Pasteur (‘inventatorul’ conceptului de pasteurizare pentru eliminarea germenilor), o afirmase cu tarie in timpul vietii sale : “Nu de germeni si alti agenti patogeni trebuie sa ne facem griji, ci de propriul nostru teren interior.” O idee pe care, se spune, Louis Pasteur a recunoscut-o ca fiind adevarata, pe patul de moarte.

Dar ce inseamna aceste concepte de ‘alcalinizare’ si ‘pH’ ? Haideti sa vedem. Nutrientii din alimente (carbohidrati, proteine, lipide s.a.) sunt livrati prin sistemul
sanguin celulei, iar acestea utilizeaza oxigen (inspirat prin plamani si adus tot de sange) pentru a-i ‚arde’ si a oferi corpului energie (ce se inmagazineaza in mici molecule numite adenozina trifosfat – ATP). In urma acestei operatiuni raman, evident, si reziduuri (deseuri – ‚cenusa’). In afara de apa si dioxidul de carbon ce este expirat de plamani, rezulta reziduuri sub forma unor saruri. Hrana considerata ‚buna’ sau ‚rea’ pentru noi este determinata de cantitatea si calitatea deseurilor (sarurilor) produse : alcaline sau acide.

Orice substanta ce intra in corp produce fie reziduuri alcaline, fie acide. Aciditatea si alcalinitatea unei substante este masurata cu ajutorul pH-ului (potentialul de hidrogen) pe o scala logaritmica de la 1 la 14. Fiecare numar din aceasta scala reprezinta logaritmul concentrarii ionilor de hidrogen. La valoarea 7 substanta este considerata neutra, sub 7 acida iar peste 7, alcalina. Se considera a fi substanta acida cea care elibereaza ioni de hidrogen (H-) intr-o solutie sau mediu, iar substanta bazica cea care preia, indeparteaza H-, eliberand radicalul de hidroxil OH+. Acesta din urma este foarte important intrucat de el se ‘cupleaza’ mineralele considerate alcaline, generand hidroxid de potasiu, de sodiu si de calciu – KOH, NaOH, Ca(OH)2 – care pastreaza oxigenul. Iar oxigenul este ‘combustibilul’ de baza al corpului.

Exista alimente ce genereaza saruri (reziduuri) alcaline si alimente ce genereaza saruri acide. Desi, dupa unele studii, practic 99% din reziduuri sunt acide – de aceea urina si pielea (transpiratia), cele doua mari canale de eliminare, au pH acid. Reziduurile alcaline uzuale sunt mai degraba ‘mai putin acide decat celelalte’ sau ‘mai aproape de neutru’.

Doar 1% se pare ca sunt saruri alcaline reale. Nu e de mirare deci ca se acumuleaza in exces deseurile acide, corpul nereusind sa faca fata. Ele sunt eliminate partial prin rinichi, plamani si piele, dar o parte din ele sunt depozitate in tesuturile unde exista o circulatie mai slaba a sangelui : burta la barbati, solduri la femei, incheieturi, articulatii, anumiti muschi – in ambele cazuri. Deseurile pe care nu le eliminam devin deseuri solide precum colesterolul, acizii grasi, acidul uric, pietre la rinichi, la bila, urati, fosfati, sulfati, diverse formatiuni cristaline, ce se acumuleaza in corp. Iar aceasta se traduce prin hiper-aciditate, care duce la boala (indeosebi reumatism, arteroscleroza, osteoporoza, guta) si imbatranire accelerata. De fapt, am putea spune, la fel ca dr. Barody, ca toate bolile au aceeasi cauza esentiala : prea multa aciditate !

Cum apar aceste boli datorate hiper-aciditatii (excesului de reziduuri acide) ? Sa luam un simplu exemplu. Cand se creaza acid fosforic sau acid sulfuric prin oxidarea nutrientilor ce contin fosfor si sulf, puterea acidului e prea mare pentru a fi suportata de corp. Pentru a rezolva problema, corpul dizloca – din sistemul osos, par, ungii si dantura – calciu, pentru a neutraliza acizii puternici, rezultand un acid mai slab – fosfat, sulfat. (De exemplu, uratii si fosfatii din pietrele la rinichi sunt in realitate o combinatie de substante acide si calciu). Si iata cum apare osteoporoza – prin ‚furtul’ de calciu.

De fapt, excesul de aciditate forteaza corpul sa ia mai multe minerale alcaline – calciu, sodiu, magneziu, potasiu – de la organele vitale si sistemul osos, pemtru a
neutraliza acidul si a-l elimina din corp. Ca rezultat, corpul poate suferi o ‘coroziune’ severa si prelungita ce poate continua nedetectata ani de zile, pana izbucneste sub forma acelor ‚boli ale batranetii biologice’ de care vorbeam mai sus. Cancerul, de asemenea, este o boala datorata hiper-aciditatii. Doctorul Keiichi Morishita in cartea sa, “The Hidden Truth of Cancer” (“Adevarul ascuns al cancerului”) explica lucrurile in felul urmator : daca sangele este foarte acid, inevitabil corpul va depozita substantele acide in exces in unele zone, astfel ca sangele sa-si mentina alcalinitatea (vom vorbi imediat si despre sange).

Pe masura ce lucrurile evolueaza, astfel de zone isi maresc aciditatea si unele celule mor; ele se transforma in deseuri acide, ce sunt eliminate. Totusi, alte celule se
adapteaza mediului. Cu alte cuvinte, in loc sa moara – precum o fac celulele normale intrun mediu acid – ele supravietuiesc, sufera mutatii si devin celule anormale.

Acestea sunt numite celule maligne. Ele nu corespund cu memoria codului genetic, deci cresc in mod nedefinit si fara ordine, comportandu-se invers fata de celulele normale. De exemplu, celulele normale inspira oxigen (O2) si expira dioxid de carbon (CO2). Singurele celule care expira oxigenul, la fel ca si plantele, sunt celulele canceroase.. Din aceasta perspectiva, putem compara cancerul cu o planta ce creste in interiorul corpului nostru. O planta ale carei radacini pot fi taiate prin alcalinizare.

Ce este cu acest termen? Se subintelege acum – alcalinizarea reprezinta tocmai revenirea corpului la un raport al pH-ului echilibrat prin eliminarea deseurilor acide in exces.

Cand vorbim de pH-ul corpului intelegem de fapt pH-ul anumitor lichide din interiorul sau. Iata in continuare valorile medii ale pH-ului pentru o persoana sanatoasa (conform lui Harald Tietze) :

pH

Sucurile gastrice din stomac 1,5-3,5

Piele/transpiratie 4,7

Saliva (dimineata) 6,4

Urina (dimineata) 5,5-6,0

Lichid intracelular 7,1

Sange 7,35-7,45

Sucuri pancreatice 8,8

Nu voi intra in explicatii ale acestor valori aici – le gasiti detaliat in cartea lui Harald Tietze „Intinerirea – cum sa inversezi procesul de imbatranire”. Voi vorbi putin doar despre sange, care reprezinta cel mai important lichid din organism.

Sangele merge prin arborele circulator si transporta prin globulele rosii, catre fiecare celula vie din organism, substante nutritive si oxigen. Acestea sunt folosite de celulele pentru a produce energia necesara functionarii corpului si ca materii prime pentru dezvoltarea si regenerarea tesuturilor. Difuzia catre celule se face prin intermediul unui sistem de artere, vene si capilare (prin acestea din urma ajung efectiv catre celulele organelor si tesuturilor). Sangele curata si reziduurile rezultate din aceste procese (de fapt el transporta substantele inutile, CO2 si saruri acide, catre plamani si rinichi, unde este si filtrat). Sangele contine de asemenea si ‘unitatea de graniceri’ – globulele albe ce se lupta cu agentii patogenii invadatori.

Sangele, ‘izvorul vietii’, este cel care determina de fapt gradul de sanatate al intregului organism.

Toate bolile rezulta din imbolnavirea sangelui datorita stersului, reactiilor emotionale, tulburarilor ce apar cand acesta este perturbat in modalitatile lui de circulatie normala sau intoxicat, impurificat, nicotinizat, alcoolizat cu substante straine de natura noastra.

Orice substanta straina introdusa cu sau fara voie in circuitul sanguin produce un dezechilibru, o impurificare, o schimbare in privinta maririi sau micsorarii vaselor de sange sau a vitezei circulatiei lui, ducand la blocaje si in cele din urma la imbolnavire.

Cand deseurile acide intra in sange, sistemul sanguin incearca sa le elimine prin plamani (CO2) si rinichi (saruri din urina). Iar cand sunt in exces, se produce o perturbare a pHului sau, de multe ori scazand sub limita minima de 7,35. In aceste conditii, alte zone ale corpului trebuie sa secrete anumite substante pentru a readuce sangele la media sa. Iar aceasta nu se poate face oricand si in orice fel, dupa cum vom vedea in articolul despre apa alcalina.

Aciditatea coaguleaza sangele. Este o proprietate necesara a sangelui de a opri sangerarea cand ne taiem. Datorita acestei proprietati salvatoare, sangele se ingroasa pe masura ce imbatranim, sau cand acumulam mai mult acid (se blocheaza capilarele) cauzand proasta circulatie – prima cauza a bolilor degenerative. Si astfel au probleme toate organele. Dar toate organele muncesc pentru a pastra sangele cu un pH echilibrat – ele chiar sunt dispuse sa sufere agresiuni daca pot ‘apara’ astfel un pH minim de 7,35. Ceea ce se si intampla, din pacate.

O alta cauza a imbolnavirii la nivel fizic se datoreaza prezentei in organismul nostru a diversilor agenti patogeni (‘parazitii’ fizici apar in corpul fizic drept urmare a
‘parazitilor’ informational-energetici din celelalte corpuri ale fiintei noastre). Virusi, viermi, bacterii, stafilococi, fungi si alte vietati asemanatoare supravietuiesc in
corp ca urmare a mediului acid dinauntru. Nu neaparat prezenta lor, ci excrementele lor (deseuri toxice produse cand ele digera indeosebi grasimi, proteine si glucoza), precum si celulele albe moarte in lupta sunt cele ce cauzeaza o aciditate in plus. Parazitii ne fura hrana, o transforma in otrava si o arunca in interior. Pur si simplu, in loc ca celulele sa se hraneasca, aproape toata hrana merge catre ei, iar celulele folosesc resturile ! Si la fel se intampla si la nivelul corpului mental, emotional si spiritual ! Consecintele va las sa le deduceti singuri.

In loc sa atace cauza (pe corpul fizic), stiinta medicala cheltuie miliarde de dolari pentru a ataca parazitii (prin diverse tipuri de antibiotice) doar pentru a vedea cum acestia devin la un moment dat imuni. De ce oare ?

Agentii patogenii mor intr-un mediu alcalin – deci scopul nostru este de a mari cat mai mult alcalinitatea corpului, introducand produse alcaline (hrana si lichide).

Dr. Charles Bernard avea dreptate :“Nu de germeni si alti agenti patogeni trebuie sa ne facem griji, ci de propriul nostru teren interior”. Sa ne schimbam propriul teren intr-unul in care celulele corpului infloresc, care sa nu fie ospitalier pentru patogeni si care sa ne ofere un sistem imunitar mai bun. Dar cum sa procedam ?

Haideti sa vedem cum putem reduce aciditatea (aceasta este de fapt problema):

– prin dieta : reducerea ponderii alimentelor acide si cresterea ponderii celor alcaline (se considera ca un raport 80% alcaline-20% acide este correct)

– prin exercitii fizice, sauna (in special cu infrarosii-un concept de ultima generatie) : ele ard calorii, ‘inmoaie’ sarurile acide prin miscare si transpiratie

– prin liposuctii, operatii de indepartare a ‘zonelor’ unde deseurile acide s-au depus in cantitati mai mari

– si, cel mai important ‘procedeu’ : neutralizarea acizilor prin utilizarea apei alcaline. Ea dizolva acizii care sunt eliminati apoi de rinichi.

De fapt, si mai importante sunt atitudinile interioare : calmul, echilibrul emotional, respiratia adanca, ‘surasul interior’, diverse practici energetice (meditatii).

Avand in vedere ca lichidele corpului (si indeosebi sangele) sunt forme condensate de energie, aceasta este cea care conduce de fapt miscarea lor si duce la alcalinitate, de asemenea.

Raportul alcalin/acid este important pentru ca multe functii ale corpului apar doar la un anumit nivel de aciditate sau alcalinitate. Numeroase enzime si reactii chimice din corp functioneaza cel mai bine doar la un anume pH. O mica schimbare a pH-ului poate avea un efect profund asupra functionarii unor sisteme ale corpului. Ea afecteaza practic fiecare persoana din societatea noastra datorita modului in care traim, mancam, mediului in care existam. Rezultatul consta intr-un mediu intern in care boala se poate manifesta cu usurinta, opus unui mediu cu pH echilibrat ce permite functionarea normala a organelor.

Nu ne putem echilibra pH-ul in mod miraculos, peste noapte. Trebuie sa depunem eforturi. Copiii sunt mai ‘alcalini’ decat adultii dar nu au sistemul imunitar dezvoltat; de aceea au nevoie de vaccine dupa nastere. Adultii sunt intr-o postura mai avantajata : ei sunt mai capabili sa lupte impotriva virusilor si bacteriilor, si depinzand de cat de multi ioni de OH+ au in corp, isi pot reveni la o stare echilibrata. Dar, cum spuneam, trebuie multa munca pentru asta. Ceea ce, de fapt, avem de facut si noi.

Mai jos prezentăm câteva idei din cartea lui Dr. Young. Daca aveti cunostinte care ar putea utiliza aceste informatii sau care ar avea nevoie de astfel de tratamente, va rugam sa le informati despre existenta acestei pagini.

Informaţiile din această carte oferă perspective noi cititorilor şi redefineşte noţiunile de boală şi sănătate.

PĂREREA SCRIITORULUI CĂRŢII CONTROLUL CORPULUI

„Idei revoluţionare!.. Această carte oferă cititorilor ce este cel mai important, nu numai posibilitatea slăbirii, ci, şi o nouă şansă din punctul de vedere al unui organism mai sănătos, unei energie redescoperite şi unui sistem imunitar mai puternic.”

Harvey Diamond, scriitorul cărţii „Controlul Corpului” „La baza tuturor lucrurilor se află echilibrul. Universul funcţionează prin echilibrarea unor perechi de opuse şi universul organismului Dumneavoastră funcţionează similar. Când echilibrul dispare, apar simptomele bolilor: nivel redus de energie, oboseală, surplus de greutate, mod de gândire îngreunat, dureri, disfuncţii severe.

Această carte are ca temă reglarea acestui echilibru, readucerea sănătăţii: energie, prospeţime mentală, funcţionarea perfectă a sistemelor organismului, ochi sclipitori, ten strălucitor şi un corp suplu, bine întreţinut. Cu ajutorul programului descris în carte puteţi obţine toate acestea în câteva săptămâni.

Tot ce trebuie să faceţi este să vă uitaţi în jur şi puteţi observa, că oamenii, care trăiesc după modelul modern de viaţă, suferă de un dezechilibru grav. Sunt supraponderali, sunt obosiţi, îmbătrânesc prea repede. S-ar putea să vă aflaţi şi Dumneavoastră în această situaţie. Există o posibilitate imensă ca măcar o persoană dintre cei dragi Dumneavoastră să sufere de unul dintre cele mai răspândite boli incurabile din zilele noastre: probleme cardiace, cancer sau diabet.

Pe parcursul lecturilor ţinute de mine, când întreb audienţa, cine are în familie persoane care suferă de aceste boli, 70-80% din participanţi îşi ridică mâna. În realitate jumătate din ei vor muri de boli cardiace sau diabet, iar o treime de cancer.

Dacă Dumneavoastră vă gândiţi ca şi marea majoritate a oamenilor din cultura contemporană, veţi gândi: „oricum cu toţii trebuie să murim odată.” Deja am uitat că firesc ar fi să trăim şi să murim natural şi sănătos. De fapt avem dreptul să trăim sănătoşi până la ziua morţii.

Cadoul minunat al acestui program este capabilitatea de a îndeplini acest vis. Şi credeţi-mă toate acestea nu au legătură cu pachetul genetic, cu tehnologiile medicale dezvoltate sau cu industria de medicamente şi mai dezvoltată dar totodată periculoasă. Vestea cea bună este că soluţia se află în chestii mult mai simple şi mărunte.

Şi este accesibil acum şi aici !!! În cazul celor trei boli incurabile (cancer, afecţiuni cardiace, diabet) se poate găsi o soluţie, una chiar evidentă. Toate sunt în legătură strânsă cu modul de alimentaţie. De fapt, în prezent, în America 8 din 10 cazuri de moarte sunt cauzate de aceste probleme (să nici nu menţionăm că, tot din cauza obiceiurilor de mâncare 60% din americani sunt supraponderali).

Consumul mâncărurilor potrivite şi introducerea celor mai bune alimente – într-o cantitate echilibrată – ne ajută să evităm aceste probleme, împreună cu modul nedemn de viaţă, care de multe ori anticipează chiar cu zeci de ani moartea. Secretul simplu stă în combinaţia corespunzătoare şi despre această problemă vorbeşte şi Miracolul pH-ului.”

ECHILIBRUL ACIDO-BAZIC

„Pornim de la teoria simplă, dintre toate echilibrele din corpul uman cel mai important şi decisiv este echilibrul acido-bazic. Organismul poate lua măsuri extreme în încercarea de a menţine un caracter uşor bazic al sângelui. Însă de multe ori se întâmplă acidularea ţesuturilor. Acest dezechilibru duce la un haos total şi deschide drumul către boli. La baza tuturor problemelor de sănătate sau stării de discomfort stă acidularea ţesuturilor şi a lichizilor din corp. Este important de menţionat că, organismul devine sensibil la agenţii patogeni doar într-o stare de acidularea – agenţii patogeni fiind incapabili de a pătrunde şi supravieţui într-un mediu alcalin sănătos. Totodată acizii sunt şi cauzele bolilor. Deci pe scurt, condiţia sănătăţii este existenţa unui echilibru acido-bazic corespunzător. Acesta poate fi atins numai cu ajutorul unui mod de alimentaţie sănătos …..”

Toate mecanismele de autocontrol ale organismului (inclusiv respiraţia, circulaţia sanguină, digestia şi producerea hormonilor) lucrează la echilibrarea acestui nivel acido-bazic. Organismul nu poate tolera mult timp excesul de acizi. La începutul dezechilibrării simptomele sunt mai moderate, pot apărea erupţii cutanate, dureri de cap, alergii, răceală, gripă sau sinuzită frontală.

Însă, cu trecerea timpului şi agravarea situaţiei se agravează şi simptomele. Ca o reacţie la slăbirea organelor şi a întregului sistem intern pot apărea probleme ale glandei tiroide, glandei pararenale şi probleme hepatice. Dacă pH-ul ţesuturilor devine foarte acidulat, nivelul oxigenului scade şi metabolismul celular se opreşte.

Cu alte cuvinte celulele se distrug, iar Dumneavoastră muriţi. Deci, scăderea pH-ului nu este permisă. Pentru a împiedica aceasta, sângele când întâmpină creşterea acidului, extrage din ţesuturi substanţe minerale alcaline pentru a compensa aciditatea crescută.

Există un grup de minerali care are rolul de a neutraliza, detoxifia acizii puternici, de exemplu Natriu (sodiu), Kaliu, Calciu şi Magneziu. Când aceste minerale intră în reacţie cu acizii, rezultă mai puţine substanţe toxice şi acestea pot fi eliminate din organism mai uşor.

Pentru orice eventualitate un organism sănătos are rezerve de astfel de substanţe minerale. Însă în cazul în care pe parcursul alimentaţiei nu ajunge o cantitate suficientă în organism, iar rezervele se epuizează, organismul este nevoit să extragă din altă parte, de exemplu Calciu din oase, Magneziu din muşchi, determinând lipsa lor, cauzând diferite simptome caracteristice.

CANDIDA ŞI ALTELE

„Substanţele toxice din organism pregătesc mediul pentru numeroase elemente de dimensiuni microscopice, care pot avea efecte distrugătoare asupra organismului. Unul dintre acestea este Candida. Candida este o denumire latină, este numele unui microorganism de fermentaţie care trăieşte în corpul uman, dar de fapt este o funghie. Microorganismele de fermentaţie şi alte substanţe fungice sunt de fapt cele care trăiesc atât în pământ cât şi în apă sau aer. Practic sunt prezenţi peste tot.

De obicei Candida se află în sistemul digestiv şi practic am muri fără ea. Cu toate acestea, este posibil să se înmulţească excesiv, cauzând simptome deranjante, cronice sau fatale. Aceasta este problema cunoscută de femei ca şi micotă vaginală sau de părinţi ca aftă bucală în cazul nounăscuţilor (boală care de fapt este Candida prezentă în gât)” „ … deşi ştiinţa medicală recunoaşte că unele probleme de sănătate sunt cauzate de excesul acestor microorganisme fungice, adevărul este că modul de alimentaţie cauzează înmulţirea excesivă a acestor paraziţi – iar rezultatul poate fi catastrofal.

Candida este numai unul dintre elementele dăunătoare. Trăim o boală a microorganismelor, aparţinând aici funghiile, bacteriile şi virusurile. Însă ce este mai trist e faptul că, nu suntem numai victimele microorganismelor ci şi ale rezultatelor toxice ale metabolismului lor, numite micotoxine şi exotoxine (mico=funghie, exo=bacterial şi toxin=substanţă toxică).

Microorganismele produc aceste substanţe toxice acide când digeră (de fapt fermentează) glucoza, proteinele şi grăsimile – aceleaşi alimente pe care organismul le foloseşte cu scopul de a produce energie.

Candida şi alte microorganisme trăiesc în părţile slăbite ale corpului, le intoxică şi le suprasolicită. Într-un mediu acidulat, aceste microorganisme primesc undă verde la distrugerea ţesuturilor şi a funcţionării corpului. Trăiesc din glucoza aflată în organismul nostru şi folosesc acesta pentru a produce energie iar grăsimile şi proteinele (chiar şi substanţele genetice, acidul genetig, ADN-ul) sunt utilizate pentru dezvoltare şi înmulţire. Aceste microorganisme ne mănâncă de vii iar după
aceea introduc produsele secundare (acizii) în circulaţia sanguină şi în interiorul celulelor, agravând situaţia.”

„Toată lumea trebuie să se ocupe cu problema microorganismelor, chiar şi în cazul în care nu a observat încă semnele exterioare ale excesului acestora. Acest lucru se poate întâmpla din cauză că înmulţirea se întâmplă în două faze. În prima fază, la începutul dezvoltării, aceste microforme se înmulţesc în colonii mici şi deşi pot fi observate în sânge, încă nu au simptome fizice. În faza a doua apar simptomele acute sau cronice, cât şi complicaţiile. În acest caz, organismul trimite deja semne, avertismente şi chiar strigă după ajutor.

Faza a doua se poate întâmpla destul de brusc, sau poate ţine ani întregi. Chiar şi în această situaţie agravată, tot ce ar fi necesar pentru remedierea situaţiei este să
creăm un mediu care nu ajută dezvoltarea microorganismelor. Pentru a obţine acest rezultat este necesar echilibrarea pH-ului sângelui şi a ţesuturilor cu ajutorul suplimentelor nutritive şi a unei diete de alcalinizare, precum cea prezentată în următoarele capitole. Desigur, cel mai bine ar fi să luăm măsurile necesare înainte de agravarea situaţiei, de aceea acest program poate fi benefic pentru toate lumea”.

ADEVĂRATĂ CAUZA A SURPLUSULUI DE GREUTATE

„Mediul acidulat este responsabil pentru kilogramele în plus cu care trăim. Ca o reacţie de autoprotejare a organismului, acesta produce celule adipoase pentru a înlătura acizii de la organele noastre principale încercând astfel protejarea lor. Putem spune că grăsimea salvează viaţa noastră.

Tot acesta este motivul pentru care organismul le elimină atât de greu. Dacă mâncăm astfel încât să oferim un mediu mai alcalin organismului nostru, el nu va mai avea nevoie de prea multe ţesuturi adipoase.

Problemele de greutate pot fi cauzate şi de microorganismele de fermentaţie şi alte substanţe fungice care împiedică digerarea alimentelor. Lipsa de alimente îndeamnă organismul să depoziteze kilograme în plus, pe de-o parte pentru că ne este mereu foame. O problemă şi mai obişnuită este când sângele plin de micotoxine ajunge la ficat cu scopul de detoxificare şi acest plus de îngreunare împiedică descompunerea acizilor şi a zahărurilor de către ficat.

Dezechilibrul produs în organism oboseşte glanda pararenală şi datorită nivelului scăzut de energie ne îngrăşăm. O altă problemă posibilă este obosirea tiroidei, care determină viteza metabolismului. Foamea de zahăr, pofta excesivă şi glicemia scăzută sunt rezultate ale excesului de microorganisme de fermentaţie şi substanţe fungice din corp.

Toate acestea uşurează depunerea grăsimilor şi îngreunează scăparea de ei. Pe deasupra acestora pot apărea probleme de digestie şi depresii sau acestea se pot agrava. Acestea sunt doar câteva moduri de manifestare a haosului cauzat de dezechilibru …”

ROLUL MICROORGANISMELOR

„Acidificarea organismului şi excesul de microorganisme în el este un proces obişnuit pe la sfârşitul vieţii. După moarte organismul devine automat acidificat. Când corpul încetează să respire, nivelul oxigenului scade, formând un mediu anaerob, favorabil înmulţirii microorganismelor (pe lângă aciditatea preferată de ei).

După acesta, microorganismele îşi încep treaba. Una dintre principalele lor funcţii este să ajute la descompunerea corpului şi acesta e cauza pentru care sunt prezenţi în organismul uman. Aceste micotoxine sunt menite să descompună cadavrul.

Microorganismele şi toxinele acestora sunt prezente ca să ne descompună până la cele mai mici elemente – microzime – care ne alcătuiesc. Biologii numesc acest proces ciclu carbonic. Acesta înseamnă cuvânt cu cuvânt „Din ţărână eşti şi în ţărână te întorci”. Într-o formulare mai puţin tehnică sau poetică: Aceştia putrezesc cadavrul.

Când prea multe microorganisme sunt prezente într-un organism prea acidulat, acest proces începe mai devreme. Microorganismele de fermentaţie şi celelalte substanţe fungice îşi încep activitatea cât noi încă trăim. De fapt putrezim, fermentăm, mucegăim din interior.

Nu trebuie să uităm că microorganismele nu sunt elemente nocive, ba chiar sunt folositoare. Celulele corpului trebuie să se reînnoiască şi să se descompună ca organismul să rămână sănătos şi puternic. Scopul microorganismelor este reciclarea, pentru evitarea acumulării deşeurilor”.

SOLUŢIA

„Cel mai important este că acest program lungeşte viaţa şi vă oferă o calitate nouă de viaţă. Vă garantez că veţi simţi efectele pozitive chiar de la început. Nivelul de energie va fi crescut, se vor îmbunătăţi capacităţile de găndire şi de concentrare, se va îmbunătăţi şi se va intensifica rezistenţa şi totodată veţi scăpa de excesul de grăsime, iar sistemul muscular va fi fortificat. Veţi avea ochi sclipitori şi un ten strălucitor. Veţi arăta mai bine, veţi avea rezultate sportive mai bune. Funcţionarea intregului corp va deveni mai eficient.

Orice problemă aţi fi avut, acela se va îmbunătăţi şi foarte probabil pur şi simplu va dispărea. Pe scurt, veţi recupera aceea stare de uşurinţă, plină de energie şi stare
generală bună pe care l-aţi pierdut cu pierderea copilăriei.

Cu ajutorul vindecării, împlinirii, întineririi datorate acestui program veţi experimenta – poate pentru prima dată – starea vibrantă de sănătate. Suntem martori la bucuria, uşurarea şi reînnoirea spirituală a persoanelor care au reuşit să învingă o boală gravă sau cronică, a persoanelor care după ani de încercări, lupte şi eşecuri în final au reuşit să slăbească, a persoanelor ale căror nivel de colesterol a scăzut, tenul li s-a clarificat, li s-a întors energia.

Am văzut oameni care nu mai necesitau insulină, deşi erau diabetici. Am văzut oameni a căror dureri au dispărut. M-am întâlnit şi cu bolnavi de cancer a căror tumoare a dispărut şi au fost declaraţi vindecaţi. Primim veşti despre oameni care după multe luni de incapacitate de lucru au început din nou să lucreze, de la persoane a căror alergie a trecut sau care s-au vindecat şi revenit dintr-o infecţie. Auzim despre persoane care se simt bine din nou, sunt sănătoşi şi au energie”

Supra-acidificarea corpului este singura cauză care sta la baza tuturor bolilor !!!

Corpul nostru au fost conceput pentru a fi sanatos, zvelt şi energic. Am fost destinate pentru a avea pielea netedă, suplă şi o minte iute, de alertă. În schimb, suntem
supraponderali – obositi şi lent. DE CE?

Dr. Robert O. Young – prin Noua Biologie – declara pur şi simplu că, supraacidificarea corpului este singura cauză care sta la baza tuturor bolilor. În schimb, biologia veche bazat pe activitatea lui Louis Pasteur, – sfârşitul anilor 1800 – , afirma ca, boala provine din germenii care invadeaza organismul din exterior.

Dr. Young a constatat că, atunci când organismul este în echilibru sănătos alcalin, germenii sunt în imposibilitatea de a obţine un punct de sprijin. Gândiţi-vă la corpul Dvs. ca la un acvariu cu pesti. Gândiţi-vă la importanţa menţinerii integrităţii fluidelor interne ale corpului in care “înota” în fiecare zi celulele noastre. Sa ne imaginam o maşină la care s-a pus ţeava de eşapament împotriva filtrul de admisie a aerului care furnizeaza oxigen pentru apa în rezervor. Apa devine umplut cu monoxid de carbon. La fel, reducerea pH-ului alcalin, crearea mediului acid, pune în pericol starea de sănătate a celulelelor şi organelor noastre. Poluarea aerului, fumatul, drogurile, consumul excesiv de alimente, supra-consumului de alimente acide compromite echilibrul delicat al fluidelor alcaline interne. Unii dintre noi au acvariul (organismul) care abia este în măsură să sprijine viaţa, dar cumva reuseste să lupta de la o zi la alta. Nivelul pH-ului (acid-alcalin) in lichidele noastre interne afecteaza fiecare celula din corpul nostru. Intregul proces metabolic depinde de un mediu intern alcalin echilibrat.

Cum stim daca organismul nostru este acidificat?

Grasimea este o problemă de aciditate! Dr. Young a arătat că, grăsimea este de fapt o problemă de supra-acidificare. Ce înseamnă acesta ? Organismul creează celulele adipoase pentru a transporta acizii departe de organele vitale, astfel încât acesti acizi literalmente nu vor sufoca organele la moarte. Putem spune ca, grasimea salveaza viata noastra !!!

La celălalt capăt al spectrului de sănătate, drojdia şi ciuperca, produs într-un corp prea acid, va reduce absorbţia chimică şi mecanică a tot ceea ce mănâncam. Acest lucru face ca mulţi oameni să devină extrem de subţiri, care nu este mai sanatoas decat a deveni supraponderal. Fără proteine, organismul nu poate reface ţesuturile noi sau produce enzime, hormoni, sau sute de componente chimice necesare pentru energie in celule şi organism. Oboseala, boala, precum şi modificările de greutate corporală sunt rezultatele. Organismele sănătoase nu sunt supraponderali sau subponderali. Un organism sănătos natural susţine greutatea sa proprie ideala.

Alergii

Toxinele produse în cadrul unui organism prea acid, lipsit de oxigen, pot produce un spectru larg de reacţii alergice severe.

Oboseală

Oboseala este principalul simptom al unui organism prea acid. Toxinele produse în organism, un mediu acid reduce absorbţia de proteine si minerale, care, la rândul său, slăbeşte capacitatea organismului de a produce enzime si hormoni. Acest lucru, de asemenea, interferează cu reconstructia celulelor şi a altor componente necesare producţiei de energie. Rezultatul este oboseala !

Apa alcalină

Cel mai important lucru ce trebuie sa invatam este de a hidrata organismul cu apă!!! La fel ca şi pământul pe care trăim, trupul nostru este 70% apa. Alimentatia
bogata in alimente acide, cum ar fi : carnea, cerealele, produsele lactate, pâine, produc deşeuri de acid în organism. Deşeurile de acid patrund in singe. Dacă există prea multe deşeuri de manevrat, acestea sunt depozitate în diverse organe , precum: inima, pancreas, ficat, etc. Acest proces se poate numi “procesul de imbatranire“. Pentru a încetini şi de a inversa acest proces, trebuie să începem eliminarea acidelor din sânge şi ţesuturi prin a consuma apă alcalină cu un pH între 9 şi 11, astfel vom neutraliza deseurile dăunătoare depozitate şi ele se vor elimina din ţesuturi.

Adultii pierd, in medie, aprox. 2,5 litri de apa /zi prin transpiratie, expiratie, urina si scaun. Oamenii foarte activi pierd chiar mai mult, iar diabeticii pierd aproape 4 litri de apa /zi pentru a elimina excesul de acizi. Asadar, trebuie cel putin sa inlocuiti ceea ce pierdeti. Sanatatea deplina necesita insa mai multe lichide. Daca consumati doar atit cat sa acoperiti pierderile, organismul nu va avea surficienta apa pentru a curata toti acizii din organism. Legumele contin 90 % apa, asa ca, o alimentatie bazata pe legume si plante va va ajuta sa pastrati hidratarea optima a organismului. Chiar si asa, tot trebuie sa beti zilnic cel putin 4 litri de apa alcalina.

Un litru /zi este un punct de pornire bun pentru multi oameni, cantitatea de apa bauta putand fi apoi marita treptat, pana cand aceasta schimbare devine o obisnuinta pe care s-o pastrati toata viata.

Asigurati-va ca apa care o beti este alcalina, cu pH peste 8, adaugand la fiecare litru de apa 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Daca vreti sa scapati repede de acizi, puteti utiliza 3 lingurite de bicarbonat de sodiu la un litru de apa.

SANATATEA.. aveti oare ceva mai pretios in viata????

Timp de secole visul omenirii este sanatatea si viata lunga . In realitate acest lucru este posibil ?

In viata noastra cea mai importanta intrebare este : cum ne putem pastra oare sanatatea?

Sintem ingrijorati pentru familia noastra, rudele si prietenii nostrii…..

O multime de informatii circula in lume despre cum sa ne pastram sanatatea….

Toti am dori sa stim ce este daunator si ce este sanatos pentru corpul nostru. Conform statisticilor din strainatate, dar si din tara noastra, numarul bolnavilor creste
semnificativ de la an la an.

Permanent se scot pe piata medicamente noi… dar oamenii nu devin mai sanatosi … Si in mediul Dvs. apar diferite boli?

1) Tensiune inalta, arteroscleroza

2) Diabet

3) Obezitate

4) Alergii

5) Oboseala

Sa urmarim fiecare problema aparte:

1) Boli cardiovasculare (exemplu: tensiune ridicata, arteroscleroza) Noi asa stim ca “aceste boli apar din cauza alimentelor bogate in colesterol“
Sau NU???

Din diferite reviste, din televizor , radio sau alte surse… putem afla aceasta afirmatie. Sintem avertizati sa nu consumam astfel de alimente bogate in colesterol.
Desi multi dintre noi “incercam” sa ne conformam….dar problema de sanatate tot nu este rezolvata… iar daca ceva nu functioneaza in practica, NU ESTE ADEVARAT.

Oare de ce?

Sa aruncam o privire la colesterol.

Stiati ca, 80 % din tot colesterolul organismului este produs de ficatul nostru ? Cu alimente numai 20 % introducem in organismul nostru !!!!!

Acest lucru este dovedit stiintific.

In cazul acesta ne putem da seama ca, alimentatia nu are un rol semnificativ in ceea ce priveste colesterul ridicat in organismul uman.

Unde este adevarul ?????

2) Diabetul

In zilele noastre diabetul se raspandeste ca o epidemie si distruge viata oamenilor… Stiti care este cauza audevarata a diabetului ? Si stiti cum se poate preveni ?

3) Obezitatea

De ce nu sant sanatoase alimentele cu continut redus de grasime? Desi o viata intreaga am fost invatati sa reducem cantitatea acestor alimente…si culmea pare si logic aceasta afirmatie !!! Si rezultatul????? Pe zi ce trece creste numarul celor supraponderali….

Oare de ce ???

Dupa oxigen si apa curata grasimea este al treilea factor important in viata omului. In primul rand trebuie sa facem diferenta intre grasimi bune si rele…. Dietele care sint sarace in grasimi bune …provoaca depresie, respectiv boli cardiovasculare….

Pentru ca in organsimul nostru celulele sa fie sanatoase e mare nevoie de grasimi bune… care sint esentiale pentru producerea hormonilor, pentru buna functionare al articulatiilor sau pentru buna circulatie a sangelui…din cauza lipsei de grasimi bune trupul nostru pur si simplu nu poate functiona bine.

Dar daca nu grasimea este de vina atunci ce ???

Care este cauza adevarata al obezitatii ?

Care sint grasimile bune si care sant cele nedorite?

Care este problema diferitelor diete ?

Cu dieta poate ca veti reusi sa obtineti rezultatele dorite, sa scapati de 10 sau chiar 20 de kilograme …dar daca nu tineti cont de CAUZA obezitatii, v-ati chinuit degeaba… kilogramele pierdute cu greu vor reveni….dar mai mult: pot apare boli serioase pentru motivul ca nu este tratata cauza…. Merita sa riscati sanatatea ????

De cate kilograme doriti sa scapati sa ajungeti la greutatea ideala ? De 4, 5, 10 sau chiar mai mult?

Cifra respectiva inmultiti cu 4 si maxim de atatea zile ati avea nevoie ca sa atingeti greutatea ideala !!! Bineinteles DACA urmariti programul “Miracolul Ph” al Dr-ului Robert O Young!!! Ce ati spune despre un program in care nu este vorba de infometare???

4) Alergii

*Alergie la polen

*Alergie la par de animale

*Alergie la praf de casa

*Alergie la alimente

Din ce în ce mai multe persoane suferă de alergii deşi încercăm să distrugem plantele precum iarba pârloagelor. În ultimii 25 de ani numărul persoanelor alergice s-a dublat, astfel încât în prezent fiecare al treilea om prezintă simptome alergice. Şi la copii apar simptome alergice care se manifestă prin căile respiratorii sau pe piele.

Oare care este cauza ADEVARATA al acestor boli de care sufera din ce in ce mai multi dintre noi…???

5) Oboseala

Oare de ce ne simtim mereu obositi?

Va mai aduceti aminte cum v-ati simtit cand erati copil si va trezeati dimineata?

Când aţi alergat toată ziua şi aţi dormit după masa numai pentru că aşa trebuia procedat ……….. parcă aveaţi energie de nesfârşit…..

Ce s-a întâmplat cu această energie?

Trăim într-o lume în care cei sănătoşi ar fi nişte rarităţi.

Considerăm din ce în ce mai natural faptul că prin înaintarea în vârstă, apar mai multe probleme de sănătate: creşte tensiunea, creşte nivelul glicemiei, ne dor articulaţiile, apare hiperaciditatea gastrică, se depun kilograme in plus, ca să menţionăm doar cele mai obişnuite simptome.

Noi însă parcă am considera un lucru firesc pierderea sănătăţii. Nu încercăm să tratăm cauza bolilor doar să acoperim simptomele care duc la o îmbolnăvire şi mai gravă, în loc să ne însănătoşim, devenim mai bolnavi şi mai obosiţi.

Dupa oamenii de stiinta omul ar putea trai pana la 120 de ani, dar bolile ne despart prea repede de cei dragi…

Din fericire există numeroase moduri de tratamente alternative care caută soluţia problemelor la rădăcina acestora şi nu se mulţumesc doar cu tratarea simptomelor. Este bine de ştiut că, pentru un astfel de tratament şi însănătoşire este nevoie de o răbdare mai mare, pentru că efectele pozitive se observă mai lent decât în cazul unor medicamente care elimină durerea într-o jumătate de oră. Însă efectul va fi mai durabil şi ne va duce mai aproape de o stare adevărată de sănătate.

În ultimii ani au apărut mai multe publicaţii şi cărţi care aveau la bază teoria conform căreia rădăcina şi baza bolilor trebuie căutată la nivelul dezechilibrului chimic al organismului şi care încearcă găsirea soluţiei către sănătate prin reglarea acestui echilibru.

Unul dintre liderii acestei teorii este Dr. Robert O. Young, cercetător microbiolog american, care şi-a propus ca obiectiv cunoaşterea funcţionării celulelor din care este compus corpul uman şi care pe parcursul cercetărilor derulate timp de 25 de ani a elaborat o teorie care prezintă problema îmbolnăvirilor dintr-un nou punct de vedere.

Munca lui Dr.Young este unică şi din punctul de vedere că, nu a schiţat doar problema ci, a elaborat şi o soluţie complexă pentru remedierea acestor probleme.

Citate din cartea Dr-ului Robert O Young puteti citi AICI: Nu doar vegetarian…..

Am fost un vegetarian de 35 de ani înainte de a descoperi apa ionizata, alcalina. Am devenit vegetarian in colegiu în 1971 şi mă consideram întotdeauna destul de sănătos.

Am început cu o alimentaţie macrobiotica şi ani mai târziu am devenit un lactovegetarian. Am consumat produse lactate, fara carne. Am suferit de dureri de cap peste 35 de ani şi am avut un usor exces de greutate.

Cu câţiva ani în urmă, a fost introdus conceptul de echilibrarea pH-ului in corpul nostru cu apă potabilă ionizata alcalina. Cartea “Miracolul pH pentru o sanatate
perfecta” al Dr. Robert O . Young a adus acel strop de intelegere pentru mine, si anume: nu este nimic mai important pentru organism decât apa şi nu există nici o apă mai bună decât cea ionizata !!!

Cel mai important lucru pentru apărarea organismului nostru împotriva bolii este o hidratare corecta !!! Am început sa consum zi de zi apa alcalină şi alimente alcaline ! În termen de 3 luni am pierdut peste 25 de kilograme şi nu am mai suferit de dureri de cap migrena niciodata. Este necesar de băut aproximativ 1 litru de apa pentru fiecare 30 de kilograme de greutate corporală, acest lucru m-a schimbat, să mă simt acum sănătos. În ultimii ani am invatat mai multe despre organismul nostru si faptul ca poate sa se vindece în sine, de orice boală. Prin urmare, dacă sunteţi bolnav, este pentru că vă permiteti să rămâneti bolnav.

Sursa tuturor bolilor vine de la supra acidifiere, când pH-ul este dezechilibrat în corpul nostru. Ceea ce ştiu de sănătate este ceea ce am citit si vorbit cu alţii cu experienţă . Nu ofer nici sfat medical, ci mai degrabă o orientare spre sanatate: de băut o cantitate mai mare de apă şi de a manca alimente mai multe alcaline vii (brut). Această informaţie am obţinut citind o carte Dr.Robert O. Young, ”Miracolul pH pentru o sanatate perfecta” .

Corpul uman este capabil de vindecare de orice boală. Tot ce trebuie să facem este sa ne hidratam, sa alcalinizam corpul şi sa detoxifiem organismul nostru.

Rezultatul – sanatatea – va apare in mod sigur !!!!

Cum să trăieşti dincolo de 100 de ani

Aici sunt doar câteva lucruri pe care le puteţi face pentru a încetini procesul de imbatranire si a creste probabilitatea de a trai dincolo de 100 ani:

1) Administreaza stresul : Atâta timp cât faceti ceva – masaj, meditatie – pentru a reduce anxietatea sinteti condus spre o viaţă mai sănătoasă. Situaţiile de stres, cum ar fi : naşteri, decese, divorţuri, încetinesc fluxul sanguin la nivelul inimii, ridica nivelul de colesterol şi slăbeste sistemul imunitar impreuna cu creşterea de acizi metabolice.

2) Găndire pozitivă Dacă vezi întotdeauna că paharul este pe jumătate plin, esti pe drumul cel bun. Persoanele cu o perspectivă pozitivă de obicei trăiesc 19 la sută mai mult decât cei care văd că paharul este pe jumătate gol. Rezultatul este că ei trăiesc mai mult. Optimistii sunt, de asemenea, mai puţin susceptibile de a suferi depresie şi neputinţă pesimistă decât omologii lor, deoarece ei creează acid mai puţin, în corpul lor.

3) Consumul de alcool

Alcoolul este un lichid toxic acid pentru organism. Consumand alcool în mod sigur va scurta viata.

4) Lasati fumatul

Trebuie să recunoaştem: fumatul este un rau pentru organismul nostru. Foarte rău. Fumătorii adulţi de sex masculin pierd aproximativ 13 ani din viaţa lor şi fumătorii de sex feminin pierd 14 ani din viaţa lor din cauza fumatului.

5) Rădeti ! Expertii spun ca răsul este cel mai bun medicament. Reduce nivelul de acid din sânge, de zahăr la diabetici, creşte fluxul de oxigen în tot organismul şi induce o stare de relaxare. Debitul mediu de sânge creşte 22 % în timpul şi după explozii de râs, în comparaţie cu o scădere a fluxului sanguin cu 35 % în timpul stresului mental.

6) Să vă căsătoriti

Schimbul de jurăminte au proprietătile lor medicale. Rata de deces pentru persoanele care au fost necăsătorite a fost semnificativ mai mare în comparaţie cu oamenii care au fost căsătoriţi şi trăiesc cu soţii lor. Diferentele au fost semnificative între diferitele subcategorii necăsătoriţi, cum ar fi: divorţat, separat, sau rămas văduv, respectiv a fost semnificativ mai puternică pentruoamenii care nu au fost niciodată căsătoriti.

7) Imbrăţişare

O îmbrăţişare scurtă, reduce efectele negative ale stresului.

Măncati un regim alimentar alcalin

Alimentatia, bogata in cereale, seminţe, nuci, legume şi fructe este cel mai bun mod de a menţine echilibrul delicat al pH-ului sângelui şi a ţesuturilor şi echilibrul acido-bazic al organismului.

Acest lucru va ajuta pentru a preveni orice boală. Aceasta va ajuta, de asemenea, să îmbunătăţească calitatea şi cantitatea de viaţă mult dincolo de 100 de ani.

Cheile pentru încetinirea sau oprirea procesului de imbatranire, pentru a mtrăi peste 100 de ani !

Pentru fiecare semn de imbatranire există o abordare naturală…pentru a încetini sau opri semnul de imbatranire complet, sau chiar a inversă cursul acestuia. Mai jos va oferim cheile pentru încetinirea sau oprirea procesului de imbatranire pentru a trai si peste 100 de ani: – continuare:

11. Scăderea funcţiei rinichilor: – Rinichii sunt responsabili de filtrarea şi purificarea sângelui nostru de la acizi alimentare şi metabolice. De asemenea, ele servesc ca un termostat pentru a determina dacă există suficient oxigen în sângele nostru. Odată cu scăderea funcţiei renale, scad numarul celulelor roşii din sânge, astfel scade oxigenul in tot corpul nostru.În cazul în care numărul de celule roşii din sânge este mai mic decât în mod normal, aceasta poate fi ridicată prin creşterea cantitatii alimentelor bogate in clorofila şi apa alcalina. Eliminati carnea din alimentatie, consumati 4 – 5 litri de bauturi alcaline pe zi. (Bautura”verde” compus din Super Greens si Prime pH)

12. Ne pierdem neuronii din creier, fapt care duce la Alzheimer, Parkinson şi demenţă: – Pierdem aproximativ 20% din neuronii din creierul nostru. Acest lucru se poate datora: lipsei de oxigen, sau creşterii acidului in creier, sau deficitului de celule roşii din sânge sau, probabil, o combinaţiei a acestor factori. Îmbunătăţirea oricaror cauze sau catorva dintre ele va reduce pierderea de neuroni. Colesterolul redus va ajuta un flux de sange mai bun. Vasodilatorii, cum ar fi sodiu, magneziu, potasiu şi bicarbonat va ajuta să obţineţi oxigen şi apă pentru celulele creierului dumneavoastră. Hidratarea cu băuturi verde (Super Greens + Prime Ph) va ajuta la curăţarea sistemului circulator. Ar putea ajuta la repararea sau salvarea celulelor creierului. Luati suplimente cu taurina, magneziu, zinc, vitamine B-5, B-6, B-12, acid folic, calciu, si mai ales CLA din seminţe de rodie. Jucati şah, cititi ziare, participati la joacă sau cuvinte încrucişate, toate aceste activitati stimuleaza mintea si au rezultate pozitive de sănătate, spun expertii.

13. Nervul vag, cel mai lung nerv din corp, se deteriorează … precum şi sistemul nervos, de asemenea, se deteriorează.

-de la expunerea la acizi alimentare şi metabolice. Nervul vag este componenta principală neuronale ale sistemului nervos parasimpatic, sau acea parte a sistemului nervos care are grijă de funcţii de a alerga mai mult sau mai puţin pe “pilot automat”.

Acestea includ ritmului cardiac, capacitatea de a avea o erectie la barbati, si digestia. Pe masura ce imbatranim, nervul vag este afectată şi deteriorata prin creşterea nivelului de acid din sânge.

Acest lucru afectează şi pot fi măsurate în ritmul cardiac, creşterea impotenţei la bărbaţi, precum şi probleme digestive.

Zahărul cauzează cele mai multe leziuni ale sistemului circulator. Aflaţi ce tip de alimente creşte concentraţia de glucoză din sânge, şi evitati acele produse alimentare: cartofi, paine, dulciuri, fructe, orez, paste, pizza, cookie-uri, şi prăjituri. Eliminati toate proteinele de origine animală, care va reduce acidul uric, azotic, sulfuric şi fosforic.

14. Scade secreţia de hormoni: – Scade secreţia hormonului de creştere aproximativ 70%, de la vârsta de 20 – 50, şi un alt 70%, de la vârsta de 50 – 80. Testosteronul scade la bărbaţi, scăderi de estrogen la femei, scade tiroida, DHEA şi melatonina. Mancati mai multe săruri minerale pentru creşterea stării de sănătate a sistemului endocrin. Când aveţi un sistem endocrin sănătos, care rulează pe electroni transportate pe coloana vertebrală a sărurilor minerale, atunci glandele vor funcţiona în mod normal.

15. Scade testosteronul la bărbaţi, precum şi estrogenul şi progesteronul la femei: –

Manancati alimente bogate în fructe şi legume verzi, dacă este necesar, luaţi suplimente de minerale naturale de sare, ex.: Sare – care conţine sodiu, magneziu, potasiu şi bicarbonat de calciu, care va ajuta la scăderea acizilor dăunătoare care cresc cu vârsta.

Fructoza acida va poate ucide

O dieta bogata intr-un regim alimentar bazat pe fructoza acida creste riscul de aparitie a tensiunii arteriale crescute (hipertensiune), conform unui document prezentat la American Society of Nephrology cu ocazia celei de-a 42-a conferinta anuala stiintifica si expozitiei stiintifice in San Diego, California. Constatarile sugereaza faptul ca eliminarea alimentelelor acide si a bauturilor care contin sirop de fructoza de porumb (HFCS), poate ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale.

In ultimii 200 de ani, rata de aport de fructoza acida este in paralel directa cu rata de crestere a obezitatii, care a crescut vertiginos in ultimii 20 de ani de la introducerea HFCS. Astazi, americanii consuma fructoza mai mult cu 30% decat cu 20 de ani in urma si pana la de patru ori mai mult decat cu 100 de ani in urma, cand rata de obezitate era mai putin de 5%. In timp ce aceasta crestere reflecta cresterea dramatica a hipertensiunii arteriale, studiile au fost incomplete in conectarea excesului de fructoza acida din dieta pentru hipertensiunea arteriala.

Diana Jalal, MD (University of Colorado Denver Health Sciences Center), si colegii ei au studiat problema pe populatie reprezentativa destul de mare de adulti din SUA. Acestia au examinat 4.528 adulti in varsta de 18 ani sau mai in varsta care nu aveau antecedente de hipertensiune arteriala. Volumul de fructoza administrat a fost calculat pe baza unui chestionar de alimentatie si produsele alimentare, cum ar fi sucurile de fructe, bauturile racoritoare, produsele de panificatie, si bomboanele au fost incluse.

In concluzie, conform Dr. Robert O. Young, director de cercetare la pH Miracle – Centrul de viata, “Nu exista niveluri de siguranta alimentara fructozei acide.

Fructoza este un acid toxic in urma fermentarii porumbului si a altor fructe bogate in zahar care va compromite echilibrul de pH al corpului si va pregati terenul pentru boli si diferite afectiuni. Daca vrei sa fii sanatos stai departe de toate zaharurile, inclusiv fructoza provenita din fructe. Veti trai mai mult si mai sanatos. “

Cum sa va vindecati copilul de raceala si gripa

Dr. Robert Young ne prezinta un caz foarte interesant, este mai bine spus o marturisire a unei mame, Corrine Brandi, care ne povestete cum a ajutat-o pe fetita sa in varsta de 9 ani sa scape de simptomele de gripe in 3 zile, in august 2009.

Fiica sa, Caroline a fost foarte bolnava pentru 3 zile in luna august a acestui an, acuzand dureri de cap, dureri in gat, febra mare, ameteli, frisoane, transpiratii si varsaturi. Ea cu siguranta a avut gripa. Trei zile mai tarziu, a fost foarte bine si refacuta 100%, s-a intors inapoi la rutina ei zilnica si la stilul sau de viata. Puteti face si voi acest lucru foarte usor.

Inainte de a va prezenta cum a reusit acest lucru miraculos, asi dori sa intelegem putin mecanismul de functionare al organismului. Organismul elimina toxine alimentare, de mediu, microbiene (de la bacterii, drojdie, si mucegai) si deseuri metabolice, in patru moduri de baza: respiratie, transpiratie, defecare si urinare.

Este foarte important de stiut ca atunci cand o persoana este racita si transpira, are febra, ii curge nasul, sa nu apelati la medicamente care din pacate fac mai mult rau decat bine, deoarece ele blocheaza cursul normal al organismului de a se ameliora singur, de a reveni in forma, de a fi sanatos.

Mai jos aveti 16 etape pe care Corrine le-a parcurs cu fiica sa Caroline:

1. Cel mai important dintre toate este super hidratarea cu apa alcalina cu un pH de 9.5 sau mai mare. Cel mai bun lucru dintre toate este de a investi intr-un aparat care va alcalinizeaza apa.

2. Schimbati dieta pe lichide si/sau produse alimentare pur alcaline. Nu folositi energia organismului de a digera alimentele uscate, acide, care au un continut scazut de apa.

Utilizati-va energia in schimb pentru a va vindeca.

Inabusiti cateva dintre antimicrobienele precum ceapa, ghimbir si usturoi in ulei de nuca de cocos. Luati o cutie de legume organice (nu porumb sau ciuperci) si adaugati orice legume mai ales verzi, crude, care va plac. De preferat broccoli, varza create sau telina. Se incalzesc toate legumele atat cat sa isi pastreze energia. De preferat sare de mare, ulei de masline sau ulei de avocado pentru o nutritie extraordinara.

3. De fapt ar trebui sa adaugati sare de mare si uleiuri de avocado la tot ceea ce manancati. Sarea de mare va incarca cu energie organismul, astfel incat celulele sa poata comunica in mod corespunzator si sa ofera mineralele necesare. Uleiurile si grasimile ca avocado, masline, canepa, in, si ulei de nuca de cocos care actioneaza ca acizi tampon, ne furnizeaza materiale pentru a construi peretii celulelor si, in cazul unei saturatii de ulei de nuca de cocos, fac energia sa arda. Uleiul de nuca de cocos, de asemenea, este minunat pentru ficat, deoarece se lupta pentru a curata sangele.

4. Adaugati super-alimentele la apa alcalina si in plus ia suc de legume verzi si ierburi si bea.

5. Eliminati – acum cel putin – toate alimentele acide si grele, inafara de apa plata, ceai de plante si vestita bautura verde a doctorului Robert Young. Acest lucru include toate sucuri de fructe, sucuri acidulate, bauturile pentru sportivi, lapte, cafea si alcool. Cel mai important este sa renuntati la lactate, inclusiv de tipul celor fermentate, numite iaurt. Pe urma trebuie sa renuntati la zahar, carne, alune, otet, si, bineinţeles, orice alimentele procesate.

6. Peste tot se spune ca trebuie sa iei vitamina D3 pentru a scapa de gripa. Ei bine, Dr. Robert O. Young, are de asemenea, o forma super-puternica de Vitamina D3, in 50000 UI in capsula.

7. Deschideti volumul fluxului de sange care sa livreze nutritie la celulele.

8. Luati antioxidanti .

9. Utilizati argint coloidal pentru a imbunatati circulatia in zonele acide ale corpului.

Acesta poate fi folosit oriunde in organism, inclusiv la nas si ochi, si chiar si pe taieturi pentru a le dezinfecta. Puteti face de asemenea gargara cu ea.

10. Folositi un amestec de sare si bicarbonati care sa le amestecati in apa alcalina pentru a va iriga sinusurile.

11. Miscati sistemul limfatic, sistemul de canalizare a deseurilor acide in exces din organism. Faceti exercitii pe mini-trambulina pentru celulizarea organismului, sau
mergeti intr-o sauna cu infrarosu. Faceti o baie calda cu 1 sau 2 cesti praf de copt sau saruri. Tineti copilul in baie timp de 20 de minute si dati-i sa bea in acest timp fluide alcaline despre care am vorbit mai sus. In acest timp copilul tau poate elimina pana la un sfert de toxine stand in apa de baie.

12. Detoxifiati-va intestinului de proteine acide si zaharuri. Multi copii sunt constipati pentru ca noi le dam hrana pentru copii. Cand copilul este bolnav, treceti pe bicarbonat de sodiu sau saruri in apa pentru a goli intestinul. In cazul în care copilul refuza sa bea, sau nu poate din cauza varsaturilor, atunci asi sugera sa ii faceti o clisma. Este uimitor cat de bine se simt dupa eliminarea reziduurilor.

13. Nu va temeti de febra. Febra este cale de aparare naturala si nu ar trebui sa fie suprimata. Este caz de urgenta este numai atunci cand copilul este letargic si necomunicativ si nu poate fi revitalizat. Acest lucru, in general, poate fi rezolvat foarte rapid prin pulverizarea sarurilor in gura copilului la fiecare 5 minute. Febra poate fi un lucru bun, mai ales daca il face pe copil sa doarma, deoarece in acest timp, organismul este in repaus si are timp sa se vindece.

14. Remediile homeopate sunt adesea extrem de utile. Consultati un homeopat si alegeti de la magazinul de produse naturiste produsul care se potriveste cel mai bine simptomelor copilului. Asigurati-va ca remediile homeopate nu au alcool in componenta.

15. Daca sunteti speriata copilul dvs. va simti teama. Stati mereu aproape de el; plecati de langa el doar atunci cand copilul este confortabil sau a adormit si chiar si atunci numai pentru trasee scurte la bucatarie sau baie. Linistiti copilul ca organismul este atat de destept ca stie exact ce trebuie sa faca. Faptul ca el sau ea va fi bine si ca sunteti acolo conteaza cel mai mult pentru copil.

16. Opriti televizorul si cititi-i sau spuneti-i o poveste. Creati-i unui spatiu sigur de vindecare, cu uleiuri esentiale, care sunt si calmante precum lavanda etc

HIPERACIDITATEA NE MENTINE GRAS !

Peste 70% din populatie are o greutate mai mare decat greutatea ei ideala. Daca va veti uita in jur, pe strada, veti vedea unii oameni cu adevarat supraponderali. Este imposibil sa nu remarcati aceasta aproape in fiecare colt al orasului unde locuiti, probabil cu exceptia zonelor pentru sportivi.

Traim intr-o cultura in care orice a devenit mai pretios decat corpul uman. Cariera, banii, ce n-am face pentru copii, si tot felul de lucruri de acest gen. Si care este ultimul care apare pe lista de prioritati? Corpul nostru ! Corpul nostru care poate rezista la multe din lucrurile pe care le facem, dar meritam ca el sa functioneze la capacitate maxima.

Corpul nostru este foarte inteligent si va incerca sa faca fata la orice mancaruri toxice introducem in el. Insa nu este cu adevarat pregatit sa indure chiar TOT. Nu a fost alcatuit pentru a prelucra hrana pe care o avem in aceste timpuri moderne. Nici sa primeasca bauturile si mancarea care nu au nici cea mai mica baza naturala.

Bagajul abdominal de grasime este, pentru marea majoritate dintre noi, rezultatul unui singur lucru… aciditatea excesiva din corp.

Intr-o strategie de atac, corpul creeaza celule de grasime pentru a transporta si elimina acizii din corp, pentru a proteja organele interne. Intr-un sens, grasimea dumneavoastra va salveaza viata! Dar tocmai acesta este motivul pentru care corpul nici nu renunta la ea.

Insa atunci cand veti manca astfel incat sa mentineti corpul mai bazic, mai alcalin, nu veti avea nevoie sa mai pastrati atata grasime pe dumneavoastra. Problemele de greutate sunt de asemenea rezultatul ciupercilor si drojdiilor care interfereaza cu digestia hranei. Deficientele nutritionale care sunt create pot, in fapt, sa declanseze procesul de depozitare a kilogramelor in plus, in special din cauza ca sunteti mereu flamand. Si mai des intalnit, sangele otravit cu micotoxine se duce catre ficat pentru a fi dezintoxicat, iar acest stres suplimentar impiedica ficatul sa metabolizeze eficient grasimile si zaharul.

Nu sunteti supraponderala, sunteti supra-acidifiata. Nu veti scapa de grasime oricat ati exersa, oricat ati manca corect, daca nu creati un mediu care sa fie mai alcalin. Nu aveti cum, pentru ca tocmai grasimea de care vreti sa scapati a fost creata ca si instrument de supravietuire, pentru oamenii cu un mediu intern prea acid!

Cealalta parte a spectrului, drojdiile si ciupercile produse intr-un corp excesiv acidic se pot hrani din proteinele si substantele dumneavoastra nutritive, interferand cu absorbtia a orice mancati in proportie de pana la 50%. Aceasta va poate face sa deveniti foarte slab, ceea ce nu este mai sanatos decat a fi supraponderal. Pe masura ce va restaurati echilibrul sanatos al corpului dumneavoastra, printr-o apa alcalina si o hrana alcalina, veti incepe sa va stabilizati la greutatea ideala.

Corpurile sanatoase nu sunt nici supraponderale, nici subponderale. Un corp sanatos isi mentine greutatea ideala.

Organismul este constituit în aşa fel încât să supravieţuiască, datorită unui mecanism de supravieţuire şi de apărare, cel care este în funcţiune permanent.

Dacă în organism domină un mediu acidulat, ceea ce se datorează stilului de viaţă, adică alimentaţiei, precum modului de gândire, devine un pericol, prima dată pentru sănătatea, iar mai târziu pentru viaţa Dumneavoastră.

Programul “Miracolul pH” de 90 de zile, oferit de Dr. Robert O. Young , microbiolog si nutritionist de renume international, este un program de alcalinizare şi energizare al organismului, care vă ajută pe Dumneavoastră cu propuneri concrete de produse şi meniuri cu reţete, astfel încât să deveniţi sănătoase, pline de energie, totodata rezolvand

CAUZA adevarata a bolii Dvs.!!!

Acest program va ajuta să obţineţi rezultatul maxim în recâştigarea sănătăţii sau în atingerea greutăţii ideale. Sint 3 categorii:Categoria Bună, Mai bună şi Cea mai bună. Astfel, aveţi posibilitatea să alegeţi categoria cea mai corespunzătoare stilului de viaţă şi a necesităţilor proprii.

Obţinerea rezultatelor în categoria Bună nu necesită schimbarea alimentaţiei de până acum, varianta Mai bună acordă rezultate mai eficiente cu o schimbare minimă, dar dacă decideţi să alegeţi varianta Cea mai bună, folosind suplimente de nutriţie, meniuri şi listele de alimente propuse, vă asigură rezultatul maxim. Nu este obligatoriu să rămâneţi la aceeaşi categorie pe toată durata programului, variantele se pot combina astfel încât să realizaţi un proiect personal.

SAREA…. DIAMANTUL ASCUNS

Intr-un basm romanesc, o fata de imparat ii spune tatalui ei ca-l iubeste ca “sarea-n bucate”.

O declaratie ciudata in aparenta, dar care ascunde un adevar, pe care medicina populara il stie demult: sarea este un element esential al vietii, cu conditia sa fie neaparat naturala si sa nu fie folosita in exces.

Ca mancarea n-are nici un gust fara ea se stie. Dar ca sarea este si un medicament redutabil mai stie azi cineva?

Cu toate astea, nelipsita sare-n bucate este unul dintre cele mai vechi remedii din lume, cuprins in celebre tratate medicale ale Antichitatii, intens studiat apoi de alchimistii Evului Mediu, apreciat in medicina populara ca leac de capatai.

Toate acestea pana la inceputul veacului al XX-lea, cand trufia medicamentelor a toate vindecatoare au impins-o in uitare. Cine sa creada astazi ca praful acesta alb,
superprocesat, combinat cu antiaglomeranti, numit “sare de masa” are proprietati vindecatoare? Nici n-are!

Vindecatoare cu adevarat este doar sarea naturala, sub forma de cristale mari, care erau macinate inainte in casa. O sare care contine mai mult de 80 de substante minerale, pe langa clorura de sodiu, si care avea o multime de proprietati terapeutice.

Un vechi tratat medical chinez (Peg-Tzao-Kan-Mu), scris cu 2700 de ani inainte de Hristos, mentiona nu mai putin de 40 de tipuri de sare, fiecare cu indicatiile sale, cu modul de administrare si cu efectele sale specifice.

Ei bine, taranii romani merita sa figureze in cartea recordurilor.

In medicina noastra populara sunt mentionate peste o suta de utilizari terapeutice si, mai ales, magice ale sarii, care era considerata un adevarat panaceu impotriva spiritelor rele si a impregnarilor malefice ale obiectelor, locurilor sau fiintelor.

O zona extraordinara de investigatie, pe care va propunem sa o cercetam impreuna.

Terapia interna cu sare

Toate recomandarile privesc exclusiv sarea naturala, grunjoasa, numita si sare gema, si nu sarea “fina” de masa.

Digestie dificila, constipatie, slabiciune corporala subponderalitate.

Se consuma hrana condimentata cu sare gema sau sare marina (se gasesc in comert), care au un gust mult mai intens.

S-a constatat ca sarea naturala are un efect mult mai puternic de stimulare a secretiei de sucuri gastrice si ca este un excelent activator al peristaltismului gastrointestinal, fireste – cu conditia sa fie consumata cu moderatie.

De altfel, inca de acum 500 de ani, celebrul medic si alchimist al Evului Mediu Paracelsus observa intr-un tratat ca digestia si excretia sunt mult perturbate de absenta sarii din alimentatie.

Hipotensiune arteriala, aritmie cardiaca

Dimineata, pe stomacul gol, se administreaza un sfert de cutit de sare marina (aproximativ 0,25 g), care se inghite cu o cana (250-300 ml) de apa plata. Tratamentul se face vreme de minimum o jumatate de an.

Studii recente arata ca se obtin rezultate deosebit de bune, cu conditia ca tratamentul sa fie asociat cu alimentatia predominant vegetariana.

Osteoporoza, crampe musculare

Se vor sara alimentele exclusiv cu sare gema neiodata, care este foarte bogata in oligoelemente implicate in procesele de asimilatie a calciului. Intoxicatii cu substante luate pe cale orala

Intr-un litru si jumatate de apa calduta se pune o lingura de sare si se amesteca bine si se bea rapid, pe nerasuflate.

Imediat dupa ingerare, se va produce o senzatie puternica de voma. Vom evacua continutul stomacului, aplecandu-ne in fata, gadiland cu inelarul si aratatorul mainii drepte glota (omusorul) si presand cu mana stanga cu putere stomacul. Reflexul vomitiv va aparea imediat.

Tuse persistenta, tuse uscata

Se tin pe limba cat mai mult timp cateva granule de sare gema (nu mai mult de un varf de cutit). Reactia de stopare a tusei se va declansa prin doua mecanisme: prin salivatie, care va deveni mult mai abundenta, si prin stimularea directa a sistemului nervos central, prin intermediul papilelor gustative.

Contraindicatii la administrarea interna a sarii

Aportul masiv de sare este contraindicat in cazurile de hipertensiune si tromboza grava, precum si in fazele acute ale gastritei hiperacide si ale ulcerului gastroduodenal.

Tratament extern cu sare

Calculi renali, colici renale

Un saculet de panza plin cu sare gema se pune pe un calorifer sau pe alta sursa de caldura si se lasa sa se incalzeasca, pana la 50-60 de grade Celsius, se aplica apoi pe sale (zona lombara), unde se tine vreme de o jumatate de ora.

Ulceratii pe piele

In doua linguri de miere de albine se pune o jumatate de lingurita de sare si se amesteca bine, pana cand se omogenizeaza, se aplica apoi acest preparat pe zonele afectate.

Rezultatele terapeutice sunt uimitoare, acesta fiind un stravechi remediu mentionat in tratatele medicale grecesti.

Arsuri de gradul I si II

Pe zona afectata se presara sare grunjoasa din belsug. Aceasta aplicatie va spori pe moment senzatia de usturime, dar apoi edemele vor fi mult reduse, iar vindecarea va fi considerabil mai rapida. Nu se aplica sare pe arsurile grave, cu rana deschisa, intrucat produce o usturime insuportabila.

Nas infundat (rinita cronica)

La un pahar de apa calda se pune o lingurita de sare gema sau marina si se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se pune aceasta apa sarata calda in palma si se trage pe nara stanga si pe nara dreapta, alternativ, pentru desfundarea cailor nazale. Acest procedeu este bine sa se faca in fiecare dimineata, pentru drenarea cailor respiratorii, inlaturarea surplusurilor de mucus, marirea acuitatii olfactive.

Dureri de gat (faringita, laringita, amigdalita)

Se pun doua lingurite de sare naturala intr-un pahar cu apa fierbinte, dupa care se amesteca bine cu o lingurinta, pana cand sarea se dizolva complet. Se face gargara cu acest preparat cat mai fierbinte, lasand apa sarata sa ajunga cat mai mult pe gat. Se reia acest tratament de 2-3 ori pe zi, pana la disparitia completa a afectiunii.

Baile cu apa sarata

Sunt un remediu traditional de medicina populara, care se aplica si acum, in clinici moderne din Austria sau Germania, cu un succes extraordinar.

Se prepara prin punerea la o cada de apa calda (aproximativ 150 de litri) a doua kilograme de sare (amestecata in prealabil cu apa fierbinte, pentru a se dizolva mai usor).

Baia dureaza 20-30 de minute si este important ca temperatura apei sa fie mentinuta mereu peste 37 de grade Celsius, pentru ca actiunea terapeutica sa fie maxima.

Cercetatorii au observat ca aceste bai, care se fac de regula o data la 3-4 zile, au efectele cele mai puternice in preajma lunii pline (de preferat cu 2-3 zile inainte), cand este de altfel recomandat sa fie incepute.

Iata indicatiile acestor bai:

Dermatozele infectioase

Se fac bai partiale, inmuind doar segmentul afectat, vreme de 15 minute, in apa sarata calda, preparata prin punerea a 7 linguri de sare la litru.

Imediat dupa baie, pielea nu se sterge, ci se tamponeaza putin si se lasa sa se usuce. Este excelent acest remediu in tratarea infectiilor bacteriene si micotice (produse de ciuperci parazite).

Reumatismul

Se fac de doua ori pe saptamana bai complete cu apa sarata fierbinte. Cele mai eficiente sunt baile preparate cu sare marina, dar efecte foarte bune s-au obtinut si cu sarea de mina, cu cristale mari (nemacinata).

Cistitele, infectiile urinare

Se fac bai complete sau bai de sezut cu apa ceva mai sarata:

5l inguri de sare la litru.

Baia va fi facuta in fiecare seara, pana la vindecarea afectiunii, iar apa trebuie sa fie cat mai fierbinte, insa suportabila (peste 38 de grade). Imediat dupa baie va veti sterge si va veti relaxa la caldura, evitand ferm expunerea la frig sau curent.

Anexita, metro-anexita

Se aplica procedura de la infectiile renale. Suplimentar, se va adauga in apa sarata de baie putina tinctua de iod.

Este un tratament eficient, folosit ca adjuvant si in anumite infectii genitale.

Raceala si gripa

Se fac bai ale picioarelor (talpi si glezne) cu apa fierbinte cu foarte multa sare (10 linguri la litru), baile vor dura 10 minute, dupa care ne vom incalta cu sosete groase si ne vom aseza la caldura, asa incat sa transpiram.

Sarea si bioenergia

S-a constatat experimental (prin fotografierea aurelor cu dispozitive Kirlian) si deductiv (prin rezultatele practice obtinute) ca sarea naturala, netratata prin nici un fel de procedeu chimic sau termic, are o misterioasa influenta asupra corpului bioenergetic al fiintei umane.

Toti cercetatorii din acest domeniu de frontiera sunt de acord ca sarea naturala este un excelent agent de purificare a aurei umane.

La fel ca si apa, sarea absoarbe – se pare radiatiile bioenergetice nocive, curatand din punct de vedere energetic – zonele in care este aplicata.

Iata cateva aplicatii practice ale acestor proprietati bioenergetice ale cristalelor de sare: Radiatiile electromagnetice sunt o puternica sursa de perturbare a biocampului fiintei umane.

Se pare ca foarte multe tulburari ale omului modern, de la durerile de cap la oboseala sau de la sensibilitate marita la stres, sunt accentuate de campurile electromagnetice pe care le emit aparatele si dispozitivele electrice, cu care el interactioneaza practic permanent.

Punerea unor cristale mari de sare de mina (extrasa din pamant) in preajma locului in care dormim sau in care lucram (de exemplu, intre noi si calculator) are un efect de absorbtie, de atenuare a influentelor nocive ale campurilor electrice.

Oboseala

O procedura de medicina populara romaneasca ce si-a dovedit adesea eficienta este sa punem un saculet cu sare calduta pe ceafa atunci cand suntem obositi. Acelasi saculet cu sare era pus in leaganul copiilor ca sa nu se deoache si sa aiba somnul lin, intre haine, ca sa le asigure durabilitatea, precum si pentru a le impregna cu o misterioasa capacitate de protectie impotriva “facaturilor de tot felul”.

Bijuteriile – mai ales cele vechi

Se spune ca poarta cu ele foarte multe din impregnarile negative ale celor care le-au purtat de-a lungul timpului. Din acest motiv, ele se lasa o perioada de minimum 49 de zile sa stea in sare gema, inainte de a fi purtate. La fel se procedeaza si cu cristalele sau cu pietrele semipretioase.

Test simplu pentru a verifica nivelul de Candida in corpul tau

Pune seara un pahar cu apa pe noptiera unde dormi. Dimineata cand te trezesti, scuipa in pahar. Dar nu te forta sa aduni scuipat ci elimina doar ce ai, chiar daca este foarte putin.

Lasa sa stea 2 minuate dupa care analizeaza continutul la lumina. Daca scuipatul ramane la suprafata sau se dizolva esti OK.

Daca apa se tulbura ai indicator de prezenta Candidei. Daca apar prelungiri ale scuipatului in jos, ca niste picioare, este un
indicator pozitiv ca ai Candida.

Ce este Colesterol-ul ??!

Înţelegerea Colesterolui are o importanta primordiala !

Tot ceea ce a fost spus despre colesterol şi bolile de inima este total greşit !!!

Ştiu că este greu de crezut, dar este adevarat! Cei mai mulţi oameni sunt convinşi că, bolile de inima si accidentul vascular cerebral rezulta dintr-o alimentatie bogata in colesterol si grasimi saturate. Această noţiune se bazează pe ideea eronata ca, colesterolul este cauza aterosclerozei sau rigidizarii arterelor. Dar, adevărul este ca, colesterolul, chiar şi aşa-numitul colesterol rău, ne protejează de la un atac de cord sau accident vascular cerebral.

Cauza adevărată a unui infarct miocardic sau accident vascular cerebral provine de la excesul de acizi metabolici şi de alimentare care nu sunt eliminate în mod
corespunzător prin cele patru canale de eliminare — respiraţie, defecare, urinare şi, în final, transpiraţia.

Atunci când preşedintele Eisenhower a avut primul atac de inimă, nivelul lui de colesterol a fost 164 mg / dl — un nivel considerat “perfect”, de standardele de azi.I s-a masurat colesterolul chiar si de 10 ori pe an. A eliminat din alimentatie toate grasimile saturate si a folosit uleiul de porumb, a făcut tot ce i se spunea de cardiologi şi totuşi el a suferit o serie de atacuri de inimă şi mai târziu a murit de o boală de inimă.

După ani de cercetare Dr. Young a descoperit că, colesterolul NU este cauza bolilor de inima si accidentului vascular cerebral, din contra, este o substanţă de prevenire creat de organism pentru a preveni bolile de inima si / sau accidentul vascular cerebral.

Colesterolul salveaza viata dvs. de la aciditatea în exces. . . care este si în spatele epidemiei de cancer!

De fapt, guvernul american, cu recomandările dietetice menite pentru reducerea colesterolului, a ucis mai multi oameni decât toate războaie mondiale!

Acesta pentru ca alimentele şi lichidele pe care guvernul a recomant sint de fapt “acizi” puternice , care stric celulele organismului, si care duc la acidoza ţesutului, care de fapt este o condiţie a cancerului. Bărbaţii cu colesterolul sub 190 mg / dl — considerati “sanatosi” — au avut de trei ori mai mare risc in apariţia cancerului de
colon în comparaţie cu bărbaţii cu un nivel mai mare de 220 mg / dl.

În ceea ce priveşte riscul de atac de cord de la colesterol mai mare, nu a existat nici o diferenţă între bărbaţi cu nivelurile de la 180 mg / dl şi cei cu colesterol mai mare de 250 mg / dl. Problema este ca, medicii nu au timp să ţină pas cu cele mai recente cercetări ştiinţifice şi cele mai multe dintre concluzii sunt greşite! În fiecare an, guvernul american şi un număr de instituţii private cheltuiesc miliarde de dolari in cercetare, dar o mare parte din aceste cercetari sint necitite şi greşite.

Mai rău, informaţiile acumulate de multe ori nu sant utilizate în tratarea şi prevenirea bolilor umane !!! Majoritatea medicilor citesc mai mult articole din reviste medicale populare, şi aproape niciodată studii de ştiinţă . Acesta este motivul pentru care ei cred că aşa-numitele tratamente alternative nu funcţionează. Timp de decenii s-a stiut ca, Omega-3 (peşte, in şi cânepă) se poate utiliza ca măsură preventivă la boli cardiovasculare, şi, ca o componentă vitală pentru dezvoltarea neurologica la tineri. Dr. Young, in anii săi de cercetare, a constatat că, uleiurile Omega-3 ajuta la tamponarea acizilor toxice care cauzeaza bolile de inima, accident vascular cerebral şi cancerul.

Alcalinizarea poate preveni sau inversa cancerul

Dr.Robert O. Young spune ca, 98 % din cazuri de cancer pot fi prevenite printr-un stil de viaţă alcalin. Chiar şi estimările conservatoare sugerează că, mai mult de 60 la suta din cazurile de cancer ar putea fi prevenite printr-o simplă abţinere de la stilul de viaţă nesănătos, obiceiuri alimentare nepotrivite.

Cancerul de prostată este cea mai frecventă cauza de deces la barbati. In prezent afecteaza 1 din fiecare 6 bărbaţi, ( si similar, am putea adăuga, la procentul de cazuri de cancer de sân dintre toate cazurile de cancer diagnosticat la femei). Cele mai multe tipuri de cancer de prostată sunt stimulate de acizi hormoni androgeni, de testosteron şi de alte produse de testicule, precum şi de alte tesuturi din organism.

Nivelul crescut de activitate fizica, poate reduce riscul de apariţie a cancerului de prostată. În-un studiu recent publicat, aproape 46000 de oameni cu varste cuprinse intre 45 si 70 de ani au fost urmărite între anii 1998 şi 2007. Toti acesti voluntari de sex masculin au completat chestionare ample în ceea ce priveste activitatea fizica a lor de zi cu zi.

Aceste chestionare, în mod special au inclus întrebări cu privire la mersul pe jos sau cu bicicleta; talia de şold , măsurătorile de înălţime, nivel de educaţie, fumatul, consumul de alcool, diabet zaharat, istoric familial de cancer de prostată, precum şi alţi factori de stil de viaţă, timpul petrecut la diferite activităţi, în mod special au fost incluse în chestionar, cum ar fi: mersul pe jos sau cu bicicleta (de la ”aproape niciodată” la ”mai mult de 90 de minute pe zi”), timpul petrecut la locul de muncă (de la ”mai puţin de 1 oră pe zi” la ”mai mult de 8 ore pe zi”), timpul inactiv , petrecere a timpului liber ( “de la 2 ore pe zi sau mai puţin la 5 ore pe zi sau mai mult “), şi odihna care îşi exercită.

Când oamenii care desfăşoară activităţi fizice de la cele mai înalte niveluri au fost comparate cu cele de la nivelul cel mai scăzut, au rezultat diferenţe foarte importante in riscul cancerului de prostată. Nivelul foarte ridicat de activitate fizică a fost asociat cu o reducere de 16 la sută în riscul de a dezvolta cancer de prostată.De ce? Pentru ca exercitarea activitatii fizice elimină acizi metabolice/alimentare din ţesuturi. Şi, reţineţi că, acidul este cauza tuturor bolilor canceroase.

În plus, la oameni care au petrecut cel puţin jumătate din zi cu activitate fizica riscul de cancer de prostată a fost de 20 la sută mai mic în comparaţie cu bărbaţii care au petrecut cea mai mare parte din zi cu munca lor in birouri.

Exerciţiile fizice regulate, inclusiv activităţile relativ moderate, cum ar fi mersul pe jos sau cu bicicleta, s-au dovedit a reduce semnificativ riscul de deces din cauza bolilor canceroase sau cardiovasculare.

CANCER = ACID

Conform teoriei Noii biologii a doctorului Robert Young, cancerul nu este altceva decat ACID!

Dr. Young, afirma: “acizii din alimentatie sau hormonii (care creeaza acizi) cauzează cancer. În cazul în care doriţi să reduceţi riscul pentru o afecţiune canceroasa, încetaţi să luaţi hormoni acizi, alimente acide, si începeti alcalinizarea sângelui şi ţesuturilor cu alimente alcaline, fluide alcaline. Totodata aveti nevoie de respiraţie profundă, soare, de odihnă adecvata, suplimente alcaline şi mai ales exerciţiu de zi cu zi. Acesta este singurul mod pentru a preveni orice forma de cancer si de o elimina.”

Iata ce mai spune dr. Young despre cancer:

“Am mai spus-o în repetate rânduri: cancerul este de fapt acid. Când aveţi sentimente negative cum ar fi mânia, răzbunarea, tristeţea sau depresia, creaţi acizi metabolici care pot cauza condiţiile canceroase ale ţesuturilor corpului. Dacă acizii metabolici nu sunt eliminaţi prin urinare, transpiraţie, defecare sau respiraţie atunci aceştia ajung în ţesuturi. Când excesul constant de acid este răspândit în ţesuturile corpului aceste ţesuturi se vor deteriora şi vor deveni cancerigene.

Companiile farmaceutice fabrică medicamente care oferă doar iluzia însănătoşirii însă ele NU vă scapă de acizii metabolici. Acest lucru poate duce doar la mai multă durere fizică şi emoţională.

Când sunteţi într-o stare emoţională negativă, poate deveni imposibil pentru dumneavoastră să depăşiţi o problemă degenerativă şi acidă serioasă. Dar, atât pot spune: dacă sunteţi dispus să faceţi un angajament de schimbare şi să începeţi procesul de alcalinizare, chiar dacă nu aţi depăşit încă starea de frică, mânie sau depresie, veţi începe să încărcaţi organismul cu Young Life, Young Energy şi Young Love.

În momentul în care deveniţi copleşit de emoţii negative trebuie să mulţumiţi lui Dumnezeu că aţi adoptat stilul de viaţă alcalin şi alimentaţia alcalină pentru că în caz contrar probabil nu aţi mai fi în viaţă. Aceste emoţii sunt responsabile pentru producerea acizilor care vă pot ucide. Stilul de viata “Miracolul Ph” este consolarea şi speranţa şi iubirea pe care vă puteti baza pentru a deveni din nou sănătos fizic şi mental.

Se spune că putem trăi fără hrană timp de patruzeci de zile, fără apă timp de patru zile, fără aer timp de patru minute, dar nu putem trăi fără iubire mai mult de o secundă.

Dragostea este cheia, şi este ceea ce Programul pH Miracle Lifestyle fac pentru dumneavoastră – vă oferă speranţa şi iubirea pe care o căutaţi şi pe care o meritaţi,
de care aveţi nevoie pentru a respira mai uşor, pentru a începe să consumaţi apa şi mâncarea corespunzătoare, lucruri care vă vor redirecţiona spre emoţiile corecte şi astfel veţi începe să vă simţiţi mai bine, să gândiţi mai bine şi să vă meargă mai bine.

Când vine la mine un client care are emoţii negative producătoare de acid, toate fluidele din organism, inclusiv sângele, vor indica o scădere de ph chiar dacă această persoană consumă o alimetaţie alcalină. Pentru a amortiza emoţiile producătoare de acid clientul va trebui să hiper-alcalinizeze sângele şi apoi ţesuturile pentru a readuce corpul într-un echilibru alcalin. După hiper-alcalinizare, pH-ul din urină va creşte la un nivel de 8-9.

Hiper-alcalinizarea este necesară pentru a compensa pentru emoţiile negative generatoare de acid şi pentru a încărca din nou organismul cu sănătate, energie, vitalitate, speranţă, împăcare, armonie.

Am descoperit de-a lungul anilor că atunci când începeţi să vă simţiţi mai bine, începeţi să şi gândiţi mai bine. Iar când gândiţi mai bine, începeţi să acţionaţi mai bine şi să vă meargă mai bine. Nu trebuie deci să vă ţineţi emoţiile sub control strict pentru a slăbi, pentru a vă simţi mai bine, pentru a vindeca o boala serioasă, pentru a avea mai multă energie sau pentru a începe să fiţi fericit şi încărcat spiritual.

Odată cu începerea programului luaţi o decizie conştientă de a încerca să vă descurcaţi mai bine. Iar odată aflaţi pe calea vindecării, acest proces treptat de alcalinizare – veţi începe să observaţi iniţial micile iar apoi marile miracole pH. Veţi începe să vă simţiţti şi să gândiţi mai bine. Iar când începeţi să vă simţiţi şi să gândiţi mai bine – dintr-o dată, uitaţi de depresie şi de tristeţe. Uitaţi că aţi fost nervos. Uitaţi că aţi fost plin de frică.

Uitaţi de fapt şi care a fost motivul fricii. De ce? Pentru că vă simţiţi atât de bine.

Rescrieţi propria genetică prin emoţii pozitive. Aţi luat guma de şters alcalizatoare şi aţi început să ştergeţi cu ea toate emoţiile negative din trecut. Cu ajutorul Programului “Miracolul Ph” emoţiile şi energia vor fi în sfârşit sub controlul dumneavoastră. Veţi deveni stăpânitorul minţii, corpului şi sufletului dumneavoastră.Veţi avea un stil de viaţă alcalin, plin de energie, fericire şi iubire.

Soia si cancerul de prostata

Boabele de soia isoflavone inhiba cresterea atat a celulelor canceroase de tip androgendependent si androgen-independent de prostata, in functie de nivelul de soia administrata.

Dietele regionale pot avea impact asupra cancerului de prostata

In Japonia, cu toate ca multi oameni au cancer de prostata, putini sunt cei care mor de aceasta boala. Acest lucru se datoreaza faptului ca tumorile mici, adesea mentionate ca si cancerul de prostata latent, nu prea frecvent la barbatii japonezi, foarte rar duc la progresele inregistrate in forma mai avansata a acestei boli.

Isoflavonele in combinatie cu extracte de ceai s-au dovedit a reduce cresterea tumorii la soareci mai eficient decat fiecare agent in parte.

In Asia, ai mai ales in Japonia, in cazul in care pentru cancerul de prostata ratele mortalitatii sunt mici, alimentele precum soia si ceaiul sunt componente importante din dieta lor. Exista probabil cativa factori care contribuie la aceasta situatie clinica la barbatii japonezi si conform Consiliului Internaţional de Sanatate a Prostatei, precum si consumul de alimente din soia isoflavone pot fi unul dintre factori.

Au fost efectuate diferite anchete epidemiologice limitate a relatiei dintre consumul de soia si cancerul de prostata. Aceste studii au produs rezultate mixte, dar se poate spune pentru a fi in concordanta cu ipoteza, ca aportul de soia reduce riscul de cancer de prostata.

O analiza recenta a 10 studii epidemiologice a constatat ca aportul de soia a fost asociat cu o reducere a riscului de cancer de prostata.

 

Sursa: https://www.scribd.com/doc/120291691/Alcalinizeaza-te-sau-vei-Muri


Daca apreciezi informatiile publicate si dorești sa ajuți acest blog:


Descarcă aplicaţia TrezireaInteligentei


Hide picture