Articole

Eckhart Tolle – Nu devii bun incercand sa fii bun

OPRAH: V-ati pierdut egoul?

ECKHART TOLLE: Da.

OPRAH: Complet?

ECKHART: Să vedem. Cine ştie? Mâine s-ar putea să apară din nou, pe neaşteptate. Să-mi spuneţi dacă se întâmplă, pentru că eu nu o să-mi dau seama, dacă este intr-adevăr egoul.

OPRAH: Acesta este unul dintre citatele mele favorite din scrierile dumneavoastră: “Nu devii bun încercând să fii bun, ci găsind bunătatea care este deja în tine si lăsând-o să iasă la suprqfată”. Discutăm din nou despre prezenta în sine, despre divinul din noi si punerea lui în practică, orice am face.

ECKHART: Da. Pentru că a încerca să fii bun e sinonim adesea cu a-ţi îmbunătăţi imaginea.

OPRAH: Asa e. Este o pornire egoistă.

ECKHART: Până la urmă, este ego. De exemplu, oamenii încearcă de secole să-şi iubească aproapele ca pe ei înşişi. Dar au descoperit că e dificil, pentru că a-ţi iubi aproapele ca pe tine însuţi înseamnă, înainte de orice, că ai nevoie să fii în contact cu propria persoană, cu sinele care eşti dincolo de formă. Apoi îţi poţi iubi aproapele ca pe tine însuţi, pentru că te recunoşti în el.

OPRAH: Da. Ce spuneţi este foarte frumos. Inţeleg. Multe momente de revelaţie în jur. Nu spuneţi că a-ţi iubi aproapele ca pe tine însuţi înseamnă a-l iubi ca pe tine ca personalitate. Nu înseamnă să-i dăruieşti bilete la teatru sau altceva. Este vorba de sinele profund, de sinele elevat.

ECKHART: Aşa e. Eu numesc iubire actul de a te recunoaşte în celălalt, iar prin tine înţeleg sinele esenţial. Aşa, când cunosc oameni şi interacţionez cu ei, îi văd şi îi simt pe două niveluri. La primul nivel sunt formă, trup şi înveliş psihologic. La celălalt nivel, sunt conştiinţa care sunt şi eu, esenţa pură.

OPRAH:  Vedeţi astfel pe fiecare persoană cu care intraţi în contact?

ECKHART: Da. Şi asta îmi face interacţiunile cu oamenii mai uşoare şi mai plăcute, pentru că uneori personalitatea, învelişul psihologic nu este chiar minunat. Şi trebuie să fii capabil să treci peste asta, pentru că poţi simţi că, dincolo de ea, este esenţa acelei fiinţe umane.

 


Cartile lui Eckhart Tolle se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 
 
Cartile lui Oprah Winfrey se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Dacă informatiile găsite aici ti-au fost de folos, spune "mulțumesc" printr-o donație de sustinere:


Hide picture