Experimentul Stanford – Cele mai întunecate trăsături ale personalităţii umane

Experimentul ”Închisorii Stanford” a prezentat degenerarea şi natura umană. În urma studiului au apărut nenumărate întrebări privind zona întunecată a psihicului uman, notează Vintage News. Desigur, implicaţiile etice ale studiului au rămas un subiect discutat şi astăzi de psihologi. Poate că experimentul a fost o cacealma, dar nu înseamnă că violența și setea de putere nu există în natura noastră. S-a greșit sau s-a neglijat doar metoda de demonstrare a acestei teorii. Din 1971 și până în prezent, ni s-au oferit suficiente exemple care ne demonstrează că puterea corupe. Teoria acelui experiment are forte multă logică în politică, unde azi, în statele liberale, se tot promovează și reamintește importanța împărțirii puterilor în stat.

 


Pentru a viziona acest articol este nevoie de user si parola de acces, pe care le ofer tuturor celor care au facut o donatie pentru sustinerea acestui website, nu conteaza suma pe care o donezi, poate fi oricat doresti, pe urma trebuie doar sa ne trimiteti un mesaj e-mail de la rubrica Contact cu specificatia ca ati facut o donatie si doriti acces la articolele protejate. Userul si Parola o veti primi pe adresa de e-mail specificata in formularul din mesajul trimis, sa rugam sa verificati si rubrica "SPAM" la casuta voastra de e-mail in caz ca nu observati e-mailul de raspuns!


Daca ai primit userul si parola de acces apasa pe butonul de mai jos:

 


O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate. Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, acest blog nu ar exista!


Hide picture