Extraordinarele ciuperci (2019) – Despre sinestezie, constiinta si ciupercile Psilocybe cubensis

Fantastic Fungi (2019): Pătrunde în lumea magică a fungilor, de la ciupercile care curăță deversările de petrol la rețelele fungice subterane, care ajută copacii să comunice între ei. Despre Psilocybe cubensis, vorbim despre un tip de ciupercă halucinogenă care este cunoscut de obicei sub numele de monguis, bonguis, ciuperci magice, cucumelo, ciuperci și carne de Dumnezeu, printre alte nume. Fiind atât de comună, este una dintre cele mai consumate ciuperci datorită efectului său psihoactiv similar cu cel al altor ciuperci din același grup.

Vezi clip selectat cu traducere din documentarul:

  Fantastic Fungi (2019)

 

Despre recalibrarea modului in care vezi moartea:

Această varietate de ciuperci este comercializată în cea mai mare parte a planetei în pachete cunoscute sub numele de chifle cu ciuperci. Acest lucru se datorează faptului că este o ciupercă foarte dură și crește în condiții nefavorabile. Conține un alcaloid cunoscut sub numele de psilocină, care este un compus psihoactiv găsit în numeroase specii de ciuperci. Aceasta este cea mai comună ciupercă din toate cele care conțin acest alcaloid.

Istoria acestei ciuperci datează de milenii în urmă, unde a fost folosită într-un mod ludic sau spiritual. Se poate spune că acest tip de ciupercă este folosit în contexte rituale și șamanice. Una dintre caracteristicile principale ale acestei ciuperci este aceea că, datorită proprietăților sale, poate fi folosită și în scopuri medicinale. A fost folosit de-a lungul istoriei pentru a trata anxietatea și depresia.

Aceste ciuperci au fost folosite de secole pentru a extinde spiritul în domeniile șamanismului, psihonauticii și terapiei psihedelice. Există mulți oameni care fac comerț din ce în ce mai mult cu aceste ciuperci și le consumă. De aceea, mai recent, acestea pot fi cultivate foarte ușor datorită truselor de cultivare a ciupercilor pe care le puteți găsi pe piețe.

De multe ori mulți oameni vorbesc despre o mică călătorie ca și cum ar fi o ușă către o altă realitate. Dacă este consumat în doze mai mari, efectul este mai durabil și distorsiunile pot da loc halucinațiilor care pot fi vizuale, auditive, tactile, printre altele. Nu este neobișnuit să existe oameni care să fi avut experiențe ca acestea trecerea de la un nivel mai social la o fază mai introspectivă. În această fază, individul se află în meditație totală, cu tonuri chiar mistice. Există, de asemenea, modulații în percepția timpului în care individul percepe timpul într-un mod diferit ca și cum ar fi o eternitate sau ar putea avea impresia că a intrat într-o buclă de timp.

După cum am menționat deja, nu este deloc recomandat ca o persoană cu anxietate, depresie, disforie sau chiar panică să o consume. Acest lucru poate duce la o călătorie proastă.

 

Documentarul se poate vedea online aici dar si pe netflix la adresa: https://bit.ly/2Vfm6Vy

 


O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate. Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, acest blog nu ar exista!


Hide picture