Gloria Steinem – Daca vrei ca oamenii sa te asculte

GLORIA STEINEM: Mergeam prin sate indiene cu un grup gandhian care încerca să transmită un mesaj de „ne pasă de voi“ într-o zonă în care avuseseră loc revolte. Călătoream pe jos şi eram hrăniţi de săteni. In fiecare noapte stăteam în jurul unei lămpi cu kerosen, iar sătenii ne spuneau poveştile teribile despre ceea ce se întâmplase. Dar după câteva ore, simplul fapt că au putut vorbi unul cu celălalt, că nu erau singuri în experienţa aceea, reuşea să transforme grupul. Şi gandhienii mi-au dat îndrumări pentru astfel de cercuri de discuţie: dacă vrei ca oamenii să te asculte, trebuie să îi asculţi. Dacă vrei să ştii cum trăiesc oamenii, trebuie să mergi acolo unde trăiesc. Orice om are o poveste. Trebuie să asculţi poveştile celorlalţi şi să stai în cerc.

Şi la fel e cu fiecare mişcare de care ne pasă – mişcarea drepturilor civile a pornit din bisericile sudiste, unde oamenii îşi spuneau poveştile, iar mişcarea femeilor a început cu femei stând în cerc şi spunându-şi poveştile. Dar mi-a luat ceva timp să-mi dau seama că experienţa din India poate conta în restul vieţii mele.

OPRAH: Pentru ca adevărul să fie adevăr, se aplică tuturor lucrurilor.

GLORIA: Oh, e foarte bine zis.

OPRAH: Asta mi-am dat seama în toate interviurile mele. Pentru a fi adevărat, trebuie să se aplice tuturor lucrurilor.

GLORIA: Da, corect, corect.

 
Cartile lui Oprah Winfrey se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Daca doresti sa sustii acest website am atasat mai jos un buton prin care se poate face o donatie de sustinere. Prin o Donatie ajuti acest website sa poata acoperi cheltuielile de intretinere. Va multumesc tuturor pentru sustinerea acordata si interesul vostru pentru aceste informatii.