John Gray – Trezirea Spirituala

PASTOR JOHN GRAY: Sunt un împătimit al naturii, chiar dacă locuiesc într-o metropolă. Du-mă lângă un izvor, lângă un copac, lasă-mă să admir păsările zburând, Il simt pe Dumnezeu. Pe vremuri il simţeam pe Dumnezeu în furtuni.

OPRAH: Serios?

JOHN: Oh, absolut. In apartamentul nostru de trei camere, din Cincinnati, nu era aer condiţionat. Dincolo de fereastra mea era un gard. La nouă sau zece ani, privind bucata de cer înstelat la care aveam acces, I-am spus lui Dumnezeu ce am de gând să fac. I-am spus că vreau să fiu soţ. I-am spus ca, dacă eu il voi dezamăgi vreodată, El să nu mă abandoneze, îmi doream să fie mândru de mine. Imi doream să-mi folosească viaţa pentru a face ceva grozav. Apoi, când au venit acele furtuni serioase în Midwest, în mijlocul primăverii şi al verii, alergam pe prispa din faţa casei, pentru că doar simţind ploaia pe picioare aveam senzaţia că Dumnezeu vorbea cu mine, mai ales când auzeam tunetele şi vedeam fulgerele. Mama-mi spunea: „Vino încoace, o să te lovească vreun fulger“. Eu îi răspundeam: „Tatăl veghează, vorbesc cu El chiar acum“. Atunci ea mă lăsa să stau acolo. Uite-aşa, m-am conectat cu Dumnezeu. Aşa îmi vorbea. Din nu ştiu ce motiv, pe mine furtunile mă linişteau. Pentru că ştiu că El veghează. Şi aşa cum veghează furtunile naturale, la fel are grijă de furtunile mele interioare. De furtunile emoţionale. Condiţia umană. Când sunt învins, când vreau să renunţ, ştiu că El e acolo.

OPRAH: Ce i-aţi spune cuiva care vrea ceva asemănător? Care vrea să simtă aceeaşi legătură, aceeaşi pasiune, să aibă aceeaşi relaţie? Ştiu că sunt unii care ar spune că Dumnezeul despre care vorbiţi nu este în biserica lor.

JOHN: Corect. Acel Dumnezeu este Acela pe care îl întâlnesc dincolo de slujba de o oră şi jumătate, duminica.

OPRAH: Aha.

JOHN: Cel despre care am vorbit este Dumnezeu cu care vorbesc la ora 2:00 dimineaţa. Este cel în faţa căruia vărs lacrimi, încercând să-mi dau seama şi să cred că încă mai are un sens.

OPRAH: Fiecare rugăciune este auzită?

JOHN: Da. Fiecare rugăciune are un răspuns, poate nu cel pe care îl aştepţi, dar toate sunt ascultate. Eu cred asta. Cum ar putea să ne ignore creatorul nostru? Unii ar putea spune: „Ei, nu mi-a răspuns la rugăciune”. Oamenii uită că toate rugăciunile le sunt auzite. Dar, uneori, răspunsul e nu. La fel şi eu, a trebuit să cresc ca să mă întreb dacă adoraţia şi exuberanţa mea pentru Dumnezeu se vor schimba în caz că uneori răspunsul va fi negativ. Şi, în timp ce învăţ să mă maturizez, indiferent dacă primesc un da sau un nu, tot sunt mulţumit în toate privinţele.

 
Cartile lui Oprah Winfrey se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, poate acest blog nu ar exista! O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate.


Hide picture