Articole

Lynne Twist – Somnul bun si linistea

OPRAH: Spuneţi că, dacă analizăm relaţia noastră cu banii, o putem transforma intr-o practică spirituala care să ne aducă împlinire si abundenţă în orice alta zonă a viaţii. Dar când spuneţi: „Hai, cu toţii, să explorăm relaţia cu banii”, oamenii încep cu ceea ce nu au, cred eu.

LYNNE TWIST: Da, încep cu : ,,Dă-mi mai mult”.

OPRAH: Ceea ce mi-ar aduce bucurie este să ştiu că, după discuţia aceasta, oamenii s-ar întreba serios ,,Care este relaţia mea… cu banii?” si s-ar analiza. Care sunt întrebările pe care trebuie să şi le puna?

LYNNE: Ei bine, trebuie să te întrebi: „Ce recompense şi binecuvântări am primit de la Univers? Pe care vreau să le recunosc şi sa le sărbătoresc? Ce vreau să sărbătoresc astăzi? Ce s-a întâmplat astăzi, pentru care pot fi recunoscător?”, mai degrabă decât să te trezeşti dimineaţa cu „Nu am dormit destul” şi să te duci la culcare cu “Nu am făcut destule azi”„ care îţi încheie ziua cu minusuri.

OPRAH: Da. Cred că este interesant să ne gândim de câte ori pe zi ne spunem „nu e destul”. Nu doar despre bani. De câte ori apare acest, “nu e destul”.

LYNNE: Dar dacă ne-am trezi dimineaţa şi am fi recunoscători pentru somnul bun şi pentru liniştea de care am avut parte?

OPRAH: Imi place asta. Staţi o clipă. „Somnul bun şi liniştea” Oh, îmi place.

LYNNE: Şi te poţi trezi aşa. Iţi poţi spune să faci asta. Mintea este foarte ascultătoare. Chiar dacă sunt doar patru ore. Somnul bun şi liniştea. Şi fii recunoscător. Iar la sfârşitul zilei, mai degrabă decât să priveşti la ce nu ai reuşit să faci şi ai lăsat pe a doua zi, treci în revistă ce ai realizat. Pentru ce te bucuri. Fiecare zi este o astfel de binecuvântare. Am un profesor minunat, fratele David Steindl-Rast. Este un călugăr benedictin fantastic, este icoana recunoştinţei. El spune că recunoştinţa este experienţa plinătăţii vieţii. Când cupa vieţii este plină, pare că se revarsă, dar nu dă încă pe de lături. Şi eşti una cu Dumnezeu, una cu Universul şi trăieşti din plin. Şi acea plinătate este atât de puternică, încât pare ca o fântână în cupa vieţii. Şi trăieşti un alt fel de Recunoştinţă, cea generoasă. Atunci cupa vieţii dă pe afară. Eşti atât ţie recunoscător, încât tot ce vrei să faci este să dai şi să împărtăşeşti, să ajuţi şi să oferi.

Şi asta te fericeşte, te întăreşte, te repune în prea-plinul vieţii.

Deci, poţi trăi astfel, indiferent de situaţia financiară. Cei care stau suficient în această stare ce depăşeşte abundenţa obişnuită sunt cei care trăiesc cu adevărat.

Şi când au oameni în jurul lor, se simt apreciaţi. Sunt văzuţi, auziţi, se simt iubiri. Se simt trataţi cu consideraţie şi respect. Aceasta este sursa prosperităţii. Şi fiecare dintre noi are un izvor infinit al belşugului. Aceasta este sursa bogăţiei noastre. Asta-i adevărata, bogăţie.

 
Cartile lui Oprah Winfrey se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "mulțumesc" printr-o donație:


Hide picture