Articole

Masaru Emoto – Raportul dintre iubire si recunostinta

Sper că ai înţeles acum că apa conţine două energii secrete: cea a iubirii şi cea a recunoştinţei. Formula chimică a apei ne oferă un indiciu referitor la raportul dintre cele două energii. Această formulă este H2O (doi atomi de hidrogen la un atom de oxigen). Personal, eu cred că această formulă ascunde o semnificaţie extrem de profundă.

Teoria mea este următoarea: oxigenul simbolizează iubirea, iar hidrogenul recunoştinţa. Ca să coexiste în armonie, cele două elemente trebuie să respecte formula apei. Cu alte cuvinte, ele nu se află în armonie dacă există într-un raport de 1:1, ci numai atunci când recunoştinţa este dublă faţă de iubire. Aşadar, echilibrul perfect între iubire şi recunoştinţă este de 1:2.

Cum poate fi aplicat acest raport în viaţa noastră de zi cu zi? Iată un exemplu care te poate ajuta să înţelegi mai bine.Să spunem că ţin o prezentare despre frumuseţea şi unicitatea apei la care prezint diapozitive cu cristalele de apă. Dacă audienţa rezonează cu mine, îmi acceptă perspectiva şi se simte fericită ca rezultat al conferinţei mele, înseamnă că am reuşit să le ofer participanţilor vibraţia iubirii. Această vibraţie se transformă în inimile lor în vibraţia recunoştinţei şi îmi este astfel înapoiată. De aceea, oricât de obosit m-aş simţi după un seminar, eu mă simt întotdeauna plin de energie atunci când acesta se încheie, întrucât mă încarc cu vibraţiile pe care mi le transmit participanţii la el.

Pe de altă parte, dacă recunoştinţa ascultătorilor mei ar fi egală cu iubirea pe care le-o ofer eu, ciclul energetic s-ar bloca imediat. Ce se întâmplă însă dacă recunoştinţa returnată este dublă faţă de iubirea oferită? Jumătate din această recunoştinţă îi este returnată celui care a emis iubire (în exemplul nostru, mie). În schimb, cealaltă jumătate poate fi oferită altcuiva. De pildă, un participant la unul din seminarele mele impresionat de prezentarea mea îşi poate împărtăşi sentimentele unei alte persoane.

În acest moment se produce o transformare importantă. Prin transferul sentimentelor, recunoştinţa iniţială se transformă practic în iubire, care nu mai este o energie receptivă, ci una emisivă.

Aşadar, prin împărtăşirea unei experienţe emoţionale intense, omul recunoscător (plin de recunoştinţă) nu mai este receptiv, ci devine emisiv, iar recunoştinţa sa se transformă în iubire.

În aceste condiţii, raportul de 1:2 permite perpetuarea la infinit a acestui fenomen, dând naştere unui ciclu al iubirii şi recunoştinţei generat de un prim impuls şi care poate influenţa întreaga lume printr-o reacţie în lanţ. Pentru ca fenomenul să funcţioneze, este necesar însă ca raportul dintre iubire şi recunoştinţă să fie menţinut în permanenţă la 1:2.

Echilibrul dintre iubire şi recunoştinţă nu diferă fundamental de construcţia feţei noastre. Aşa cum ne-a conceput Dumnezeu, noi avem o gură şi două urechi. Personal, interpretez astfel această intenţie divină: există o singură gură capabilă să comunice iubirea, dar pentru a putea recepta cu recunoştinţă această iubire sunt necesare două urechi.

Ce s-ar întâmpla dacă am avea cu toţii două guri? Este uşor de imaginat cât de gălăgioasă ar deveni această lume! Toată lumea ar aduce argumente şi contraargumente. Pe de altă parte, dacă am avea o singură ureche, noi nu am putea auzi tot ce au de spus ceilalţi. Comunicarea ar deveni astfel mult mai dificilă, fapt care ar conduce la neînţelegeri şi la disconfort. Din fericire, noi am fost înzestraţi cu o gură şi două urechi. Gura joacă un rol activ, iar urechile un rol pasiv.

Cu siguranţă, Dumnezeu ştia ce făcea atunci când ne-a creat, informându- ne astfel că acesta este raportul perfect! Acest echilibru perfect între iubire şi recunoştinţă poate fi regăsit pretutindeni în natură. Să luăm exemplul unui cartof dulce. Dacă plantăm un tubercul în pământ şi îl lăsăm acolo, şansa ca el să crească şi să se transforme într-o plantă puternică şi sănătoasă este foarte redusă. În schimb, dacă îi oferim foarte multă iubire, udându-l, fertilizându-l şi curăţând buruienile din jurul lui, el are toate şansele să crească şi să ne returneze dublul iubirii investite în el prin recolta obţinută. Cu cât îi oferim mai multă iubire, cu atât mai mare va fi recolta finală. Aşadar, raportul de 1:2 între iubire şi recunoştinţă funcţionează inclusiv în natură.

 
Cartile lui Masaru Emoto se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "mulțumesc" printr-o donație:


Hide picture