Articole

Meditații zilnice cu Krișhnamurti – Acțiunea de ascultare îți va elibera mintea

1301127669_J_krishnamurthi

Cineva îți spune ceva, îl asculți. Acțiunea de a ascultă este o acțiune eliberatoare. Când vezi realitatea, percepția intensă a acesteia este eliberarea de aceasta. Ascultarea intensă, vederea intensă a unei realități are un efect extraordinar, fără nici un efort de gândire.

Să luăm un singur lucru – să zicem ambiția. Am analizat suficient prin ceea ce face, care sunt efectele sale. O minte care este ambițioasă nu poate ști ce este compasiunea, mila, simpatia, nu poate ști ce este iubirea.

O minte ambițioasă este o minte crudă, nemiloasăchiar și spiritual în exterior sau în interior.

Auziți. Auziți. Atunci când auzi, tu traduci ceea ce auzi și spui: “Cum aș putea trăi în această lume care este construită pe ambiție?”

Prin urmare, nu ați ascultat. Ați răspuns, ați reacționat la o declarație, la un fapt; prin urmare, nu priviți realitatea.

Aveți doar traducerea realității, sau aveți o opinie cu privire la realitate, sau un răspuns la realitate, prin urmare, nu priviți realitatea.

Dacă ascultați fără nici un sentiment de reacție, de evaluare, cu siguranță atunci realitatea crează energia care distruge, șterge, îndepărtează, matură ambiția, care generează conflicte.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "mulțumesc" printr-o donație:


Hide picture