Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Activa dar linistita

krisnaobservator

Pentru a descoperi noua minte, nu doar ca este necesar pentru noi sa intelegem reactiile creierului arhaic, a vechii minti, dar este necesar deasemenea ca vechea minte sa fie linistita.

Mintea veche (creierul arhaic) trebuie sa fie activa, dar linistita. Urmariti ceea ce spun? Uitati, d-le!

Pentru a descoperi singur, pentru dumneavoastra nu ceea ce spune altcineva existenta realitatii, existenta a ceea ce numim Dumnezeucuvantul lui Dumnezeu nu este realitatea – vechea ta minte care a fost cultivata, saturata intr-o anumita traditie, oricare ar fi anti sau pro Dumnezeu, intr-o anumita cultura, intr-un anumit mediu de influenta si propaganda, prin secole de apartenenta sociala, trebuie sa fie linistita.

Deoarece in caz contrar veti avea doar propriile imagini, propriile concepte si valori, insa aceste valori, aceste concepte, aceste credinte sunt rezultatul a ceea ce vi s-a spus sau sunt rezultatul propriilor reactii la ceea ce vi s-a spus; si astfel tu, inconstient, spui: “Aceasta este experienta mea!”

Deci va trebui sa pui la indoiala chiar si veridicitatea experientelor a propriilor experiente, sau experientele altora, indiferent cine ar fi.

Apoi, prin investigare, intrebandu-te, cautand, observand, ascultand atent, reactiile creierului arhaic, a vechii minti, se vor linisti.

Insa mintea nu doarme, este foarte activa, insa este linistita.

Ea a ajuns la aceasta liniste, la aceasta stare de tacere, prin observare, prin investigare.

Si pentru a investiga, pentru a observa, trebuie sa aveti lumina; si lumina este vigilenta ta constanta, neintrerupta.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Avem nevoie de tine. Susține-ne cu o donație! Generozitatea și interesul atâtor oameni pentru aceste informatii face posibila existenta acestui website. Fiind un spaţiu 100% independent, ne bazăm pe donaţiile vizitatorilor, fără de care acest website poate nu ar fi existat.


Hide picture