Meditatii zilnice cu J. Krishnamurti – Mentineti un sentiment si observati ce se intampla

Mentineti un sentiment si observati ce se intampla

Niciodata nu mentinem un sentiment pur si simplu, ci intotdeauna il invaluim in accesoriile cuvintelor. Cuvantul il denatureaza: gandirea tumultoasa din jurul lui il umbreste, il copleseste cu temeri uriase si dorinte arzatoare. Niciodata nu vom putea permanentiza un sentiment si nimic altceva: ura, sau cu acel sentiment straniu de frumusete. Cand apare sentimentul de ura, va spun cat de rau este; exista constrangere, lupta pentru a o depasi, crize, tulburari de gandire despre aceasta…

Incercati sa mentineti sentimentul de ura, sentimentul de invidie, gelozie, veninul ambitiei; caci la urma urmei asta este ce ai in viata zilnica, desi ti-ai putea dori sa traiesti in iubire sau cu cuvantul “dragoste”.

Atunci cand aveti sentimentul de ura sau dorinta de a rani pe cineva cu un gest sau cu un cuvant, observati daca puteti pastra acel sentiment. Puteti? Ati incercat vreodata? Incercati sa mentineti un sentiment si observati ce se intampla. Veti constata ca este uimitor de greu. Mintea ta nu va lasa acest sentiment singur, ea vine in graba cu amintirile sale, asociatiile sale, cu propria ei vointa cu recomandarile si palavrageala ei vesnica.

Deschide o scoica. Cand te uiti la perla din ea te poti minuna de frumusetea si delicatetea sa fara a spune cat de frumoasa este, sau cine a facut-o? O poti observa fara miscarea mintii? Daca vei putea, vei descoperi un lucru extraordinar, o miscare inafara timpului, o primavara eterna.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Dacă informatiile găsite aici te-au ajutat, spune "mulțumesc" printr-o donație:


Hide picture