Meditatii zilnice cu J. Krishnamurti – Adevarul subtil

JidduKrishnamurti2

Aveti o strafulgerare de intelegere, acea extraordinara rapiditate de intuitie atunci cand mintea este foarte tacuta, atunci cand gandirea este absenta, atunci cand mintea nu este impovarata de propriul zgomot. Deci, intelegerea oricarui lucru, a unei imagini de arta moderna, copilul sau sotia, aproapele tau, sau a intelege adevarul care este in toate lucrurile, poate veni numai atunci cand mintea este foarte linistita.

Dar  linistea nu poate fi cultivata pentru ca in cazul in care vei cultiva linistea mintii, aceasta nu va fi o minte linistita, va fi o minte moarta.

Cu cat esti mai mult interesat de ceva, cu atat mai mult vei avea intentia de a intelege mai simplu, mai clar, fara ajutorul mintii. Atunci verbalizarea inceteaza. Dupa gandire urmeaza cuvantul, iar acesta este cel care interfereaza.

Acesta este ecranul cuvintelor, este memoria care intervine intre cerinta si raspuns. Acesta este cuvantul care raspunde cererii, pe care il numim intelect.

Deci, mintea care se afla intr-o continua palavrageala, care este verbalizarea, nu poate sa inteleaga adevarul, adevarul in relatie, nu un adevar abstract. Nu exista nici un adevar abstract. Dar adevarul este foarte subtil.

Este subtil deoarece este dificil sa-l urmarim. El nu este abstract. El vine atat de rapid, atat de misterios, incat nu poate fi perceput de minte, ca un hot in noapte, vine pe ascuns, atunci cand nu esti pregatit sa-l primesti. Admiterea lui este doar o chemare a lacomiei. Deci, o minte care este prinsa in plasa cuvintelor nu poate sa inteleaga adevarul.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Avem nevoie de tine. Susține-ne cu o donație! Generozitatea și interesul atâtor oameni pentru aceste informatii face posibila existenta acestui website. Fiind un spaţiu 100% independent, ne bazăm pe donaţiile vizitatorilor, fără de care acest website poate nu ar fi existat.


Hide picture