Meditatii zilnice cu Krishnamurti – O minte cu probleme nu este o minte serioasa

kk6

Una din principalele probleme pe care le avem cu privire la sine este aceasta: cat de departe sau cat de adanc poate patrunde mintea in sine insusi?

Aceasta este calitatea seriozitatii, deoarece implica gradul de constientizare a intregii structuri a propriei noastre fiinte psihologice cu impulsurile, cu constrangerile sale, cu dorinta sa de implinire si frustrarile sale, mizeriile si nelinistile sale, luptele, durerile sale si nenumaratele probleme pe care le are.

Mintea care are mereu probleme nu este deloc o minte serioasa, dar daca mintea intelege fiecare problema imediat ce aceasta apare, si o dizolva imediat, astfel incat sa nu fie amanata pentru ziua urmatoare – o astfel de minte este serioasa.

De ce anume suntem interesati cei mai multi dintre noi?

Daca avem bani ne indreptam spre asa-numitele lucruri spirituale, intelectuale sau de divertisment, sau vom discuta despre arta sau vom incepe sa pictam pentru a ne exprima.

Daca nu avem bani ne petrecem timpul zi de zi cu castigarea lor si suntem prinsi in aceasta nefericire, in rutina si plictiseala.

Cei mai multi dintre noi sunt instruiti sa functioneze mecanic la anumite locuri de munca, an de an.

Avem responsabilitati, sotie si copii carora trebuie sa le asiguram cele necesare, si prinsi in aceasta lume nebuna vom incerca sa fim seriosi, vom incerca sa devenim religiosi; vom merge la biserica, vom intra intr-o organizatie religioasa – despre care poate am auzit ca organizeaza intalniri si cand suntem in vacanta mergem acolo.

Dar nici una dintre acestea nu va va conduce catre aceasta transformare a mintii. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Vrei sa multumesti pentru informatiile publicate? Susține-ne prin o mica donație!